reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ola oglądaliśmy to dzisiaj :laugh2: Najlepsze jest to dziecko przywiązane i z tymi rajstopami naciągniętymi :laugh2:

My też się tak bawimy pieluszką cały dzień a przed kąpaniem ręcznikiem a Hanula na golasa :D

Mnie dwa kiwi rozbroily :D
Antek tez lubi zabawe z nakrywanie sie pieluszka :) a ostatnio chyba tez uznal za zabawe odwracanie sie na brzuch kiey go przewijam :D Wczoraj zmienialam mu pamperaka na łóżku i oczywiscie kiedy tylko poczul ze jest golas to myk na brzuch zsikal sie i wrocil na plecy :D smiesznie to wygladalo, tak jakby zrobil to specjalnie :D w ogole uwielbiam ta jego dupcie jak lezy na brzuszku, taka mala kajzereczka mniam mniam :D :D

moja sie sama nakrywa pieluszka, po chwili sie odkrywa, patrzy na mnie i czeka na moje glosne "akuku!" :-D

a ja tu w paranoje popadam i zastanawiam sie czy witamina D Hanki nie uczulala... :confused2: a dokladnie nie witamina, tylko "subtancje pomocnicze". od zeszlej niedzieli jej wit nie podaje, w poniedzialek bylam u alergo, od wtorku ja smaruje i zaczela jej sie skora nagle poprawiac (a w masci tylko euceryna i woda :confused:). najgorsze, ze nie pamietam od kiedy jej ten devikap podaje, ale cos mi sie kojarzy, ze to kwiecien/maj, czyli wtedy kiedy sie zaczely jaja...

czytam o skladzie tego preparatu z wit D, ktory od pediatry dostalam i za glowe sie lapie (anyż!!!!) :szok:
poczekam jeszcze kilka dni i dam jej Bioaron (na oleju slonecznikowym) albo Bobik (na oliwie z oliwek)

wybaczcie ten malo interesujacy post, ale mysle na glos... :baffled:

Ola taki goły tyłek to i nas rozbraja :D i jeszcze te małe stopy i maleńkie palce :D

Betula to jest jedna z możliwości. Wit d może powodować kolki więc tym bardziej jakiś składnik może uczulać, przecież dużo ludzi jest uczulonych na jakieś leki. U nas od urodzenia Bioaron D

No wlasnie devikap zawiera cos co sie zwie "substancja poprawiająca smak i zapach anyżowa" :confused2: a w internetach pisza, ze anyz jest b. mocnym alergenem...

tez dawalismy mlodej bioaron od poczatku, to w pewnym momencie nasz BYLY juz pediatra kazal zmienic na devikap. ze tez ja wczesniej skladu nie przeczytalam i faszeruje dziecko jakims syfem :baffled:

matkokochana, no łudze sie, ze to to...

Nie wiem czy to zazdrość bo wydawało mi się że to już przerobiliśmy. Ona pewnie jest wredna .... po mamusi:):):).

Też bym chciała wiedzieć co mnie uczula mam takie swędzące plamy pod prawym i nad lewym okiem lekko napuchnięte. Czasami to znika ale ostatnio jak wylazło to jakoś drogi powrotnej nie chce znaleźć. Jakoś tydzień temu piłam wapno (bo mnie coś pożarło) i miałam wrażenie że te plamki też się jakby zmniejszyły. Dzisiaj w skrajnej desperacji wzięłam Hitaxe i jak pomoże to przynajmniej będę wiedziała że to alergia. Pytanie na co?

Moje młode nauczyło się wrzeszczeć i piszczeć (węszę tu szkołę starszej siostry) i teraz jak coś chce to robi taki raban że uszy więdną.

A wit. D to mamy D-Vitum a jak się skończy zaczynamy Bioaron. Tylko D-Vitum to gigantyczne opakowanie.

reklama
hej :)
mu tezDvitum uzywamy
co do zabawy Karol zaklada pieluche na twarz I "biegnie" w miejacu:)
u nas dzus sie szykuje +30stopni wiec apacer wieczorny tylko wchodzi w gre

Do góry