reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Betula my mieliśmy 40 cm w marcu na szczepieniu, Hania miała prawie 2 miesiące i lekarz nic nie mowil wiec sama widzisz ze z tymi wymiarami to roznie

Ola jeszcze od kolek dobrze nie odpoczelas a tu juz żeby :p
Opcja ochraniaczy mi się średnio podoba bo nie będę jej widzieć z łóżka. Co mam zrobić jak ona leży w poprzek z nogami poza łóżkiem? :confused:

reklama
Bettina a teraz jaka glowke macie?

Ja "zamontowalam" ochraniacz na 2 bokach lozeczka, a na boku od strony naszego lozka mam zwiniety na pol rozek wlozony do polowy pod materac. Dzieki temu mloda mi sie nie obija o szczebelki i ja widze. Z tym ze Haniak jeszcze nie wedruje po lozeczku

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Jakieś 3 tygodnie temu jak mierzylam żeby jej czapkę kupić to było 42 cm
Do tej pory u nas tez nie było wędrówek aż do dzisiaj ;) a ona nogi do góry z pleców na boczki i za chwilę juz jest w innym miejscu

Bettina ja mam ochraniacz do połowy dłuższych boków i za główką. Jak Twoja mała tak wędruje to mógłby się nie sprawdzić.

Betula najważniejsze że USG wyszło dobrze.

Ola u mnie też 23 stopnie a nawet dzisiaj już ponad. Właśnie wróciłam do domu bo na deszcz się zanosi i grzmi i widzę że mnie komary pożarły ... no zaczyna się. Wczoraj przyszła moja zamówiona moskitiera do wózka - w samą porę chociaż w niedzielę ma się ochłodzić. A Ty Kochana wypatruj pierwszego ząbka co się na sukienkę od męża załapiesz;):)

Ja dzisiaj poszalałam z zakupami dla dziewczynek. Małej kupiła dwa komplety body+spodenki i bluzeczka+getry3/4 a starsza dostała śliczną spódniczkę z bluzeczką. Normalnie nie mogłam się powstrzymać.

W sobotę idziemy na imieniny do mojej babci i jak zwykle mam problem z prezentem. Może coś doradzicie?

Bettina a uzywasz monitora oddechu? Bo ochraniacze sa odradzane ze wzgledu na zwiekszone ryzyko smierci lozeczkowej, moze monitir oddechu bylby jakims rozwiazaniem. Fajny pomysl ma betua z tym rozkiem :)

Betula a powiedz mi ile cm długosci ma Twoja Hania? Moze lekarz mial na mysli to, ze ma zbyt duza glowke do długosci ciala... Moj Antek urosl 11 cm :o teraz ma 65cm.

Magmich a ja nie slyszalam o takiej tradycji :) naprawde mam wypatrywac zabka a potem sukienki ? :D
A dla babci moze tradycyjnie kwiatki? i do tego jakies fajne zdjecie dzieciaczkow w ładnej ramce? ja lubie takie fotogeniczne prezenty :)

My też po szczepieniu, przeżyłyśmy ale była z nami moja mama i nie wiem która bardziej płakała hehe aż się ludzie patrzyli!
Dziewczyny czy to mozliwe zeby nasze dzieciaczki potrafiły "prawie stać" no dzisiaj aż mnie zatkało u pediatry ona Ale za rączki zeby sprawdzić jak ciągnie główkę a ta pupa do góry, zaparła nóżki o lekarke i sobie wstała!!!!. Ja szok a lekarka w śmiech, powiedziała ze teraz jedyny bezpieczny grunt dla mojej siłaczki to podłoga bo szaleje. No takich rzeczy to ja jeszcze nie widziałam!

Magmich nasza babcia uwielbia apaszki

a słyszałyśce że wycofuja szczepionkę 5w1 tylko nie pamiętam firmy ale moja ją miała i teraz nie wiedzą co zrobić z dalszymi szczepieniami u tych dzieci!

Ola tak masz wypatrywać sukienki bo to taki zwyczaj, gorzej jak mąż pierwszego ząbka znajdzie bo będzie musiał w sukience chodzić.
Z tym zdjęciami to dobry pomysł ale już nie zdążę bo jutro piątek a imieniny w sobotę.

Demollka trzeba było ludziom powiedzieć że babcię też szczepili.;) A tak poważnie to życzę spokojnej nocki po szczepieniu i jak najmniej marudzenia.

O to ja tez nie wiedziałam o sukience, muszę nie zaglądać jej w buźkę aż mąż wróci, niech on kuka hehe

Też mam ochraniacze do połowy włożone pod materac bo mała łapki pchała między szczebelki.

Magmich u fotografa od ręki mogą Ci wywołać zdjęcie i mają też ramki-10min i masz prezent;)

Szczepionki 5w1 już dawno wycofali, była wadliwy seria, czytajcie dokładnie informacje zanim je powtórzycie.

Ja mam ochraniacz i używam monitora oddechu.
Mam też nosidełko BabyBjorn i będę używać chodzika.
Samo zło ;) ha!

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola nie używamy monitora i z ochraniaczami tez się wstrzymam, zobaczymy może krzywdy sobie nie zrobi ;) zaslonia mi dziecko i będę musiała siedzieć przy niej a tak widzę z łóżka :rolleyes:

Demolka skąd masz informacje o wycofaniu 5 w 1? My właśnie tym szczepimy, jak nazywa się wasza szczepionka? :eek:

Magmich u nas jak mało zdjęć to fotograf od reki wywołuje a jak więcej to następnego dnia odbiór, zdążysz ;)

Hanula właśnie zasypia na samym środku łóżeczka, zobaczymy gdzie ja znajdę w nocy. Przewijak zdjęty na wszelki wypadek ;)

Do góry