reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

NowaNatka, moj tak samo z poelucha robi.Takze odpada przykrywanie na noc pielucha, kocykiem czy koldra bez zalozenia jej pod materac. A teraz zakladam na noc body i polspiochy i jak sie rozkopie to nie zmarznie.

U nas tez upal bedzie. Juz jest 26 C. Wychodzimy chyba za godzine.

reklama
Betula a dlaczego ten pediatra kazal Wam zmienic na devikap?

Magmich mi sie jednak wydaaje, ze Laura nadal jest zazdrosna. A uczula Cie moze jakis krem/balsam do twarzy?

My wczesniej mielismy D vitum, teraz mamy Bioaron. A przypomnialo mi sie, ze pediatra, na ostatniej wizycie szczepiennej pow. ze jak na zewnatrz bedzie deszczowo i dzdzyscie to zebym mu dala nawet dwie kapsulki tej wit. D.

Antek znow budzil sie co chwila w nocy, ale stawiam, ze bolal go brzuszek, bo mial twardy i podkulal nozki :/ nie chce pic rumianku ani wody, wiec pozostalo mi masowanie brzuszka.
Ostatnio mam potrzebe spania z nim. Rano, zwykle jak maz juz wstanie, choc zdarzy sie jak jeszcze spi, biore Antosia do nas do lozka...Maz przez to krzywo na to patrzy, bo twierdzi, ze sie przyzwyczai i w koncu bedzie chcial spac tylko z nami, ale co ja poradze, ze po pierwsze mi wygodniej jest wlozyc mu smoka, kiedy on lezy obok, a nie wstawac co 5 minut, a po drugie lubie sie do niego poprzytulac ;)

Olaolala bardzo mądrze bo kiedy się przytulać jak nie teraz. Nasz mały większość nocy śpi w łóżeczku ale rano czy nad ranem do nas leci i śpimy razem wtuleni a tata trzyma za rękę.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Natka moja też tak biega jak sobie coś na twarz zarzuci.

Ola nie sądzę że mnie coś uczula z kosmetyków bo już wszystko odstawiłam i nic. Jak za jakiś czas nie przejdzie to pójdę do lekarza i już.

U nas też upał ale zbieram się do Lidla.

Magmich może jakiś kosmetyk Cię uczula?

Hania co ranek ląduje u nas w łóżku ok 5-6 :D Nie widzę w tym problemu szczególnie że ostatnio Hanula tak fajnie się przytula :D Do póki wieczorem będzie zasypiać w łóżeczku i nie będzie problemów nie zamierzam tego zmieniać ;)
Herbatkę podajesz z butelki? Spróbuj łyżeczką albo doidy. Ja byłam w szoku jak Hania ładnie piła :tak:

U nas nie wiem co ze spacerem, czekamy na kuriera :)

ola, ze wzgledu na slabe trzymanie glowy przez Hanutke mialam jej dawac przez jakis czas 1000 jm witaminy D dziennie, wiec przepisal devikap (2 krople dziennie). jedna kapsulka bioaronu ma 400jm, wiec nie bardzo bylo jak dawkowac te 1000 jm - chyba dlatego :confused: dla mnie witamina to byla witamina, wiec tez specjalnie nie wnikalam, biorac pod uwage ze devikap byl 473873638 tanszy, bo buteleczka 10 ml (na recepte) kosztowala mnie z refundacja 3 zeta. oszjanaiwna!

u nas tez niby upal, bo dobija 30 stopni, ale fajny wiaterek wieje, takze posiedzialysmy z Mlodzieza chwile w cieniu i poogladalysmy polnagiego sasiada koszacego trawe ;)

ola, ja na poczatku podawalam Haniakowi wode z lyzeczki i pila wtedy bardzo chetnie. fakt, ze zajmowalo to troche, ale z butelki nie chciala. przemeczylysmy tak jakis czas i teraz pije z butelki. kupilam jej tez niskozmineralizowana wode zrodlana, bo przegotowana kranowa jest obrzydliwa w smaku (chociaz i tak lepsza niz ten jej Nutramigen, ktory ostatnio sprobowalam i nie dalam rady przelknac :confused2:). po letniej wodzie kupa jest u nas momentalnie.

bettina, czyli polecasz ten doidy cup... to dobrze, bo Hanka mi wlasnie przypomniala, ze mialam jej kupic ;)

bettina, cos ty taka obcykana w tych alergenach? :szok:

Tez podawalam mu lyzeczka, ale ile mozna, tym bardziej, ze polowe wypluwa :confused2:
Od poczatku dajemy przegotowana wode zrodlana. Nadal gotujecie ja 5 minut?

Bettina co ma Wam przywiezc kurier? ;)
Skoro u Was podobnie jest ze spanie to my tez nie bedziemy poki co nic zmieniac :)

reklama
Byliśmy rano u lekarza, jakieś wirusowe przeziębienie ma mały. Gardło lekko czerwone ale górne drogi oddechowe zaflegmione :(
Wyjątkowo grzeczne dziecko jak na chore, na szczęście

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry