reklama
betula
Fanka BB :)
kamaa, ja tez swoja strasznie kocham jak spi
kamaa
NowaNatka wg mnie lepiej z chodzika zrezygnować, podobno dla bioder niezdrowe, a i meble poobijane. A jak już to dziecko chyba i tak musi porządnie siedzieć.
Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom
NowaNatka
wlasnie dlatego pytam bo czyt artykul ze to źle wplywa dla bioder i dziecko uczy sie chodzenia na palcach .dlatego chce poznać wasze zdanie bo mama i tesciowa wmawiiaja mi ze jak skończy 8mc to chodzik. A ja nie chce na sile wymuszać w nim chodzenia
kamaa
NowaNatka niestety to pokolenie nas wsadzalo w chodzik... a z chodnikiem czyy bez nauczy się chodzić. Wcześniej czy później. Rehabilitanci i ortopedzi bardzo odradzają..
magmich
Natka ja o chodzikach mam takie samo zdanie jak Kamaa. W chodziku mój kuzyn chodził to nie dość że długo na palcach latał to meble masakra. Chociaż moja starsza też na palcach chodzi a w chodziku nie siedziała ani razu
Moje dziecię raczyło wstać wypiła parę łyków wody i zjadła dwie łyżeczki ziemniaczków ze szpinakiem. Teraz rządzi na macie i popiarduje.
Moje dziecię raczyło wstać wypiła parę łyków wody i zjadła dwie łyżeczki ziemniaczków ze szpinakiem. Teraz rządzi na macie i popiarduje.
reklama
kamaa
No mój starszy skrzywia stopę ale to nie od chodzika te, bo go nie miał. Ale przynajmniej wiem, że mu nie zaszkodziłam
Pchacz o wiele lepszy, a jezdzik wg mojej rehabilitantki to taki, żeby już też sięgał całą stopą i w ten sposób Leon na jeździli nadawał się dopiero jak miał 10miesiecy, ale nie lubił ich. Dopiero teraz na nie wsiada i chce przyjechać psa :/
Pchacz o wiele lepszy, a jezdzik wg mojej rehabilitantki to taki, żeby już też sięgał całą stopą i w ten sposób Leon na jeździli nadawał się dopiero jak miał 10miesiecy, ale nie lubił ich. Dopiero teraz na nie wsiada i chce przyjechać psa :/