reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Magmich o ten link Ci chodzi?
Link do: Więcej luzu w schemacie, czyli nowy schemat żywienia niemowląt
Bo mam zapisanych jeszcze kilka ale nie przeczytałam jeszcze.
Co do intuicji to moja mi podpowiada, że Hania nie jest jeszcze gotowa, poczekam jeszcze z miesiąc bo teraz póki co zmieniłam mleko więc musi się Hanula z tym oswoić najpierw.

Ola tylko właśnie te krzesełka z miękkim siedziskiem kosztują 300 zł i w górę. Jeżeli ma to być na krótko to bez sensu wydawać tyle kasy moim zdaniem :baffled:

Bettina zgadzam sie z Toba, tez mi szkoda kasy. Moja znajoma kupila takie krzeselko używane za polowe ceny na OLX. W ogole nie bylo zniszczone, w bardzo dobrym stanie, naprawde! Tez chyba bede czegos szukac na tym olx.

Tak Bettina o ten bardzo dziękuję. Masz racje jak Hania oswaja się z nowym mlekiem to dodatkowe smaki to mogłoby być za dużo.
U nas dzisiaj jabłuszka ciąg dalszy znowu się kwasiła ale jadła a jaka kupa potem była;)

Może i ja rozejrzę się na olx, może coś trafię.

Magmich a czemu zaczęłaś akurat od jabłka? :-) :) Co będzie kolejne? Jabłko na kupy dobre więc się nie dziwię. :-p Dajesz jej kilka łyżeczek czy do momentu jak sama zakomunikuje, że dość?

Bettina zaczęłam od jabłka bo jest najmniej uczulające. Na początek podajesz dziecku góra dwie łyżeczki i obserwujesz reakcję tzn. czy nie boli brzuszek czy nie ma alergii. Jeśli ok to następnego dnia możesz podać troszkę więcej. U nas dzisiaj będzie dla odmiany marchewka może będzie słodsza i nie będzie się młoda kwasić.
Muszę też pomału pomyśleć o wprowadzeniu kaszki najlepiej na noc.
A z glutenem zacznę zabawę w przyszłym miesiącu.

My jesteśmy po pierwszej porcji marchewki. Smakowała bardziej niż jabłuszko;) Muszę poszukać jakieś stare poplamione ciuszki po starszej bo przy jedzeniu dziecię tak brudne że śliniak nie wystarczy zwłaszcza jak buźkę sobie rączką wytrze a ja nie zdążę łapki chwycić to wtedy usmaruje wszystko naokoło:)

Magmich a jakiej firmy słoiczki dajesz? Ja jakiś czas temu zarejestrowałam się na Hipp i BoboVita i tydzien temu przyszły mi darmowe słoiczki. Od hipp młoda marchew z ziemniaczkami a od Bobovita sama marchewka :yes:

reklama
Ja akurat mam Gerbera ale BoboVitę też zamierzam kupować. Jeżeli chodzi o Hippa to z tego co pamiętam sprzed pięciu lat to ich "dania" były najbardziej słodkie więc zostawiam je na dużo późniejszy okres.
Co do "prezentów" to ja nic nie dostaje ale troszkę na własne życzenie bo u mnie w szpitalu dawali takie niebieskie i różowe pudełka. Otrzymuje się je po wypełnieniu takiej ankiety. Przy pierwszej córce wypełniłam odebrałam dwa pudła pełne gadżetów (smoczek, woda dla niemowląt, sudokrem, oliwka hippa, okładka na książeczkę zdrowia itp.) oraz gazet i ulotek. Potem do domu zaczęły przychodzić różne prezenty próbki mleka, łyżeczki, deserki oraz regularnie gazetka z poradami na każdy etap rozwoju malucha. Zaczęły też wydzwaniać różne firmy z ofertami więc tym razem zrezygnowałam z wypełniania ankiety i odbioru pudełek a podobno tym razem to nawet butelka aventa była.

Do góry