reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Jak kilka dni temu wdziałam się z koleżanką to stwierdziła, że ona sobie jeszcze nie wyobraża, że mogła by mieć dziecko, pytała mnie czy nie przeraża mnie myśl, że to tak na zawsze. A ja sobie nie wyobrażam, że mogło by Hanuli nie być. <3 Wszystko Ola tak jak piszesz :tak: Codziennie Hanuli powtarzam, że jest najśliczniejsza i jaka jestem dumna z jej postępów :laugh2:

Dzisiaj w nocy wstawałam do Hanuli kilka razy ale mleko jadła dopiero o 6, wcześniej tylko szukała smoczka, podałam, ona zasypiała i wypluwała. O 6 mleko, zasnęła ze mną w łóżku przed 7 i spała do 10, szok :shocked2:

reklama
Ola jeżeli zwariowałaś to się nie martw nie jesteś sama:):)

Bettina chyba Twoja znajoma nie dojrzała jeszcze do dzieci chociaż z drugiej strony jak się ma takiego maluszka to się diametralnie zmienia światopogląd i podejście do pewnych spraw. Sama pewnie jeszcze rok temu nie myślałaś że już niebawem najciekawszym tematem do rozmów będzie kolka czy kupka;)

Moje bobo pospało od 22.00 do 5.30 a potem jeszcze do 9.30 za to w ciągu dnia spanie jak na lekarstwo i widzę że już jej oczka lecą ale jak tu spać skoro starsza siostra bajki ogląda;)
Dzisiaj przyjechała paczka z apteki i kremik z filtrem dla małej (jak wypróbuje dam znać) no i mleko na którym zaoszczędziłam 13 zł na opakowaniu. Wzięłam hurtem 4 sztuki;)

Ostatnia edycja:
Magmich koleżanka ma dopiero 22 lata więc ja się nie dziwię, że w tym wieku nie jest dojrzała do dziecka ;-) ;) W tym wieku to i mi dzieci nie były w głowie :-p
Ja 24 maja dowiedziałam się o ciąży, zaraz będzie rok od tego momentu a tyle się zmieniło przez ten czas :laugh2:

Na jaki krem na słońce się zdecydowałaś?

Bettina kupiła Sunbrella 50 z Dermedic od pierwszego dnia życia.
Ja pierwszy test robiłam 7 czerwca po powrocie z długiego weekendu a drugi powtórzyłam 8 czerwca;)

Hej mamuśki.
Ja zamówiłam krem z Mustela z filtrem 50, dzisiaj przyszedł.
Ważyłam kluska naszego i ma 6990 ;))
U mnie pierwszy test był 05.06 :)
Danio od ok 10 dni przysypia całe noce, ewentualnie wybudza się raz na smoczka lub butlę. W dzień poza domem też sypia pięknie.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja test pewniak dalam mężowi kilka dni przed dniem ojca;) 15 czerwca cos na tescie mignelo a 17 juz bylo mega xD

Cudowne wspomnienie!

Jeszcze niedawno mial 2 cm i jechalismy nad morze! A teraz chlop 6.5 kilo o cudnym usmiechu,!

Dziewczyny a zachowałyście test na pamiątkę czy wylądował w koszu?
Ja się przyznam że mam oba schowane. Ten od pierwszej córki ciutę pożółknięty ale jest.

Mam schowane wszystkie 3 sztuki :laugh2: Mam też bransoletkę moją i Hani ze szpitala, pierwsze ubranko i czapeczkę, niedługo robimy odcisk stopy.

Pamiętam jak na dzień dziecka mama życzyła mi dziecka a ja sobie myślałam "żebyś Ty wiedziała czego życzysz", 3 dni później podzieliliśmy się nowiną. A teraz Hanula już taka duża :blink:

reklama
Tez mam test schowany i opaski ze szpitala...:)

Nie ma to jak wstac o 3.oo, bo cieknie mleko i odciagnac 125 mll.
Rekord odciagania!

Antek jeszcze spal. Dzis 6 i pol godziny. Jak wstal mial od razu mleczko. Plus mam na rano w lodowce.

Ostatnio nie moglam odciagnac nic i myslalam,ze to koniec. Ledwo 1o mll? A na drugi dzien normalnie juz.

Aha jak jasnie pan hrabia sie najadl to przed chwila zrobil mega bombe w pieluche. A mi nie chce sie spac od tej 3.oo....

Do góry