reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina są takie specjalne woreczki dla dziewczynek ja właśnie jak była potrzeba korzystałam z takiego.

Tak od przyszłego roku wszystkie dzieciaczki będą miały darmowe pneumokoki. My się załapaliśmy już teraz bo mała ważyła mnie niż 2500g.

reklama
Magda w sumie gdyby mu sie nie podobalo to by rzeczywiscie plakal :)

Magmich my w gorach ostatnio bylismy 4 lata temu i to w takiej wiosce, ze sie tylko nudzilismy. Nie wyobrazam sobie jechac z 18.miesiecznym dzieckiem w gory, wiec Cie podziwiam :)
Nooo, w tym roku mamy sporo wydatkow, w dodatku dwa tygodnie temu kupilismy wiekszy samochod, to juz w ogole sie splukalismy, a ja z macierzynskiego nie dostalam jeszcze ani grosza, bo moja szefowa jak zwykle się opie...psza (za przeproszeniem ;) )
Co do prezentu na roczek nadal sie wahami miedzy misiem a wozkiem-jezdzikiem, dzis postarm sie wybrac do smyka, zobacze co bedzie ;) a na komunie to kasa, bo ta moja chrzesnica wszystko juz chyba ma...no moze samolotu nie ma...:>

Caro ale masz fajnie, pozazdroscic. :) Moja tesciowa jest teraz w sanatorium w Ustce, niestety, wraca juz za tydzien, moglabys ją jakos tam zlapac, sterroryzowac, zeby sobie tam zostala? :D Bylbaym wdzieczna! To dobry czlowiek ale STRASZNIE upierdliwy... i nie zna slowa NIE. Tak nam tu wszystkim bez niej dobrze, a komus moze sie przydac, np. w Ustce :D

Ja byłam na spacerze z małym i przy okazji odebrałam córkę ze szkoły, niezły kawałek mi wyszedł więc wróciliśmy autobusem. Teraz oddałam młodego tacie a sama siadłam i może coś zjem.
Olaolala mogę teściową podszkolić ze znajomości słowa tak ;)))

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja pisze jedną ręką bo drugą trzymam na ramieniu dzidzola który w ciągu dnia nie uznaje swojego łóżeczka:):)

Ola po prostu opłać teściowej drugi turnus;) Nowy samochód to też mi się marzy ale my musimy dom wykończyć bo się rozbudowaliśmy w zeszłym roku. Został nam do wykończenia salon a wraz z nim remont kuchni bo będziemy wykuwać przejście właśnie do salonu. No i w kwietniu wchodzi ekipa wykończyć taras. Ehh kocham te remonty. Mąż prowadzi z kolegą hurtownie budowlaną więc on kocha coś zmieniać w domu;)

Bettina polecam woreczki dla dziewczynek chociaż przyjemne dla dziecka to nie jest. Możesz jeszcze soróbować inny sposób. Połóż małą na przewijaku i dotknij stópek czymś zimnym, często wtedy dzieci sikają. Dla wzmocnienia efektu włącz szum fal lub wodospadu do słuchania. Wierz mi że to działa ja tak często łapałam mocz ze środkowego strumienia prosto do pojemnika na mocz.

Jak sie zdecydujesz na woreczek to nie przelewaj do pojemnika tylko włóż z woreczkiem tak wolą w laboratorium.

Magmich to jest pomysl! Wszystkie pieniadze oddam, zeby tylko jeszcze tam zostala... ech, marzenie scietej glowy ;) ja tez zwykle robie cos jeszcze, piszac na forum ;)
Dziwisz sie, ze nie unaje lozeczka? A Ty w dzien lezysz w lozku? :p poza tym chce byc blisko mamy ;)
Wolalabym sto razy wykanczac dom, niz mieszkac z tesciami, ale takie zycie. Tez mamy zamiar sie rozbudowac...tylko to jeszcze potrwa.

Caro bierz ja na szkolenie z tego i nie tylko ;)

dobrze wiedziec, ze pneumo beda darmowe.

Czy Wasze maluchy tez puszczaja takie smierdzace baki? :p moj od tygodnia sadzi takie, ze momentami nie da sie wytrzymac... cuchna zgnilymi jajkami :/ nie mam pojecia czemu

reklama
Do góry