reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Mam Karmi Classic mężuś kochany przyniósł:):) Też już jedno kończę ale drugie czeka ale chyba zostanie na jutro.;)

Co do basenu to my mamy taki:
Link do: Basen Intex 28122 Easy Set 305 x 76 z pompą | Cena producenta - Sklep Hop-Sport.pl
Kupiony był z myślą o córci i dla niej jest ok dla nas już troszkę mały więc mąż myśli o stelażowym ale to już na przyszły rok bo teraz mamy inne wydatki.

Kamisia oczywiście że nie rozłożony już się nie chciało po pracy ale Laura ma obiecane że jutro na 100% nawet mąż przywiezie od siebie z firmy styropian żeby pod spodem rozłożyć.

Ola wracają szybciej bo przez te upały i tak większość dnia siedzą w hotelu (ale coś czuje że tatuś chce z zięciem w sobotę meczyk obejrzeć bo już się na coś przez telefon umawiali). A co do stresu to jakoś teraz się nie denerwuje.

Betula ja już w połowie dnia dwa apapy wzięłam bo mnie zaczęła głowa ćmić i przeszło. Chociaż ja podejrzewam że mój ból głowy ma związek z kobiecym przywilejem;)

reklama
my na spacerze byliśmy o 17.30 niestety w polowie drogi maly zaczął tak plakac ze maz go niósł go przez 20mn. A ja pchalam wózek do którego ptak w locie zrobil kupę;o no świetnie:\

probiwalam uśpić malego i bardzo mizernie mi to szlo ,ale udali się !
Betula nie tylko Ty jedna chcesz mieć troche wolnego od Maluszka!:)
o której kladziecie swoje maluszki spać? I do której śpią rano?
jak poloze Karola ok20 to 4.00
a jak będzie mial drzemkę o 19 (taka 15min) i poloze go o 21.30 spi do 8/9 rano :o

Co odpoczynku od maluszka to pewnie by się przydał ale powiem wam jakie są moje doświadczenia. Po urodzeniu pierwszej córki macierzyński był krótszy niż teraz więc wracałam do pracy jak ona miała skończone siedem miesięcy. Jak siedziałam z nią w domu to bardzo już chciałam wrócić bo miałam wrażenie że zdziczeje. Potem jak już pracowała to żałowałam że nie mogę z nią być w domku bo dużo mi umykało. Córcia została z moją babcią a ja codziennie po pracy miałam zdaną relację co robiła i jakich nowych rzeczy się nauczyła (rzeczy które robiła pierwszy raz a których ja nie widziałam jako pierwsza). Teraz już nie jestem taka wyrywna i mimo że czasami też mam ochotę odetchnąć od dziecka to cieszę się że mogę z nią być dłużej i staram się niczego nie przegapić i już nie mam wrażenie że zdziczeję bo wiem że czas spędzony z takim maluszkiem jest bezcenny.

Olaolala Ty mnie nie załamuj 170 wzrostu i 46 kg. Też mam 170 wzrostu a waga 64 jest moim marzeniem teraz mam 70 kg. 2, 5 kg zostało po ciąży. Jak dojde do 64-65 kg to już będę szczęśliwa :). Chodzę na fitness więc napewno w najbliższym czasie mi się to uda;)

U nas basen rozłożony i już woda się grzeje tylko musze strój kupić bo przy ostatnich porządki to wszystkie wyrzucilam, bo inaczej nie kupiłbym sobie nowego tylko pewnie w starym latała:p

reklama
Hje mamuski, moj Antek znow mnie zadziwił. Spal w dzien 2 godziny ciagiem, troche w wozku a o 2o.oo zjadl ostatnia butle i spal do 6.oo!!!!! Zawsze tak spi z pobudka jedna ok 1.00- 4.00 na butle. A wczoraj jeszcze czytalam a on zaczal cos mruczec o 23 to go wzielam na cycusia, maz juz zawodzil ,,on jeszcze zje jedna butle, ale pospal..." a ja swoje i odlozylam go tak i spal. Szok,bo on sie moim zwykle nie najada tak porzadnie i kp jest dla niego jak deser, relaks i tyle.

Do góry