reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

ola, tak, ze względu na stan skóry.... nic nie pomaga. młoda ma na skórze czerwone placki, suche, łuszczące się... jakieś AZSy sugerują, uczulenie na mleko lub inny szajs :/ już bym się strasznie chciała dowiedzieć co to, bo boję się, że się z tego coś poważniejszego na skórze zrobi i wtedy dopiero bedzie jazda :/

watpliwe uczuelnie na mleko jest o tyle, że problemów ze strony przewodu pokarmowego nie ma - nie wymiotuje i nie ulewa. kupsztale też ok.

generalnie, jak młoda odziedziczyła skóre po mnie, to jej współczuje już na starcie :)

reklama
Betula koleżanka u córki miała problemy skórne, robiły się jej takie placki suche, trochę to wyglądało jak skóra węża. Wyszło, że to AZS. Dodatkowo u niej były problemy z kupami, dopiero po jakimś mleku na receptę problemy ustąpiły. W późniejszym czasie wychodziły nietolerancje różnych pokarmów i dziecko jest na diecie.

Bettina, właśnie obstawiałam alergię pokarmową, ale młoda nie ma żadnych problemów z kupkami. lekarz też zasugerował, że może to mleko. Zobacze dzisiaj jak będę u lekarza, co powie jak zobaczy wyniki.

Myślałam też, że alergię pokarmową to się ma od początku (mam siostrzeńca uczulonego na mleko i jak siostra była w ciąży i zjadła coś mlecznego to od razu dostawała wysypki na brzuchu - jak urodziła, to taka sama wysypka pojawiała się u małego), a to nam się zaczęło jakieś 4 tygodnie temu... wcześniej skóra była ok. ech. mam nadzieję, że jej to nie swędzi.

Dziecko córki nie ma stwierdzonej alergii tylko nietolerancję, podobno te dwie rzeczy się różnią ale nie zagłębiałam się w temat czym dokładnie się różnią

Betula w żłobku miałam chłopca, ktory mial azs i to wyszlo dopiero okolo 1.roku zycia tez mial czerwone, szorstkie placki na calym ciele, ktore pojawialy sie i znikaly, czasami mial je nawet na twarzy. Moze u Twojej mlejo to tez wlasnie to azs. Daj znas co powie lekarz ;)

Magmich moj tez dzis maruda, chyba rzeczywiscie pogoda plus u nas chyba jeszcze moje samopoczucie ma na niego wplyw...

Moj dzis nega śpioch. Pierwsza butle zjadl dopiero o 1o.oo... I to 7o mojego i poszedl spac. Potem o 12.oo mm i dwa razy cyc i spi do teraz z malymi przerwami. Ja tez padlam obok i wstalam teraz...

A w nocy spal 9 godzin z przerwa 3o min na butle, cyc i zmiane pampa.

Musze kupic ten atoperal,bo cos mi sie nie podoba jego buzka.... Ślinotok robi swoje.

reklama
PaniAg moja w nocy spała od 23 do 9.30 bez żadnej przerwy. Za to w ciągu dnia marudziła na potęgę teraz jej troszkę przeszło. A atoperal kup jest świetny ostatnio nawet podbierałam go córci bo miała strasznie suchą i czerwoną skórę pod okiem po 4 dniach widać bardzo dużą poprawę. Chyba kupię sobie wersję dla dorosłych tego kremu.

Do góry