reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Myslalam, ze po weekendzie bede miala sporo nadrabiania na forum, a tu taki spokoj ;)

Nad morzem bylo super!!! Nie powiem, zebym odpoczela, ale na pewno sie rozerwalam i przede wszystkim pokazalam mezowi jak jest swobodnie ak jestesmy sami, mam nadzieje, ze zauwazy roznice. Bede mu o tym przypominac :)

Magmich jak tam smakwalo jabliszko Twojej malej? ;)

Betula a probujesz dawac wode Hani w nocy? Jak zaspana i glodna t powinna wciagnac wszystko...

Mkvet spodobalo mi sie to krzeselko do karmienia, ale boje sie sprawdzic ile kosztuje ;)

reklama
Ola super że wyjazd udany no i może mężuś coś zrozumie a jabłuszko smakowało tak że przy jedzeniu miała minę jakbym jej cytrynę dawała;) ale nie pluła i nie płakała więc jutro kolejna porcja.
Krzesełko też mi się podoba ale z tych samych względów co Ty nie zagłębiałam się w temat.

Hej, jak u was nocki? U nas druga z rzedu z dziwna pobudka i 1.oo. Zawsze wstawal o 4.oo. A dzis to juz i o 1.oo i o 4.oo.
Wczoraj wciagnal 12o mll rumianku. Grymasił przy butli i się wyginal to pomyslalam ,ze boli go brzuch.Co prawda lekko słodkiego rumianku bo gorzkim pluł.

Ola a Antek jak zniósł cały wyjazd? Zauważył w ogóle zmianę otoczenia? Dawał popalić? :blink:

Magmich pisz koniecznie jak wam idzie rozszerzanie :laugh2: Od kilku dni doszkalam się teoretycznie i jest to strasznie obszerny temat ;-) ;)
I dalej nie wiem na jakie krzesełko się zdecydować. Najwięcej pozytywnych opinii ma to z ikei ale ono nie nadaje się dla półrocznego dziecka moim zdaniem. No i czy nóżki nie bolą jak tak wiszą?

U nas Hanula spała do 5 i potem do 8 jeszcze pospałyśmy. Wcześniej wstawała 3-4 a od kilku dni przestawiła się na 5-6. Wczoraj to w ogóle fenomen bo zaczęła zasypiać w trakcie wietrzenia pupy przed kąpielą. :szok: Po odłożeniu do łóżeczka 3 minuty i zasnęła snem głębokim :laugh2:
My od wczoraj mamy zmianę mleka, ten sam producent ale to mleko jest ohydne, na szczęście Hania nie grymasi. :sorry: Za to ulewała na potęgę wczoraj, nawet 1,5-2 godz po posiłku. Wyczytałam, że to może być z wysiłku. Czasem po jedzeniu muszę ją trzymać, żeby się nie obracała i chociaż pół godziny poleżała spokojnie :confused2:

Bettina będę informować na bieżąco. Mam do Ciebie prośbę bo to chyba Ty zamieszczałaś linka do tabelki z rozszerzaniem mogłabyś go raz jeszcze podrzucić? Co do teorii to mnie tylko interesuje co od którego mc można tzn. kiedy gluten, kiedy jajko itd. Resztę podpowiada moja intuicja.

U nas nocki już standardowo ok. 22 zasypia pobudka między 6-7 na mleko i zasypia i wstaje koło 10. W ciągu dnia mamy dwie krótkie drzemki i jedną około 1,5 h. Wydaje mi się że już złapaliśmy jakiś dobowy rytm.

Magmich bo jablko mimo wszystko kwasne moglo byc dla malej ;) a dawalas ze sloiczka?

PaniAg a czym poslodzilas rumianek? Glukoza?

Bettina Antos by nadzwyczaj grzeczny, po wejsciu do hotelu wlaczyl tylko syrene, ale to chyba z glodu. A tak, to wszedzie sie rozgladal, wszystkiego byl ciekawy. Jak gdzies szlismy to w wzku mogl tylo spac, jesli nie byl spiacy to na rece zeby wszystko widziec. Dobrze, ze mielismy nosidelko ;) W sobote poznym wieczorem przyszli do nas do pokoju znajomi, z ktorymi bylismy. Antos byl mega spiacy, ale walczyl ze snem, bo sie chichral do wszystkich. Dusza towarzystwa. Dziwnie pobudzny mi sie wydawal..Ale jak tylko znaomi poszli Antos zasnal ;)
Co do krzeselek do karmienia to w zlobku mialysmy te z Ikei i rzeczywiscie lepiej sie wedlug mnie sprawdzalo dla starszych dzieci. Te polroczne sadzalysmy do takich z miekkim oparciem i siedzonkiem, wiekszym stoliczkiem i "podstawka" na nozki ;) a no i mialy szelki, ale ich nie uzywalysmy :p

Magmich dzieki, na pewno kupie. Zamowilam teraz na allegro z mysla otym wyjezdzie, ale nie zdazyli przyslac (mieli tydzien) i sklep zgodzil sie zwrocic pieniadze.

Ola warto ja korzystam z niego nawet na trawniku w ogrodzie;) Szybko się rozkłada bo wystarczy rzucić i łatwo się składa. A jabłko było ze słoiczka bo teraz to świeże jabłka nie są za bardzo.

reklama
Do góry