reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

O rety, u nas Hanula zarządziła pobudkę o 6.30, dopiero przed chwilą zasnęła :shocked2:
Moje dziecko chyba zapomniało jak w dzień się samodzielnie zasypia. :-( :( Kręci się, macha kończynami i wiadomo jak to się kończy, płacz bo zmęczona. Wieczorem zasypia sama w łóżeczku, w wózku też a w domu jak przychodzi czas drzemki to kończy się płaczem a na rękach zasypia w ciągu kilku minut.

Ola jak ja Ci zazdroszczę tego wyjazdu. :zawstydzona/y: Też bym się chętnie gdzieś wyrwała. :blink:

Betula wszyscy polecają krzesełko z ikei ale moim zdaniem to już dla starszych dzieci co samodzielnie i stabilnie siedzą. Jego podstawową wadą moim zdaniem jest brak podnóżka.
Sama rozglądam się za jakimś fajnym krzesełkiem w przyzwoitej cenie.

Czy któraś już rozpoczęła rozszerzanie diety? :-) :)

reklama
Bettina - ja jestem właśnie fanką krzesełka z ikei - ale my rozszerzanie zaczynamy późno i raczej BLW - przy takim podejściu sprawdza się świetnie. Tanie, proste, łatwo się czyści, dziecko prosto siedzi (na początku to może minus, ale takie krzesełko może służyć długo). Dzięki temu że jest niedrogie mamy jedno w domu i po jednym u dziadków, bo do wygodnego przewożenia nie jest przystosowane. Jedno dostaliśmy i blat był do wymiany, ale nasze po dwójce wygląda prawie jak nowe.

Zaczynacie pusto tzn. kiedy?
Jak chcę zacząć jakoś ok 6 miesiąca Hani to raczej inne krzesełko będzie mi potrzebne no bo gdzie indziej posadzić takiego malucha?

Zależy jak będą zainteresowani - ale tak średnio po skończonym 6 miesiącu. Tyle że początek rozszerzania u nas jest zupełnie na luzie. Skórka chleba, kawałki owoców do memlania, więc do tego jeszcze krzesełko nie jest niezbędne. Ale z tego co kojarzę to całkiem dobrze sobie starszaki w krzesełku radziły. Muszę sprawdzić na zdjęciach :)

Ja mam w planach jutro zaserwować młodej jabłko zobaczymy jak zareaguje. Krzesełko do karmienia miałam po starszej ale wydałam bo było tak masywne i zabierało dużo miejsca a młoda i tak chętniej jadła albo u kogoś na kolanach albo w bujaczku (oczywiście bujanie było wtedy zablokowane).

Mój Mąż sobie wymyślił takie krzesełko: Link do: Chicco | Krzesełko do karmienia Polly Magic 3w1 . Ale mamy po siostrzenicy podobne do tego więc będę się starała odwieść go od tego pomysłu;)
Ja bym chciała jak skończy 4 miesiące zacząć już wprowadzać jakieś inne pokarmy.
Moja Zosia dziś zaczęła pić wodę z butelki. W ciągu dnia wypiła jakieś 100ml, ale to i tak postęp.

reklama
Do góry