reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Ale piękna pogoda :D cały dzień leje i wieje.
Olaf spał dzisiaj prawie 4h ciągiem!

Dzięki dziewczyny za wypowiedzi na temat odpampersowania :) czas wrzucić na luz. Przecież na studia w pampersie nie pójdzie :D

A ja dzisiaj robilam dżem z jagód. Ale nie wiem czy minstezeje..nie wiem co robię źle, że wychodzą mi lejące się dżemy :( a robię dokładnie jak na opakowaniu.

Łozeczko? Olaf bie korzysta... jedynie z przewijają na nim... ale jak uprzatne je w końcu[emoji14]to obniżenie dopiero jak będzie siadał.

A ilość dzieci...kiedyś jak braliśmy ślub (7 lat temu! Szok) to w ogóle nie wyobrażałam siebie z dziećmi. A jak już to z trójką właśnie... dalej mi się trójka marzy ale boję się, ze nie podolam. Poza tym już po dwóch cięciach (chociaż lekarz powiedział że mam poczekać rok-poltora). No i jakby ktoś zagwarantował córkę to bym się zdecydowała.

Ale trochę mnie otoczenie zraziło... jak zqszlam w ciążę z Olafem to nie było szczerych gratulacji...tylko "wpadliscie? Czy oszaleliscie?" :/

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kamaa, jak nie ma dzieci to pytaja czego nie ma, jak jest jedno to kiedy drugie, ale,zeby tak chamsko pojechac? Odpyskowałabym. Skąd sie tyle głupoty bierze na świecie?

Widze, ze pogoda u nas taka jak wszedzie czyli do d... az nic sie nie chce. Trzy razy dzis sie ubieralismy z ysla o spacerze. Raz sie udalo na godzine.

Łóżeczka jeszcze nie zamierzam obniżać, karuzeli Antek juz nie lubi. Najbardziej lubi sie bawic "jarmarkiem" czyli słynną kostką ;) a poza tym ostatnio wyciaga łapki po rozne rzeczy, np. wczoraj na spacerze wyciagał raczke po listki na drzewie. A dzis, jak trzymalam go na rekach, to wyciagal lapke po kubek, ktory stal na stole :)

Odnosnie rodzenstwa to ja mam trojke. Wszyscy duzo starsi, bo siostra 18, druga siostra 17 a brat 15, wiec to tak jakbym byla jedynaczka, bo praltycznie wiekszosc zycia mieszkalam sama z rodzicami, rodzenstwo szybko ucieklo z domu... fakt-na swieta jest nas sporo, tym bardziej, ze kazdy ma juz swoje dzieci :)

A tak z ciekawosci... to co robia Wasze maluchy w czasie kiedy wy gotujecie obiad? Jecie obiad? lub sie kąpiecie? :) zdarza sie Wam zostawiac ich samych w pokoju?

Ola oczywiście że zdarza mi się zostawić młodą samą w pokoju ale to raczej na krótko np. żeby zrobić śniadanie. A jak coś bardziej czasochłonnego to czekam aż pójdzie spać.

Caro gratuluje!!!!!! Aaaa niech już dzidzia nie straszy mamy!

PaniAg naprawdę masakra. Starałam się udawać, że nie słyszę pytania. Ale było mi bardzo przykro i dużo łez wyplakalam. :/

Ola hehe no 500+ zaczyna mnie wkurzać... bo Ci co nie maja dzieci to właśnie myślą że teraz tylko po to bedzoe się "robić" kolejne :/ Olaf często ląduje w foteliku (bo huśtawki nie lubi) i się gapi jak gotuje. Samego zostawiam ale na krótką chwilę i o ile starszak nie jest w pobliżu ;)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Carolajna rewelacyjne wieści, na pewno będzie wszystko super! Kciuki za was zaciskamy z Hanulą cały czas :)

Ja mam salon z aneksem, jedno pomieszczenie, więc jak ja coś robię np w kuchni to Hanula leży na macie edukacyjnej albo na puzzlach albo w leżaczku siedzi i ciągle ją mam na oku a ona mnie ;) Zdarza mi się wyjść do drugiego pokoju albo do łazienki jak tak leży. Albo np jak chce się ogarnąć do wyjścia to kładę ją w łóżeczku pod karuzelą ale zaglądam do niej lub razem z leżaczkiem idzie ze mną do łazienki ;) Tylko zaraz mi z leżaczka wyrośnie bo mam do 9 kg a Hanula już prawie 8 waży, nie wiem co ja potem zrobię :confused:

Ola pytałaś kiedyś o kubek 360 z aventu ;) Ten z aventu trzeba podobno nacisnąć ustami i leci woda a ten z lovi trzeba zassać, żeby się napić. Byłam wczoraj u koleżanki i jej córka ten z lovi dopiero załapała jak miała rok i 3 miesiące. Musiała do niego dojrzeć ;) No i podobno z tego aventu strasznie się leje :p

Do góry