reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Bettna, skoro teraz sama praktycznie zasypia, to potem bedziesz miala z gorki :]

Moja kapiel, mleko o 20:30 i w czasie odbijania zazwyczaj zasypia. Odkladam ja do lozeczka, przebudzi się, pojojczy, zarzuci glową kilka razy i pokopie noziarami w powietrzu i idzie spać. Zazwyczaj, bo wczoraj jakąś jazdę miała i za chiny nie dała się odłożyć. Udało się po 2h:oo2:

reklama
Demolka widocznie Twoja Alicja jest z krainy czarów. Zanim sie obejrzysz zacznie chodzic :) Fajnie tak, jak Cie dziecko zadziwia przy obcych, ja dzis oniemialam jak Antek smial sie w glos do lekarki, dumna bylam :)

Betula skoro na długosc lekarz nie patrzyl, to dziwne, ze mi pediatrka nie zwrocila uwag na obwod glowy Antka.

Tez szczepilismy dzis 5w1, ale nie wiem jaka... a tak w ogole to ile u Was kosztuje ta szczepionka?

Dzis zarezerwowalismy hotel w Krynicy Morskiej na pierwszy weekend czerwca :) nie moge sie doczekac :) ciekawe jak podroz zniesie Antos, bo to 4 h godziny jazdy samochodem...

Ola zazdroszczę wyjazdu, zawsze to odskocznia a dla Antka na pewno będzie miła wyprawa:)

Normalnie aż jutro jak nie zapomnę zadzwonię do mojej przychodni i się spytam
Carola ja ta informację miałam już kilka dni temu od koleżanki ale dla mnie ktoś od kogoś gdzies itd to nie jest żadne źródło ale usłyszałam to od pediatry więc moze coś jest na rzeczy, a moze to tylko u nas tak zrobili. Mi też Ala ładnie sama idzie spać wieczorem po karmieniu, ech szkoda ze tylko wieczorem a w dzień.... jest hardkor .

U nas, odpukać, 2gi tydzień praktycznie idealny. W dzień śpi, bawi się, śmieje ile wlezie. Wieczorem jak się uda to i bez krzyku się obywa. Nocki przysypia praktycznie całe, do rana. Czasem zażąda butli lub smoczka.
Zaraz będzie miał 4 mce...leci czas strasznie. A taki kochany i pocieszny się zrobił, tylko na mnie spojrzy i buźka mu się cała cieszy. Pokrzykuje, śmieje się w głos....no cudoowny! :) ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Też chcę, żeby Hanula już się głośno śmiała, czekam i czekam:laugh2::laugh2:

Ola zazdroszczę wyjazdu, też bym chętnie gdzieś się wybrała chociaż na jeden dzień. :sorry2:

Która z was używa pieluch dady? Które są lepsze? Premium comfort fit czy premium extra soft? I czym właściwie się różnią?

My mamy 25 maja drugie szczepienie ta 5w1 yyy? No ciekawe...

Moj do usypiania ciezki dosyc. W dzien na slacerze ok albo przy cyxu w domu ale juz krocej niz kiedys to trwa. A na noc butla, przytulaski przy cycu i do lozeczka.

Dzis zdarzylo mu sie przysnac samemu w bujaku ale nie odsunelam mu zabawek i obudzil sie przez nie kiedy machnal reka przez sen... Ale 25 min bylo:)

Moj sie nie obraca. No chyba,ze lezy na spadzie to sila grawitacji hehe. Siedzi w tym na bioderka 23 godz na dobe. Zabieram to tylko jak cwiczy na brzuszku. A w tym to tylko wierzga nozkami.

Glowe podnosi z lezenia i to zauwazyla moja mama a ja dopiero potem, ale ze mnie obserwatorka;)

PaniAg obracać się nie ma jak to czym innym się zajął :laugh2:

Co do spania w dzień to u nas już poranna drzemka wypadła, np. dzisiaj 4 godziny czuwania, jej rekord bez spania i nawet nie marudziła za bardzo. Potem spanie na spacerze jakieś 2h i po spacerze a przed kąpielą 30 min.

My szczepionki kupujemy sami i właśnie Infanrix ostatnio nie mogliśmy dostać a w aptece gdzie się Zaopatrujemy i gdzie kupowaliśmy ostatnio powiedzieli nam, że na razie nie będzie 5w1.
Myślałam że może tylko w tej aptece chociaż oni mają świetne zaopatrzenie i w Lodzi mnóstwo ludzi kupuje tam szczepionki bo sa najtańsze... Ale może po prostu nie ma

reklama
Do góry