reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ja mam sterylizator parowy więc wyparzam cały czas jakbym miała je gotować to chyba bym już przestała.

Carol no niektórych rzeczy i ludzi się nie zmieni a szkoda bo dziadkowie są ważni w życiu dzieciaczkow i nie wiedzą ile tracą!

Ola czasami niektóre uwagi puszczaj przez uszy u mnie to działa. postawiłam też granicę i jest super. teściowa nawet sąsiadki mi nasłala bo to jej koleżanki i mam gdzie mała podrzucic na 5-10 min żeby do sklepu skoczyć no aż w szoku byłam.

Demolka moja tak podrzucala tyłkiem jak narobila w pampersy, niewygodnie jej wtedy ;) a teraz już jak pi prostu leży, myślę że to kolejna umiejętność a nie szantaż :p

U mnie z tesciami tez niezbyt dobrze. Nie rozmawiamy ze sobą ponad 2 lata, ale że względu na dziecko odpuscilam mimo ze to oni mnie kiedys obrazili i liczyłam na to ze nasze stosunki będą chociaż poprawne. Po jednej wizycie więcej się nie pokazali a i nas nie zapraszają, trudno ale nic nie poradzę juz wiecej.

Co do sterylizowania to ja to robiłam tylko kilka razy prawdę mówiąc. Myje w gorącej wodzie i tyle.

Carolajna jaka masz aplikacje na telefon o dzieciach? Nie trafiłam na fajną jeszcze

A u nas jakaś mała niechęć do mleka. Mała popije trochę i zaczyna gadać i śmiać się zza butli. Pomaga jedzenie i noszenie na rękach. Jeszcze troszkę i zaczniemy dietę rozszerzać.

Narazie kupne słoiczki, warzywa nam dopiero rosną. Dla 2 łyżeczek nie chce mi się gotować. Poza tym ja w pracy większość czasu spędzam :(
Mam wrażenie, że woli warzywa niż owoce.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To akurat dobrze owoce zdąży jeszcze polubić a z warzywami zawsze gorzej. Starsza córka ma 5,5 roku a z obiadu najlepiej wchodzą jej surówki a do picia woda. Smaku coli i tym podobnych nawet nie zna. Będę się starała by młodsza miała podobnie no może tylko tyle żeby więcej jadła.

Do góry