reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Jestem i ja z kawą. :D
U nas spanie od 20.30 do 5.30 i potem jeszcze do 9 :)
Pochmurno, pada, nie wiem czy uda nam się wyjść. Tyle czasu nie byłyśmy już na długim spacerze :(

reklama
Magmich ale tylko ciut starsza ;)

Aschlee a moze sie jeszcze przytrafi wymarzony synus ;)

Demolka faceci zawsze tak mowia, ze chca miec syna, ale jak sie urodzi dziewczynka to jest coreczka tatusia :)

Ja zawsze marzylam o synku i mam i to mi wystarczy :D Antos nie chce miec rodzenstwa :D
Chociaz ktos mi jakis czas temu powiedzial, ze nie miec rodzenstw to jak byc kaleka..zgadnijcie kto? :D

A USG bioderek mielismy dwa kontrolne i wszystko bylo ok. Teraz kazala nam Pani doktor przyjsc 3 mieisace po tym, jak Antos zacznie chodzic.

Ale noc... od polnocy maz ganial komary. Nie wiem skad sie wziely, bo mamy w oknach moskitiery...Zasnelismy o 2 :/

Witam się i ja z kawką ( już druga dzisiaj ) ;). Ponuro się zrobiło:( ale może to lepiej weźmiemy się za prasowanie ;)
Ja jestem mama trzech chłopców i nigdy nie zamieniłabym ich na nikogo innego. Gdyby były trzy dziewczynki też nie zamieniłabym ich ;). Cieszę się że zostaliśmy obdarowani zdrowymi dziećmi , płeć nie ma dla mnie znaczenia ;). Starsi chłopcy mówią że kochają mamę i tatę równo. No chyba ze mój 9 latek jest zły np. na mnie to wtedy mówi że jestem na końcu jego listy. A ja wtedy odpowiadam do niego" a Ty jesteś zawsze na pierwszym miejscu zaraz koło taty i braci ":p

Kamaa mówię Ci odpuście młodemu. Pamiętaj że ona ma dodatkowy stres w postaci nowego członka rodziny który podkrada mu mamę.

Aschlee to jesteś pięć lat młodsza.

Demollka mój kitkę umie bo sam miał "za młodu" długie włosy ;) ale coś bardziej wymyślnego to już nie.

Caro super nocka, my też wyspani ale u mnie to raczej norma.

Ola pewnie usłyszałaś to od teściowej ale mimo że jej nie cierpisz to tu ma rację. Ja jestem jedynaczką i to nie fajne dobrze że mam kuzyna (od siostry bliźniaczki mojej mamy) on też jedynak więc mamy siebie. Ale jak widzę mojego męża jak się z braćmi spotyka to mi ciute przykro. Też po pierwszym mówiłam że więcej nie bo mnie dobijała cukrzyca w ciąży ale stwierdziłam że nie mogę myśleć tylko o sobie. Taki jedynak to bardzo samotnym może być w późniejszych latach.

U nas leje, zaczęli remont naszej ulicy (będzie kostka) pogoda im sprzyja nie ma co. A ja nie będę gorsza i też sobie kawkę zrobię a co.

Kama mój pierwszy syn też jest z lutego i zaczęliśmy odpampersowywać w czerwcu, (miał wtedy ponad 2 lata) no była masakra wogóle nie mógł załapać . Odpuściłam. A już w sierpniu poszło szybko i gładko;) . Na spokojnie daj mu czas .

Też myślę że jedynacy to wcale nie mają tak fajnie. Moja szwagierka ma jedną córkę -17 lat. Młoda ma do tej pory pretensje że nie ma rodzeństwa. Ma dobry kontakt z kyzynostwem ale mówi że brat czy siostra to co innego :). Druga szwagierka też ma 1 córkę ale niby chcieliby drugie o_O. Moje rodzeństwo nie ma jedynaków :p a niektórzy to nawet jak ja jest rodziną wielodzietną:D. Ja osobiście mam 8 rodzeństwa ;) 3 siostry i 5 braci . Zawsze jest nas pełno i wesoło jak prawdziwa włoska rodzina :):D

Ja mam mlodszego o 4 lata brata. Kiedys byly wojny a teraz fajnie ze go mam.

Wlasnie mamy super dzieciaczki z stycznia,lutego. Teraz cieplutko i sa odchowane. Niewazne jaka pora. Jak ktos sie staral troche dluzej o dziecko to niewazne jaka płeć,czy miesiac.

Ja tez mam prasowanie. 1/ 16 poprasowana i wstal Antos:)

Ja mam starszą z września i właśnie jestem zdania że z lutego lepiej bo teraz lato i można na dworze więcej z maluchem posiedzieć. A tak to w śniegach z wózkiem jeździłam, dziecko zabuchtowane z każdej strony a mi ręce na wózku marzły:)

A tak na prawdę to co za różnica grunt że dzieciaki są zdrowe i już.

reklama
Do góry