reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Myslalam, ze po weekendzie bede miala sporo nadrabiania na forum, a tu taki spokoj ;)

Nad morzem bylo super!!! Nie powiem, zebym odpoczela, ale na pewno sie rozerwalam i przede wszystkim pokazalam mezowi jak jest swobodnie ak jestesmy sami, mam nadzieje, ze zauwazy roznice. Bede mu o tym przypominac :)

Magmich jak tam smakwalo jabliszko Twojej malej? ;)

Betula a probujesz dawac wode Hani w nocy? Jak zaspana i glodna t powinna wciagnac wszystko...

Mkvet spodobalo mi sie to krzeselko do karmienia, ale boje sie sprawdzic ile kosztuje ;)

reklama
Ola super że wyjazd udany no i może mężuś coś zrozumie a jabłuszko smakowało tak że przy jedzeniu miała minę jakbym jej cytrynę dawała;) ale nie pluła i nie płakała więc jutro kolejna porcja.
Krzesełko też mi się podoba ale z tych samych względów co Ty nie zagłębiałam się w temat.

Hej, jak u was nocki? U nas druga z rzedu z dziwna pobudka i 1.oo. Zawsze wstawal o 4.oo. A dzis to juz i o 1.oo i o 4.oo.
Wczoraj wciagnal 12o mll rumianku. Grymasił przy butli i się wyginal to pomyslalam ,ze boli go brzuch.Co prawda lekko słodkiego rumianku bo gorzkim pluł.

Ola a Antek jak zniósł cały wyjazd? Zauważył w ogóle zmianę otoczenia? Dawał popalić? :blink:

Magmich pisz koniecznie jak wam idzie rozszerzanie :laugh2: Od kilku dni doszkalam się teoretycznie i jest to strasznie obszerny temat ;-) ;)
I dalej nie wiem na jakie krzesełko się zdecydować. Najwięcej pozytywnych opinii ma to z ikei ale ono nie nadaje się dla półrocznego dziecka moim zdaniem. No i czy nóżki nie bolą jak tak wiszą?

U nas Hanula spała do 5 i potem do 8 jeszcze pospałyśmy. Wcześniej wstawała 3-4 a od kilku dni przestawiła się na 5-6. Wczoraj to w ogóle fenomen bo zaczęła zasypiać w trakcie wietrzenia pupy przed kąpielą. :szok: Po odłożeniu do łóżeczka 3 minuty i zasnęła snem głębokim :laugh2:
My od wczoraj mamy zmianę mleka, ten sam producent ale to mleko jest ohydne, na szczęście Hania nie grymasi. :sorry: Za to ulewała na potęgę wczoraj, nawet 1,5-2 godz po posiłku. Wyczytałam, że to może być z wysiłku. Czasem po jedzeniu muszę ją trzymać, żeby się nie obracała i chociaż pół godziny poleżała spokojnie :confused2:

Bettina będę informować na bieżąco. Mam do Ciebie prośbę bo to chyba Ty zamieszczałaś linka do tabelki z rozszerzaniem mogłabyś go raz jeszcze podrzucić? Co do teorii to mnie tylko interesuje co od którego mc można tzn. kiedy gluten, kiedy jajko itd. Resztę podpowiada moja intuicja.

U nas nocki już standardowo ok. 22 zasypia pobudka między 6-7 na mleko i zasypia i wstaje koło 10. W ciągu dnia mamy dwie krótkie drzemki i jedną około 1,5 h. Wydaje mi się że już złapaliśmy jakiś dobowy rytm.

Magmich bo jablko mimo wszystko kwasne moglo byc dla malej ;) a dawalas ze sloiczka?

PaniAg a czym poslodzilas rumianek? Glukoza?

Bettina Antos by nadzwyczaj grzeczny, po wejsciu do hotelu wlaczyl tylko syrene, ale to chyba z glodu. A tak, to wszedzie sie rozgladal, wszystkiego byl ciekawy. Jak gdzies szlismy to w wzku mogl tylo spac, jesli nie byl spiacy to na rece zeby wszystko widziec. Dobrze, ze mielismy nosidelko ;) W sobote poznym wieczorem przyszli do nas do pokoju znajomi, z ktorymi bylismy. Antos byl mega spiacy, ale walczyl ze snem, bo sie chichral do wszystkich. Dusza towarzystwa. Dziwnie pobudzny mi sie wydawal..Ale jak tylko znaomi poszli Antos zasnal ;)
Co do krzeselek do karmienia to w zlobku mialysmy te z Ikei i rzeczywiscie lepiej sie wedlug mnie sprawdzalo dla starszych dzieci. Te polroczne sadzalysmy do takich z miekkim oparciem i siedzonkiem, wiekszym stoliczkiem i "podstawka" na nozki ;) a no i mialy szelki, ale ich nie uzywalysmy :p

Magmich dzieki, na pewno kupie. Zamowilam teraz na allegro z mysla otym wyjezdzie, ale nie zdazyli przyslac (mieli tydzien) i sklep zgodzil sie zwrocic pieniadze.

Ola warto ja korzystam z niego nawet na trawniku w ogrodzie;) Szybko się rozkłada bo wystarczy rzucić i łatwo się składa. A jabłko było ze słoiczka bo teraz to świeże jabłka nie są za bardzo.

reklama
Do góry