reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

u nas te piekne czasy, kiedy Mloda spala do 6, odeszly juz w niepamiec ;) budzi się teraz potwór koło 2 w nocy i nie bardzo wiadomo czego chce, bo o jedzenie sie nie upomina... no nic, moze upaly tak na nia dzialaja (a przynajmniej taka mam nadzieje...)

aschlee, rany, jak masz tam ladnie! ...i bezludnie ;)
baaaaaardzo zazdroszcze takiej okolicy!

ola, ale laska z ciebie musi byc;)
ja w stosunku do twoich paramaterow wzrostowo-wagowych przykurcz (165cm) i kulka (53kg) jestem :D
do jakiej wagi dobilas w ciazy? jesli to nie tajemnica... :) 60kg?

matko, moje dziecko, okreslone przez lekarza jako "za malo ruchliwe", zaraz wyskoczy z bujaczka!

reklama
Dzien dobry dzis mloda spala ladnie za to ja jeczalam pol nocy bo tak mnie slonce poparzylo spalam na siedzaco zasmarowalam kark i rece pianka,polozylam poduszke na umywalce i tak drzemalam :D dzis pierwesze co to lece po cos z najwiekszym filtrem jakie to tylko mozliwe dla dzieci w pierwszej kolejnosci

Magmich doskonale, wiem o czym piszesz. Moze to glupi przyklad, ale pamietam jak czekalam, az Antosiowi odpadnie pepek tzn.ten kikut (mial go dlugo, bo odpadl mu jak mialm 4tyg.)Ktoregos dnia wyrwalam sie z BB (inicjaly meza :p) na zakupy-pierwszy raz od porodu...Antos zostal z tesciowa. Wracamy z zakupow a ona mowi, ze przewijala Antka i odpadl mu pepek!! a mi chyba serce wtedy peklo...tez poczulam jakby mi cos "umknelo".

Natka moj jak zasnie o 20-21 to budzi sie na cyca okolo 2 potem okolo 4 potem 6:30-7 i spi do 9-10. Fanie tu pisza o snie dziecka: Link do: Bezpieczny Sen Dziecka

Betula ta laska haha :D a przed ciaza wazylam 49kg, a w ciazy przytylam 14, wiec dobilam do 63kg. Traumatyczne przezycie. Ale warto bylo, patrzac na tego berbecia, ktory spi teraz sobie :) :) A Ty nie estes taka kulka, nie lubie tego slowa, ale wydae mi sie, ze jestes "akurat" :)

Anit trzymam kciuki zeby sie udalo ;)

Dzień dobry mamcie! U nas już 27 stopni a co będzie później... Jakoś trzeba będzie przetrwać. Dzisiejsza nocka też inna niż dotychczas pobudka o 2 i 6 a tak na dobre wyszlysmy o 8.45 i teraz w pełnym zywiole o maly wlos by mi spadla z kanapay taki kręciek się zrobił z małej. Muszę pójść na zakupy a tak się nie chce wychodzić w ten skwar.
Miłego dnia :-)

magmich, mowiac, ze potrzebuje odpoczynku nie mialam na mysli oddania Haniaka komus na dluzsze przechowanie :) prawda jest taka, ze to ja zajmuje sie dzieckiem praktycznie caly czas. Hanka ostatatnio tez slabo spi, wiec nawet wieczorow nie mam tak naprawde wolnych, bo tylko czuwam i czekam kiedy sie obudzi (a budzi sie wielokrotnie) :/ tak generalnie to staram sie nie narzekac, bo widze jak czas pedzi - dopiero Mloda przyjechala z nami ze szpiatala, a zaraz skonczy 5 miesiecy... i jak ogladam zdjecia, to jestem w szoku jak sie przez ten czas zmienila :)

skwar jak 150, 30 stopnii w cieniu, a moi sasiedzi drzwi tarasowe maja otwarte na osciez :szok:

a, strzele sobie kawe, skoro mloda spi :tak:

Betula tez wiem co masz na mysli. 24h na dobe z dzieckiem. Z doroslym czlowiekiem mozna by oszalec spedzajac tyle czasu, a co dopiero z dzieckiem. Takie odpoczynki, nawet krotkie, od dzieci sprzyjaja mamom. Przynajmniej ja ładuje baterie, mam wiecej cierpliwosci i spokoju, kiedy odpoczne chocby godzinke.

a my już po spacerze bo teraz już ciężko.Alicja od 7.30 nie spala teraz padla.mam nadzieję że chociaż pół godziny będzie ech..
muszę Was nadrobić bo wczoraj kołowrotek miałam. po 3 miesiącach skończyłam robić zęba! mam uśmiech biały jak z reklamy!moje marzenie!
dobra nadrabiam przy kawie

Ola dlatego ja kupilam taki z filtrem UVA i UVB gadalam kiedys na ten temat z dermatologiem i podobno tak jest ze to UVA jest gorsze bo dziala bezobjawowo :/

Ja zakupilam taki i jak obiecalam z najwiekszym filtrem :D

1466757073-1d1mld.jpeg

O prosze a oto minus zycia w lesie bleeeee a wszedzie moskitiery zamontowane nawet w oknach dachowych....ktoredy ta franca wlazla????
1466757148-1d1mld.jpeg

Demollka ja na slowo dentysta czuje paniczny lek :D

reklama
Do góry