reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Betula nie narzekaj na spokojność bo moja Hanula to taki kręcioł, że szok. Ale też nie reaguje na wszystko, czasem np klaszczę a ona gapi się w ścianę i zero reakcji. Myślę, że to normalne.
Jeżeli widać, że się rozwija i jak piszesz ma umiejętności, które na ten wiek przypadają to widocznie ma takie usposobienie. Nie każde dziecko musi być mega ruchliwe.
Tak jak Carolajna napisała dzieci są różne :tak:

Bettina, lekarzowi to "zawieszanie sie " tez sie nie podpbalo, ale moze po prostu chucha na zimne. Moja spokojna jest od poczatku, pol ciazy sie martwilam ze sie gamon nie rusza,bo tylko od czasu do czasu mnie smyrala a porzadnych kopniakow to moze z 10 w sumie bylo :)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Magmich, ze troche duzy lepek jest. 41cm to gorna granica w 3 mcu na wykresie z ksiazeczki zdrowia. Mloda po porodzie miala obwod 34, teraz 42. Nie wiem jak ta glowa rosla bo nikt jej wczesniej nie mierzyl. Dla spokoju zasugerowal usg.

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja swoj test tez gdzies mam, napewno u siebie w domu. Najlepsze jest to, ze tydzien przed zrobieniem testu bylismy na weselu i pilam alkohol... na szczescie nic sie nie stalo, byl to juz 5.tydzien.

My po szczespieniu, Antek wazy 6200, podobno dobrze przybiera. Pediatrka powiedziala, ze gorne dziasla ma juz spuchniete :o czyli niedlugo ząbkowanie... Ogolnie pediatrka byla nim zachwycona, bo gadal do niej, gaworzyl i smial sie w glos. Pierwszy raz tak mu sie zdarzylo :)

Bettina czytalam, ze ochraniacze na łóżeczka są niebezpieczne. A co do wypluwania smoczka to u nas podobna historia, dopoki sie nie poloze, smok jest w buzi. Niestety, zauwazylam, ze potrafi sie przekrecac z plecow tylko na prawy bok, na lewy jeszcze nie potrafi, za to od wczoraj odrywa glowe od łóżka...Na ciemieniuche polecam olej lniany, smarowac, az dobrze nasiaknie i potem wyczesac miekka szczoteczka.

Betula moj Antek ma 41,5 obwod glowy i lekarka nic nie mowila. Antos do spokojnych nie nalezy, ale otrafi lezec i gapic sie jeden punkt w bezruchu, co prawda niedlugo, ale potrafi.

Antos, od dwóch nocy, słabo śpi, co chwila się budzi, albo stęka. Wydaje mi się, że jest mu za ciepło, bo w pokoju mamy 23 stopnie i nie da rady tego zbić :/

Ostatnia edycja:
Do góry