reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Betula my mieliśmy 40 cm w marcu na szczepieniu, Hania miała prawie 2 miesiące i lekarz nic nie mowil wiec sama widzisz ze z tymi wymiarami to roznie

Ola jeszcze od kolek dobrze nie odpoczelas a tu juz żeby :p
Opcja ochraniaczy mi się średnio podoba bo nie będę jej widzieć z łóżka. Co mam zrobić jak ona leży w poprzek z nogami poza łóżkiem? :confused:

reklama
Bettina a teraz jaka glowke macie?

Ja "zamontowalam" ochraniacz na 2 bokach lozeczka, a na boku od strony naszego lozka mam zwiniety na pol rozek wlozony do polowy pod materac. Dzieki temu mloda mi sie nie obija o szczebelki i ja widze. Z tym ze Haniak jeszcze nie wedruje po lozeczku

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Jakieś 3 tygodnie temu jak mierzylam żeby jej czapkę kupić to było 42 cm
Do tej pory u nas tez nie było wędrówek aż do dzisiaj ;) a ona nogi do góry z pleców na boczki i za chwilę juz jest w innym miejscu

Bettina ja mam ochraniacz do połowy dłuższych boków i za główką. Jak Twoja mała tak wędruje to mógłby się nie sprawdzić.

Betula najważniejsze że USG wyszło dobrze.

Ola u mnie też 23 stopnie a nawet dzisiaj już ponad. Właśnie wróciłam do domu bo na deszcz się zanosi i grzmi i widzę że mnie komary pożarły ... no zaczyna się. Wczoraj przyszła moja zamówiona moskitiera do wózka - w samą porę chociaż w niedzielę ma się ochłodzić. A Ty Kochana wypatruj pierwszego ząbka co się na sukienkę od męża załapiesz;):)

Ja dzisiaj poszalałam z zakupami dla dziewczynek. Małej kupiła dwa komplety body+spodenki i bluzeczka+getry3/4 a starsza dostała śliczną spódniczkę z bluzeczką. Normalnie nie mogłam się powstrzymać.

W sobotę idziemy na imieniny do mojej babci i jak zwykle mam problem z prezentem. Może coś doradzicie?

Bettina a uzywasz monitora oddechu? Bo ochraniacze sa odradzane ze wzgledu na zwiekszone ryzyko smierci lozeczkowej, moze monitir oddechu bylby jakims rozwiazaniem. Fajny pomysl ma betua z tym rozkiem :)

Betula a powiedz mi ile cm długosci ma Twoja Hania? Moze lekarz mial na mysli to, ze ma zbyt duza glowke do długosci ciala... Moj Antek urosl 11 cm :o teraz ma 65cm.

Magmich a ja nie slyszalam o takiej tradycji :) naprawde mam wypatrywac zabka a potem sukienki ? :D
A dla babci moze tradycyjnie kwiatki? i do tego jakies fajne zdjecie dzieciaczkow w ładnej ramce? ja lubie takie fotogeniczne prezenty :)

My też po szczepieniu, przeżyłyśmy ale była z nami moja mama i nie wiem która bardziej płakała hehe aż się ludzie patrzyli!
Dziewczyny czy to mozliwe zeby nasze dzieciaczki potrafiły "prawie stać" no dzisiaj aż mnie zatkało u pediatry ona Ale za rączki zeby sprawdzić jak ciągnie główkę a ta pupa do góry, zaparła nóżki o lekarke i sobie wstała!!!!. Ja szok a lekarka w śmiech, powiedziała ze teraz jedyny bezpieczny grunt dla mojej siłaczki to podłoga bo szaleje. No takich rzeczy to ja jeszcze nie widziałam!

Magmich nasza babcia uwielbia apaszki

a słyszałyśce że wycofuja szczepionkę 5w1 tylko nie pamiętam firmy ale moja ją miała i teraz nie wiedzą co zrobić z dalszymi szczepieniami u tych dzieci!

Ola tak masz wypatrywać sukienki bo to taki zwyczaj, gorzej jak mąż pierwszego ząbka znajdzie bo będzie musiał w sukience chodzić.
Z tym zdjęciami to dobry pomysł ale już nie zdążę bo jutro piątek a imieniny w sobotę.

Demollka trzeba było ludziom powiedzieć że babcię też szczepili.;) A tak poważnie to życzę spokojnej nocki po szczepieniu i jak najmniej marudzenia.

O to ja tez nie wiedziałam o sukience, muszę nie zaglądać jej w buźkę aż mąż wróci, niech on kuka hehe

Też mam ochraniacze do połowy włożone pod materac bo mała łapki pchała między szczebelki.

Magmich u fotografa od ręki mogą Ci wywołać zdjęcie i mają też ramki-10min i masz prezent;)

Szczepionki 5w1 już dawno wycofali, była wadliwy seria, czytajcie dokładnie informacje zanim je powtórzycie.

Ja mam ochraniacz i używam monitora oddechu.
Mam też nosidełko BabyBjorn i będę używać chodzika.
Samo zło ;) ha!

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola nie używamy monitora i z ochraniaczami tez się wstrzymam, zobaczymy może krzywdy sobie nie zrobi ;) zaslonia mi dziecko i będę musiała siedzieć przy niej a tak widzę z łóżka :rolleyes:

Demolka skąd masz informacje o wycofaniu 5 w 1? My właśnie tym szczepimy, jak nazywa się wasza szczepionka? :eek:

Magmich u nas jak mało zdjęć to fotograf od reki wywołuje a jak więcej to następnego dnia odbiór, zdążysz ;)

Hanula właśnie zasypia na samym środku łóżeczka, zobaczymy gdzie ja znajdę w nocy. Przewijak zdjęty na wszelki wypadek ;)

Do góry