reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
No to widzę że Ich Troje miało więcej fanów:):)

U nas na zewnątrz 32 w cieniu w domu 27 (okno w nocy otwarte na oścież było) wiatrak mam włączony ale stoi na takiej wysokości żeby ruch powietrza nie dochodził do podłogi gdzie młoda najczęściej urzęduje. Mnie też dzisiaj głowa boli i zastanawiam się czy to przypadkiem nie od zęba. Dobrze że dentystę mam na wtorek umówionego.

Ola ja już wczoraj nic nie zamówiłam. Wpadł tata z owieczką i mnie z rytmu wybił. Stwierdziłam że pójdę do sklepu przyjrzę się rozmiarom 74 i 80 i wtedy zdecyduje.
Moja mała śpi w rampersie nawet dzisiaj poleciałam jej jeden kupić;)

Ja się kiszę w domu a mężuś basenik napełnia. Wywiesiłam już jedno pranie a drugie się kręci. Dzisiaj będzie schło że hoho. Chociaż powiem wam że zaczęło się u mnie chmurzyć.
Ale mam ochote na wodę z cytryną. Wczoraj na szybko kupiłam w biedrze cytrynowego żywca i całego wypiłam.

ja zasypuje puderem paszki i pod kolanami bo pediatra powiedziala ze często tam się robią odpazenia.w tych upalach kapie codziennie i glowke tez codziennie mu myje bo spocona jest.
czy latem tez upieracie czapeczkę po kąpieli?

My tez sie kapiemy codziennie, faldek troszke ma no i kapiel uwielbia, szaleje w wannie ;)

Betula a jak kapiesz mala pod prysznicem?

Bettina racja, kostka nie ucieknie :)

NowaNatka my nie uzywamy takich cudow jak raid, bo nie ma u nas komarow. Poza tym mamy moskitiery w oknach.

u nas nad ranem lało strasznie

ola, namydlam Haniaka na przewijaku, po czym maz trzyma ja nad wanna, a ja splukuje uzywajac sluchawki :] Mala sama sobie myje glowe, bo jak jej sie polewa glowe woda to sobie ja raczkami masuje :)

czapke po kapieli zakladalismy tylko przez pierwszy tydzien, po powrocie do domu, potem zrezygnowalismy bo strasznie to Haniawke draznilo ;)

magmich moja pralka juz trzeci raz obraca ciekawe czy się nie wykończy w ten upał :-) przewaznie robie wieksze prania w sobote ze wzgl.na tansza taryfe :-) daj znać jak u Was będzie padać bo tutaj zazwyczaj dwie godziny po tym jak pada w Bydgoszczy... A deszczyk by się przydał w ramach
ochłody.:-)

Mkvet u nas tylko body na noc, Olaf śpi że mną więc mu nóżki przykrywamy.

Ola jak mi się właśnie taki marudny dzień zapowiada to sobie mowie - byłe do wieczora :D mnie za to Olaf bardzo szczypie w pierś jak go karmie :/

Betula ja kapie codziennie niezależnie od pogody. Olafa teraz nawet częściej, przez tą mega wysypkę, co okazała siw potowkami. Ale to takie szybkie kąpiele kilkuminutowe

NowaNatka ja od poczarku nie zakładam czapeczki po kąpieli... ja nawet na zewnątrz mało kiedy zakładam...chyba że w słońcu chodzimy lub mega wieje :/

Magmich u mnie już grzmi :/

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Betula,ja swojemu robie dodatkowo basen z wanienki. Pielucha pod glowe, ciut wody i se lezy w wodzie kilka minut. Mega spocony jest po spacerach.

NowaNatka, u nas juz dawno bez czapki po kapieli. Na dworze tez bez jezdzi i bez skarpetek ku zgorszeniu starszych babek...;p

Oho, u nas grzmi.
*edit: Leje, ale super, slonce i deszcz

Ostatnia edycja:
Do góry