reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola moja tak biega jak jest bardzo zadowolona, ostatnio towarzyszą temu jeszcze piski ;) np reaguje tak nad ranem jak nachylam się nad lozeczkiem albo na widok zabawek

Moja zasypia na rękach jak juz się rozplacze, trze juz oczy ze zmęczenia a dalej się kręci i w końcu płacze ze zmęczenia. Dzisiaj dodatkowo z goraca. Na szczęście na noc zasypia sama w łóżeczku.

U nas też dzisiaj pizza ;) jak Hanula zaśnie to wypije jakiegoś drinka ;)

reklama
Mi się podobają ubrania w bonprix. Trzeba tylko zamawiać dwa rozmiary mniejsze niż się nosi:-)
Marzę żeby było chłodniej...
U nas dziś była pierwsza łyżeczka marchewki gotowanej. Myślicie że smakowało?

Załączniki

• WP_20160625_19_33_36_Pro.jpg
    WP_20160625_19_33_36_Pro.jpg
    533,5 KB · Wyświetleń: 65
Mkvet chyba ten piesek mial wieksza chrapke na marchewe niz Zosia ;)

Kamaa mialas racje. Karmi granat- pomarancza dooobre :D

Chyba popadłam w alkoholizm. 3 dzien z rzedu a ja pije piwerko tzn. karmi ;)

No Ola Ola ja bym na Twoim miejscu szukała klubu AA bo szalejesz dziewczyno:););) Antoś będzie miał uciechę bo Karmi podobno dobre na laktacje.
Ja dzisiaj na cytrynowej wodzie żywiec jadę. Zasmakowała mi ale muszę się ograniczyć bo cukier zawiera i ogólnie lepsza jest zwykła z dodatkiem cytryny. A najlepsza jest woda do której wrzucamy plastry cytryn, pomarańczy i miętę pychaaaa na upały. Tylko musi troszkę postać żeby smaku nabrać.

Hej hej. A ja dziś po wizycie u teściów, oczywiście wyprawa z trójką to nie jest jakiś wielki odpoczynek, ale było przyjemnie. Tylko te temperatury. I burza dwa razy. Wróciliśmy o 23, a panna N zasnęła dopiero kilka minut temu.

Natka - rajd do kontaktu jest raczej od 1 lub 2 roku życia. Ja używam olejków eterycznych (do kominka). Nie jest to aż tak skuteczne, ale lepsze niż nic. Są też gotowe preparaty na bazie lawendy, cytronelli czy czegos w tym stylu. (mieliśmy np plasterki i krem mosbito).
A do spania i w ogóle przez większość czasu N w samym body. A czasem tylko w pampersie.

Mkvet - klimatyzator u mnie chodzi. Oczywiście z głową, czyli ustawiony na 24-25C i nawiew z dala od młodej. Bez niego byłoby baaardzo ciężko. Termometr pokazywał w mieszkaniu 31C jak wróciliśmy.

Kamaa - a inhalacje po staremu, czyli nad miską z gorącą panującą wodą? Oczywiście przy tej temp to hardcore, ale może lepiej tak niż wcale... Albo inhalator w pakiecie z bajką albo gra na telefonie? U nas działa (przynajmniej czasami)

Magmich - moja szafa też do uzupełnienia... Szczególnie w upał wybór ciuchów nam ograniczony do 2-3 sztuk :/

Bettina - :D

reklama
Ola alkoholoczko[emoji14]tez bym wypiła, ale w upał nie chciało mi się dalej niż do Biedronki jechać po zakupy :

Zuzanka był ryk na sam widok inhalatora ale jak już założyłam to się Leon uspokoił i ładnie nawet sam trzymał. Ale wie zorem i tak na widok płacz, a potem ok.

Jestem mega połamaną :( tak mięśnie bolą, że prysznic bolał:(

Leon znowu śpi że mną i olafem (m ma nocke) bo jak usłyszał burze to masakra była... a Olaf to też ostatnio masakra..najedzony jest bo wypuszcza cycka, a co kilka minut się budzi wzdyga i jeczy. Jak cycka nie dostanie to ryk :( albo na rękach kulam, ale szybko po odłożeniu to samo... albo w foteliku, ale wyciągając znowu się przebudza... a ja już jak zombie :(

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry