reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

U starszego drzemki pilnujemy. Kładziemy po 12, śpi max do 15. Gorzej jak nie chce spać w dzień, wtedy ciężkie popołudnie jest pt "Leon wredny" :D i wieczorem nie ma problemu z zasypianiem, ale w nocy często zdarza mu się przyjść do nas i tak. Ale on z "zestresowanej" ciąży jest, więc od początku tym tłumacze jjego ciężkie spanie.

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ola, po krotkiej drzemce rozbudzamy sie i spacerujemy o domu, potem sru na przewijak, wietrzymy pupe, chwile sie tarmosimy i bawimy, potem sru do wanienki - maz mloda trzyma, ja myje, w tym czasie mowimy do niej, usmiechamy sie, spiewamy. potem z powrotem na przewijak, przykrywamy sie, smarujemy, ubieramy.
ryk zaczyna sie zazwyczaj po wlozeniu do wanienki. chwile na nas popatrzy, czasem sie usmiechnie, ale ewidentnie kapiel jej nie pasi. uspokaja sie momentalnie po wyjeciu z wanienki i odlozeniu na przewijak. dzisiaj na przyklad rozryczala mi sie jak ja zaczelam rozbierac przed kapiela (chwile wczesniej siedziala w bujaczku i humory swietne), potem sie uspokoila, w wanience nie plakala, ale przykrylam ja pieluszka (wyczytalam, ze to pomoga)... moze ten typ tak ma? mam nadzieje, ze jak zacznie siedziec i pojawia sie zabawki w wanience, to kapiel polubimy...

przedtem zrzucalam ta niechec do kapieli na skórę, ale teraz ma podleczona, a kapiele dalej jej nie leza...

kamaa, a puszczasz Olafowi muzyke? moja duzo szybciej zasypia i duzo lepiej spi w ciagu dnia jak jej wlacze jakas spokojna muzyke (niekoniecznie taka dla dzieci). Mega usypiaczem jest "dla mamy" korteza - haniak zasypia w 3 minuty :]

Ola o działalności to tez już myślałam a właściwie to mój ślubny coś tam przebąkuje o czymś dla mnie bo chyba widzi że dostaje nerwicy na samą myśl o pracy. Co do bloga to uwierz mi zielonego pojęcia nie mam jak się do tego zabrać. Miło mi że podobają Ci się moje "przemyślenia" chociaż mi się wydaje że zamęczam ludzi własnymi wypocinami.

Kamaa moja też miała dzisiaj jakąś dłuższą drzemką już nawet nie pamiętam czy to było 1,5 czy 2 godziny. Jakaś taka dziwna ta dzisiejsza niedziela.

Ciekawa jestem czy jutro znowu zacznie mnie nachodzić miła pani;) Mężuś z rana idzie na rtg oby mi go w gips nie włożyli.

O betula z muzyką kiedyś mąż go uspil, a ja na to nie wpadłam :)
A może zrezygnuje z wanienki? Macie wannę? Czy prysznic? Może nalać tak wody i kąpać. My już Olafa nie kapiemy w wanience. Kolejna rzecz do pozbycia się :/

Betula w zasadzie w Twoim opisie nie ma nic takiego co by mogło ją stresować przy kąpieli. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to co robiła moja mama jak na początku przychodziła kąpać moje dziewczynki tj. bardzo delikatnie wkładała je do wanienki najpierw lekko zamoczyła stópki potem powolutku zanurzała pupcie kołysząc maluchem wzdłuż wanny. Eri na początku też płakała przy kąpieli ale jak ją odwróciliśmy w wannie na brzuszek to już była zadowolona. Teraz lubi kąpiele ale zawsze ją na koniec na brzuszek odwracam leży na mojej ręce podłożonej pod klatkę a ja jej myję plecki i polewam karczek ciepłą wodą.

Ola bardzo możliwe, że był zmęczony i musiał z siebie to wyrzucić. Od kiedy wcześniej zasypia pewnie jest dużo lepiej co? ;)
Ciekawy ten artykuł. Moja ma właśnie 3 drzemki tylko, że po 30 min. I to z zegarkiem w ręku co do minuty. Dzisiaj wyjątkowo spała od 17 do 18.15 i spałaby jeszcze dłużej ale już ją obudziłam. Szkoda, że w ciągu dnia mi tak nie śpi :(

Betula jaką temperaturę ma woda? Może Haniak woli troszkę cieplejszą albo chłodniejszą? Może stresujący jest dla niej moment wkładania do wanienki? Spróbujcie wkładać brzuszkiem do dołu (w dzień dobry tvn o tym było ;) )

Kamaa jakoś sobie nie mogę wyobrazić takiego kąpania w wannie, szczególnie z moim kręciołem :szok: Leży na czymś czy tak bezpośrednio? Dużo tej wody lejecie?

Betula a pisalas, ze kapiecie sie tez pod prysznicem, wtedy tez placze? Probowaliscie z woda chlodniejsza/cieplejsza? Albo jej niewygodnie? My kupilismy taki lezaczek z materialem frotte do wanienki i Antkowi wygodnie sie na nim lezy, nie musi go nikt trzymac...

Magmich gdybys nas nudzila, to nie byloby tu takiego "ruchu" ;) a w jakiej dziedzinie wlasna dzialalnosc? z tym blogiem to zart. Śmiesznie, bo o blogerkach mowi sie tak jakby to by byla ich praca zawodowa. Ostatnio w dzien dobry tvn Pani jakas sie wypowiadala, juz nie pamietam na jaki temat ale po jej nazwiskiem bylo" Blogerka" :D
Mysle, ze pani pielegniarka czy tez polozna sobie juz daruje. Chyba, ze do trzech razy sztuka... :)

Kamaa no oze i jestem zmeczona :D Co do spania, to Antek spi w dzien co 2 -2,5 h max, jak juz widze, ze jest senny to nie ma przebacz, usypiam do skutku.

reklama
O my wkładamy tak boczkiem do wody. Bettina sama wanna, nic innego. Olaf też się wierci, ale w wannie to wymachuje nogami i rękami i cieszy się z odbijające się wody od ścianek wanny :D a wody tak , że do ucha nie sięga. I glawa po przeciwnej stronie odlywu, gdzie mniej wody.

Do góry