reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Anitaka witaj na forum :blink:

Ola jak rozmawiałam z koleżanką która tylko kp to mówiła, że przy kp kilka kup dziennie jest normalne ale i raz na tydzień też jeżeli dziecko zachowuje się normalnie. Jeżeli sika regularnie a przy kupie się nie męczy to jest ok. Hania była kp + mm i kupa była co 2-3 dni, bączki śmierdzące też robiła. Tylko, że ja za każdym razem myślałam, że to może być kupa i zaglądałam co chwila w pampersa. :-p A i jeszcze najczęściej takie śmierdziuchy robiła w trakcie kp.

Betula może po prostu Hanie tak mają i nie lubią leżeć na brzuchu. U nas też jest dramat jak tylko ją położę. Próbowałaś w pozycji "samolotowej"? Hania wtedy podnosi główkę. Tak jak na środkowym zdjęciu
brzuszku_t.jpg

Kilka dni temu też wisiała jej główka jak podciągałam ją za rączki a ostatnio szok, główkę ciągnie :szok: Daj jej jeszcze trochę czasu, nie od dzisiaj wiadomo, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie :tak:
Co do picia wody w jakiej temperaturze jej dajesz? U nas jak jest ciepła to 30 ml wypije, ale jak jest troszeczkę już zimniejsza niż 37 stopni to od razu pluje :-p Herbatki za to potrafi wypić nawet 50 ml, próbowałaś? Może akurat jej posmakuje.

Magda ja to podziwiam to, że ogarniasz takie stadko. Bo mi póki co się nie mieści w głowie, że miałabym dwoje ogarnąć. :sorry2:

Czy któraś z was podaje dziecku probiotyk? Czy może on być przyczyną zmiany wyglądu kupy? :confused:
Od wczoraj podajemy Acidolac Baby i kupa zmieniła zabarwienie na kolor musztardy, możliwe, że po jednej dawce już taka zmiana?

reklama
Cześć dziewczyny, jestem po baaaardzo długiej przerwie. Dzieci urodziły się wprawdzie w styczniu, ale termin miały na 26 lutego i tak też się rozwijają wg wieku skorygowanego więc chyba ten wątek będzie odpowiedni :).
Mam dwóch chłopaków, Piotrusia i Gabrysia.
Bettina podaje probiotyki (lakcid) i zmianę zaobserwowałam po 3 dniach dopiero, ale przy częstym przepajaniu widać różnicę od razu.

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom

Bettina ja podaje Biogaie i odkad ja zaczelam podawac to rzeczywiscie kupa jest inna, pomijajac fakt, ze teraz nie ma jej w ogole.

Magda on wlasnie sika bardzo duzo i tych gazow tez bardzo duzo oddaje? Myslisz, ze to naprawde noramalne?

Zuzanka dobrze, ze ktores dzieciatko ma tak jak moje ;) a i podziwiam Cie co do tych fotelikow, my do tej pory mielismy trzydrzwiowy samochod i zamontowanie w nim fotelika to byla dla mnie katorga...

AlliaMaris witaj ;) masz blizniakow? Ty to musisz miec hardcore ;) podziwiam Cie!!

Ja mam dalej problem z apką BB...eeehhh
Bettina ja podaję probiotyk ale u nas kupa cały czas żółta więc nie pomogę.

Co do łóżeczka to mały spi w nim od wieczornej zmiany czyli kąpiel, jedzenie i zasypia sam między 21.30 a 22
Wstaje w nocy czy nad ranem to kładziemy go do siebie.
Wczoraj zasnął ok 19.30 ale ze mną w łóżku, obudził się po 1 w nocy i zaraz po jedzeniu odłożyłam do łóżeczka. Chwilę mu zabrało zanim zasnął ale do 5 spał.

reklama
Ola to może podaj mu więcej tej wody albo mniej ale wtedy częściej. A próbowałaś zamiast wody dać rumianku? Moja pije codziennie i ostatnio kupkuje dwa razy dziennie.

Do góry