reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Dobrze, ze piszecie o tej witaminie, bo ja podawalam wtedy kiedy mi sie przypomnialo :/

My dzis zalatwialismy chrzest, bo chyba Antek jedyny z grona nie zostal jeszcze ochrzczony :D ale przed nami byl tata z piecioletnim chlopcem i bedzie sie chrzcil za tydzien :D

Chlopcy , ktorzy sie juz chrzcili moga sie pochwalic strojami na chrzest? :) :) bo nie mam pojecia jak Antoiego ubrac na te uroczystosc :)

reklama
a ja jak to ostatnio z samymi pytaniami :D
mamy dzieciakow urodzonych przez cc i karmionych mm - podajecie maluchom jakis probiotyk? jesli tak to jaki? ponoc dzieciaki urodzone przez cc maja duzo ubozsza flore bakteryjna
Link do: Dlaczego warto karmić piersią po cesarce

mnie zasugerowal pediatra zeby wit D dawac przy jedzeniu, ale w dzien, najlepiej kolo poludnia, bo wtedy organizm ja najlepiej przyswaja (slonce w naturalnym srodowisku mamy w dzien, nie w nocy). i badz tu madry :D

No właśnie dlatego pisałam kazdy lekarz co innego moja pediatra nic nie mówiła tylko mi to powiedziała kobieta od usg i rehbilitanka
Ola my wyganiamy diabełka na początku sierpnia i to nie w swojej parafii bo ksiadz się czepiał papierków!! a za matka przed nami z kancelarii krzyczał A OFIARAAAAAAAAAA no aż mnie zatelepało hehe

Jeju my chrzciliśmy 2 kwietnia jak to dawno się wydaje:)

Demollka a co tam są za papierki których można się czepiać? My poszliśmy podaliśmy chrzestnych, akt urodzenia był potrzebny i gdzie ślub mieliśmy. Po wszystkim dostaliśmy kartki do spowiedzi dla nas i chrzestnych i chrzestni musieli wziąć zaświadczenia ze swoich parafii bo nie należą do naszej.
A po chrzcinach dostaliśmy od księdza pamiątkę zupełnie się nie spodziewałam.

Moja dzisiaj urzęduje w łapaczu ślinek i wreszcie bluzeczka sucha:):) W kąpieli postanowiła sobie zafundować spa i robiła bąbelki własnej produkcji;) Tylko patrzyłam żeby czegoś więcej nie narobiła do wody;)

Magmich dla mnie też się wydawało że to jest proste a proboszcz postanowił nam udowodnić że nie! wierz mi ze się nie spodziewałam. Znaleźliśmy pomoc w innej parafii-bez porównania :)
A prywatne jakuzy się dziś zachciało :p ja już czwarty raz tule małą coś ma niespokojny sen mam nadzieję że cała noc nie będzie taka.

I u mnie zalatany dzien. Jeden spacer, drugi ze znajomymi i odwiedziny u rodzicow. Malemu tylko gałki chodziły tak sie rozglądal. Też lubi patrzeć na inne dzieci.

Na chrzest miał koszulobody białe, szare spodnie w kant, szarą muche i biale buciki. Wtedy nie bylo szelek jak na zdjeciu.

Moj bratanek 3 l. tez nie lubi dzieci, ucieka do mamy jak na placu zabaw sie pojawia a kuzynow wygania. Maja problem. Mowi ladnie od dawna, bez pampeta, juz bez smoczka a bawic to tylko z doroslymi.
A w domu go nie zamykali i wszedzie go zabierali. Zmieni mu sie? Od wrzesnia przedszkole- moze byc katastrofa.

Załączniki

• 323944463463.jpg
    323944463463.jpg
    77,7 KB · Wyświetleń: 61
Magmich ja mam jabłuszko z gerbera bo była promo. Mówisz, że bobovita lepsza? hmm

Demolka słoiczki po jedzeniu dla dzieci nie nadają się do wykorzystania ponownego, te pokrywki są tak zrobione, że nie da ich się ponownie zamknąć.
Ja planuję mrozić porcje ale muszę trochę o tym poczytać. :)

U nas lekarz nic nie mówił kiedy wit D, wyczytałam, że lepiej rano bo może powodować rewolucje brzuszkowe u maluszków i tak już zostało, dostaje przed mlekiem. Czasem mi się zapomni i dostaje po ;)

Ola moja też jeszcze nie chrzczona i nic w tym temacie nie ruszone, nawet chrzestni nie wybrani :( Akurat u nas z tym będzie straszny problem :(

Betula ja po cc i mm i probiotyk podawaliśmy tylko jakieś 3 tygodnie bo Hania miała problem z gazami. Wydaje mi się, że na siłę nie ma co pakować tych wszystkich specyfików w dziecko w końcu ostatecznie i tak chodzi o sprzedaż produkty a wiadomo, że matki są podatne na takie rzeczy. Gdyby coś było nie tak z florą naszych bobasów to na pewno byłoby to zauważalne w jakiś sposób, tak mi się wydaje

Magmich co za łapacz ślinek? :o Zwykły śliniak czy jakiś inny wymysł? :D

My byliśmy u znajomych odwiedzić ich nowo narodzone dziecię. Jak to szybko się zapomina jakie dzieci były malutkie :) Jechałam kawałek ich wózkiem, rety jaki on był ciężki, aż byłam w szoku :o :D

reklama
Do góry