reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

hej u nas po nocce masakra . . Duszno i do tego komary pogryzly nas i karolka tez:(
jak myślicie czy przy takim maluchu mogę wlaczyc RAID do kontaktu na komary czy to jest szkodliwe? Używaćie takich cudów?

mój maly spal w rampersie z krótkim rękawem i nogawki tez krótkie a dziś rampers na ramiączkach. Moze na noc same body zaloze

reklama
U mnie już 34 w cieniu :szok: Tropiki normalnie.
Ja mam wiatrak taki stojący i chodzi cały dzień, tylko wieje obok miejsca gdzie Hanula leży.
Moja śpi w rampersie, przykrywam ją pieluszką bambusową, podobno chłodzi przy takiej pogodzie :-p

Noc u nas ok, chłodno,bo okno małe otwarte na oscież( moskitiera) i jakoś spaliśmy. Antoniusz wstał o 4.oo jak do zabawy, zjadl butle i o spaniuniu zapomnual, dałam do łozeczka to gadał z wezem spirala z godzine i zasnal o 5.oo a o 7.oo juz wszyscy wstalismy.

Kawa i butla na balkonie i o punkt 9.oo poszlismy na spacer. Po godzinie wrocilam. Dzis i 9 godzina to za pozno.

A śpi w nocy w samym body z krotkim rekawkiem i jak sie rozkopie to mu przykrywam tylko nogi do ud albo wcale.

A Ich Troje mialam nawet kasete hehe ,,za ten papieros tuz przed i ten szampam tuz po lalalal"

No jacha, ja te sluchalam ich troje! Mialam nawet plyte ;)

Wpis kazdej z Was czytam jakby kazda byla na jakims obozie przetrwania przez ten upal :D i sama tez tak sie czuje :/

Bettina malej pewnie upal nie pasowal i dlatego taka marudna. a kostke zamowilas?;)

Kamaa wspolczuje :/ nie dosc, ze gorac to maluchy marudne...Oby jednak dzien nie byl taki dlugi :)

Magmich starsza coreczka doczekala sie owieczki? Jaki rozmiar ciuszkow w koncu na jesien zamowilas?

Betula ja bym chyba nie zasnela jakby Antek spal w drugim pokoju :o a Tobie jak poszlo?

Antek spi w samym body, przykryty pieluszka, ktora i tak skopuje a ja go przykrywam i tak wkolo.

U nas klimatyzator chodzi w drugim pokoju, chlodzi do 25 stopni i jak sie tam wejdzie to wydaje sie jakby bylo zimno. Okna pozaykane, po co dodatkowo nagrzewac...

Moj maly ma ostatnio nowa zabawe...Otoz gryzie mnie w sutka przy jedzeniu. No maly gagatek robi to specjalnie, bo sie przy tym cieszy! A ja autentycznie mam rane..

no u nas tez masakra.. .na dole mam 24 stopnie, a w sypialni 26-27 bo mam wielkie poludniowo-zachodnie okno dachowe :/ grzeje tak, ze strach dotknac prowadnicy od rolety wewnetrznej bo parzy :/ u Haniaka w pokoju 24-25 stopni. okna mam w nocy tylko rozszczelnione i tak zostanie poki nie przysla mi moskitier, strasznie boje sie komarow - ze mi mala pogryza.

Mloda spi w samym tylko bodziaku z szerokim ramiaczkiem, troche za duzym, zeby sie do cialka nie kleil, rozpietym miedzy nozkami, zeby choc troche jej pod ten bodziak podwialo. nie przykrywam jej niczym (nie moge jej przegrzac ze wzgl na skore, co nie jest latwe przy tych temp o_O). musze jej kupic koszulki na ramiaczkach o ile takie dostane, bo poki co nie moge takich spotkac.

ola, no nie moglam za bardzo spac bez Haniaka obok (takie to bylo bardziej czuwanie, niz sen), Mloda sie przebudzila kolo 2, troche sie temperatura poprawila w sypialni, wiec lozeczko wrocilo... maz mnie w nocy wysmial, bo jak mloda tylko w nocy kweknela, to ja szybki wyskok z lozka i pedem do drugiego pokoju ;)

kapiecie dzieciaki codziennie przy takich temp? ja Hanie na zmiane wrzucam pod prysznic i kapie w wanience ze zwzgledu na megafaldki, ktorych ma cale mnostwo ;)

my dzis siedzimy w domu i sie nigdzi nie ruszamy. zaczelam sprzatac, ale nie da sie przy takich temperaturach... także kawy mrozonej czas! :]

Ostatnia edycja:
Ola kostki jeszcze nie zamówiłam, dużo zakupów mi się nawarstwiło i muszę to dozować mojemu :-p A tak poważnie to chciałabym podjechać do hurtowni dziecięcej i może tam bym dostała od ręki no ale to już muszę mieć auto do tego :)

Betula mój też czasem się ze mnie śmieje bo kręgosłup mnie boli, że ledwo z łóżka wstaję a jak Hanula kwęknie to ja wyskakuję jak oparzona z łóżka ;) Dzisiaj w nocy to nie zliczę ile razy wstawałam przekręcić ją z brzucha na plecy albo uwolnić nogi bo utknęły między szczebelkami :confused2:
My nie mamy body na ramiączka a teraz by się przydały.

Ja moją kąpię codziennie w wanience, nie wyobrażam sobie przy takich upałach jej nie umyć (poci się, ulewa, smaruję ją kremem). My na szczęście nie mamy wałeczków ale i tak jej się odparzenie zrobiło w zgięciu łokcia :(

Mała też spi w body na krótki rękaw i przykryta pieluszka ale się rozkopuje... dziś wyczekiwalam az maz wstanie do niej bo szczebelki ladnie brzdekaly i udało się a co :-)
kurczę a ja dostałam body na ramiączka i teraz nie mogę ich znaleźć jak potrzebne hihi.

reklama
nowanatka, nie wiem czy raida mozna uzywac - ja nie uzywam, bo Haniak jest na COS uczulony, wiec ograniczam chemie w domu.

bettina, body sa troche "za szczelne" na takie upaly, najlepsze teraz by byly koszulki na ramiaczkach, co by plecki tez cos pooddychaly..

ja zamowilam kostke - czekamy na nia z Haniakiem z niecierpliwoscia! :)

Do góry