reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Magmich tylko ja mam mały problem z zupami od początku ciąży z Olafem...do tej pory mi nie przeszło... jak gotuje to mnie na wymioty bierze :/ nawet jak rosół... :/ na samą myśl mam gule w gardle :/ ale jak ktoś mi ugotuje to zjem [emoji23]

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas z reguły o 19.30 kapanie, czasem jak juz jest bardzo zmęczona to trochę szybciej. Teraz zasypia, im wyżej sobie nóżki oprze na szczebelkach tym jej chyba wygodniej [emoji23]

U nas coś zapowiada się na kolejny deszcz [emoji2]

Anit tez bym poszła do lekarza jak do jutra dalej będzie taka sytuacja
Kamaa zdrowia tam dla was.

A co do wieczoru, to u nas zazwyczaj o 18.30 zaczynamy kąpiel chłopaków. Ale w upały było ciężko... np wczoraj o 21.30 żadne nie spało... starszy bo aie burzy boi, a młodszy się co chwilę wybudzał. Nie pytajcie, gdzie Olaf śpi... zapomina już jak wygląda lozeczko :( mi to nie przeszkadza, pod warunkiem ze jest jeden..ale jak już dwóch synów to już masakra... :(

Ja klade Antka od niedawna okolo 20-21. Bettina mnie tak zmotywowala. Okolo 19 kapiel, potem karmienie i spac... Tylko dzis nam plakal strasznie, jakies pol godziny... nie wiem czemu. Moze za duzo wrazen mial, bo prababcia go odwiedzila i burza byla i w markecie bylismy, bo nie wygladal jakby go cos bolalo.

A odnosnie usypiania to ostatnio czytalam taki oto artykul:
Link do: A Ty, o której kładziesz swoje dziecko spać? | My Sweet Little Precious

Ehh ... a do mnie napisała koleżanka z pracy (fuuu jak ja tego miejsca nie cierpię) że sypią się u nas zwolnienia i ogólnie jest nie fajnie. No nic trzeba będzie sobie czegoś poszukać.

Ola super tekst. Może drzemki w ciągu dnia jest problemem kiepskiego snu w nocy...bo w ciągu dnia nie mamy żadnej regularności :/

Magmich nieciekawie z tą pracą :(

ola, moja taka jazde miala wczoraj... przenieslismy ja do chlodniejszego pokoju i migiem poszla spac.

tekst dosc ciekawy, ale jak mi sie Haniak po 17-18 nie zdrzemnie to nie ma w ogole mowy o kapieli o 19, bo mi bedzie ten lew ryczal w wannie jak opetany. geeralnie moja sie nie lubi kapac i zdarza sie, ze jak ja zabieram przed kapiela na przewijak to juz mi poplakuje... i nie wiem o co biega :confused:

ja jutro do pracy Haniaka zabieram - idziemy sie przedstawic :)

Magmich lubic to, co sie robi to duzo. Moze zaloz wlasna dzialalnosc :D albo zajmij sie tym, co robi chyba z 80% mlodych matek, czyli zostan blogerka :D Czasem masz takie wpisy i przemyslenia tu, na forum na miare bloga :D Ponoc mozna na tym zarabiac...

Kamaa ja jestem pewna, ze drzemi w ciagu dnia maja wplyw na to, jak dziecko spi w dzien. Moze sprobuj Olafowi to jakos uregulowac.

Betula moze opowiedz nam jak wyglada Wasza kapiel, moze ktoras z nas podpowie czego Hania moze nie lubic ;) lub co jej sie oze nie podobac...

Naduzywam slowa moze :D

reklama
Ola może zmęczenie Cię dopada skoro może? Hihi no muszę spróbować z tymi drzemkami, chociaż u nas od początku problem bo co Olaf usnie to Leon na początku coś krzyknął, a teraz jak nie zamknę drzwi do pokoju gdzie śpi, to Leon leci i przytula Olafa, całuje, mówi "kocham" :o i po drzemce :/ a ile u Was drzemki teraz trwają? Olaf dzisiaj miał na pewno jedną konkretną bo jakoś 2,5h innych prawie nie rejestruje :/

Do góry