reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

U nas nikłe postępy w podnoszeniu głowy. Mała mi ryczy na brzuchu :/ Już nie bardzo wiem co i jak robić, żeby chociaż z 5 min wytrzymała na brzuchu i spróbowała popracować głową :/ chyba jednak skończy się na rehabilitacji :/

Anitaka, witamy! Moja też z 9 lutego :))

reklama
Anitaka witaj.

Ola no nie leżę w łóżeczku ale nie miałabym nic przeciwko drzemce:):);) Bączki czasami się zdarzają śmierdzące ale nie często. A jak u was z kupką? A pneumo będą darmowe ale z tego co wiem to tylko dla dzieci urodzonych w 2017 bo wtedy wejdą do obowiązkowego kalendarza szczepień.

Ostatnia edycja:
Carola super wiesci
Aschlee jak po szczepieniu?
Bwtula moja nie cierpi lezec na brzuszku na plaskim, woli trzymana na rekach lub lezy na moich nogach i wtedy obczaja wszystko, probowalas inne pozycje?

Ola moja miala jakis czas temu strasznie smierdzace baczki i potem zielona kuoka. okazalo sie ze jej pomidorowka nie podeszla hehe

a ze spaniem w dzien tez katastrofa po 15-20min i sie budzi, oprocz spaceru 2-3h i zasypianie w dzien to tragedia, oczy zamkniete i krzykkkkkkkkkkkkkk

Cześć Dziewczyny.
Nasza Zosia też robi podkuwkę do płaczu i serduszko wtedy boli. Dziś miała okazję do większego płaczu bo byliśmy na szczepieniu. Wybraliśmy 5w1, plus wzw i pneumokoki. Teraz od 3h śpi z przerwą na jedzenie.
Betula a już rozmawiałaś jakoś wstępnie z rehabilitantem?
U nas kupa 3-4 razy dziennie. Ale od rana stękanie i problem z wypróżnieniem.
U nas spanie w dzień normalnie to 2h na spacerze i 4 drzemki po maka 20 min. Odkładam ją do łóżeczka bo ona nie bardzo potrafi zasnąć gdzie indziej( poza moimi rękoma) i wtedy krzyczy i złości się ze zmęczenia.

Demollka dziekuje dobrze.Ogolnie jest bardziej senna a tak zachowuje sie normalnie :) dzis bylo duze szczepienie.W dwie nozki i jedna do picia.
Zastanawiam sie nad tymi meningo i za cholere nie umiem podjac decyzji :/

U nas tez baczki smierdzace sa;) mala mi na spacerku spi a w domu tez ch chwile sie budzi i takie to jej spanie ;) co do podnoszenia glowki to na brzuszku chwilke polezy ale jak na pol lezaco siedze to mam ja na brzuchu swoim i wtedy dzwiga glowe ;)

Anitaka sorki za przeoczenie witaj!!

Aschlee to super a tak się martwiłaś:) ja dodatkowo wziełam tylko pneumo, reszto to dla mnie magia, jakoś dużo tego i boję sie az takiego obciążania małej.

Ola jak tam kupki coś ruszyło?

Mkvet zazdroszcze że Twoja kruszynka zasypia w dzień w łózeczku moja...pomarzyc. dzisiaj mało spała wiec maruda sie włączyła. w łóżeczku spi tylko w nocy, teraz od 19.30 lezy i patrzy w miśki hehe a spania nie widac jakoś zawsze w łóżeczku jej przechodzi:))

Witaj Anitaka, moj Antos tez jest z 9 lutego ;) a gdybym miala dziewczynketez by miala na imie Łucja, cudne imie :)
A karmisz piersia? miewacie problemy brzuszkowe? z brakiem kupy?

Magmich,Demolka dzieki, ze pytacie. Kuoy, od wtorku, znowu brak. Rozmawialam z pediatra i podobno dzieci karmione piersia moga robic kupe nawet raz na 2 tyg. Mleko matki jest tak "doskonałe", dziecko przyswaja wszystko, wydala niewiele... Dla mnie to dziwne, ale czekam cierpliwie.

Olaolala to moje mleko jest mniej doskonale bo robi nawet 5-7 kupek dziennie i bączków śmierdziuszków nie ma. U starszej córeczki jak nie było kupki przez 2 dni to takie miała bączki aż ciężko było uwierzyć że to od dziecka.

reklama
A co do spania to jest sprawiedliwość w przyrodzie. Starsza nie spała ani w dzień ani w nocy za to teraz z młodszą najmniejszych problemów. Śpi mi dużo i wszędzie. W nocy to jest taka zaspana że czasami nawet nie daje rady oczu otworzyć i je na śpiocha.

Do góry