reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Anitaka witaj na forum :blink:

Ola jak rozmawiałam z koleżanką która tylko kp to mówiła, że przy kp kilka kup dziennie jest normalne ale i raz na tydzień też jeżeli dziecko zachowuje się normalnie. Jeżeli sika regularnie a przy kupie się nie męczy to jest ok. Hania była kp + mm i kupa była co 2-3 dni, bączki śmierdzące też robiła. Tylko, że ja za każdym razem myślałam, że to może być kupa i zaglądałam co chwila w pampersa. :-p A i jeszcze najczęściej takie śmierdziuchy robiła w trakcie kp.

Betula może po prostu Hanie tak mają i nie lubią leżeć na brzuchu. U nas też jest dramat jak tylko ją położę. Próbowałaś w pozycji "samolotowej"? Hania wtedy podnosi główkę. Tak jak na środkowym zdjęciu
brzuszku_t.jpg

Kilka dni temu też wisiała jej główka jak podciągałam ją za rączki a ostatnio szok, główkę ciągnie :szok: Daj jej jeszcze trochę czasu, nie od dzisiaj wiadomo, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie :tak:
Co do picia wody w jakiej temperaturze jej dajesz? U nas jak jest ciepła to 30 ml wypije, ale jak jest troszeczkę już zimniejsza niż 37 stopni to od razu pluje :-p Herbatki za to potrafi wypić nawet 50 ml, próbowałaś? Może akurat jej posmakuje.

Magda ja to podziwiam to, że ogarniasz takie stadko. Bo mi póki co się nie mieści w głowie, że miałabym dwoje ogarnąć. :sorry2:

Czy któraś z was podaje dziecku probiotyk? Czy może on być przyczyną zmiany wyglądu kupy? :confused:
Od wczoraj podajemy Acidolac Baby i kupa zmieniła zabarwienie na kolor musztardy, możliwe, że po jednej dawce już taka zmiana?

reklama
Cześć dziewczyny, jestem po baaaardzo długiej przerwie. Dzieci urodziły się wprawdzie w styczniu, ale termin miały na 26 lutego i tak też się rozwijają wg wieku skorygowanego więc chyba ten wątek będzie odpowiedni :).
Mam dwóch chłopaków, Piotrusia i Gabrysia.
Bettina podaje probiotyki (lakcid) i zmianę zaobserwowałam po 3 dniach dopiero, ale przy częstym przepajaniu widać różnicę od razu.

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom

Bettina ja podaje Biogaie i odkad ja zaczelam podawac to rzeczywiscie kupa jest inna, pomijajac fakt, ze teraz nie ma jej w ogole.

Magda on wlasnie sika bardzo duzo i tych gazow tez bardzo duzo oddaje? Myslisz, ze to naprawde noramalne?

Zuzanka dobrze, ze ktores dzieciatko ma tak jak moje ;) a i podziwiam Cie co do tych fotelikow, my do tej pory mielismy trzydrzwiowy samochod i zamontowanie w nim fotelika to byla dla mnie katorga...

AlliaMaris witaj ;) masz blizniakow? Ty to musisz miec hardcore ;) podziwiam Cie!!

Ja mam dalej problem z apką BB...eeehhh
Bettina ja podaję probiotyk ale u nas kupa cały czas żółta więc nie pomogę.

Co do łóżeczka to mały spi w nim od wieczornej zmiany czyli kąpiel, jedzenie i zasypia sam między 21.30 a 22
Wstaje w nocy czy nad ranem to kładziemy go do siebie.
Wczoraj zasnął ok 19.30 ale ze mną w łóżku, obudził się po 1 w nocy i zaraz po jedzeniu odłożyłam do łóżeczka. Chwilę mu zabrało zanim zasnął ale do 5 spał.

reklama
Ola to może podaj mu więcej tej wody albo mniej ale wtedy częściej. A próbowałaś zamiast wody dać rumianku? Moja pije codziennie i ostatnio kupkuje dwa razy dziennie.

Do góry