reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Moja w ciągu dnia też mało śpi ucina sobie takie króciutkie drzemki. Teraz akurat śpi we wózku bo ze spaceru wróciłyśmy. Zapowiadali deszcz na popołudnie więc wyszłyśmy z rana ale jak się prorokom od pogody nie sprawdzi to wyjdziemy drugi raz. Dzisiaj u nas dość chłodny wiatr ale słoneczko świeci i tak pięknie ptaki śpiewają normalnie WIOSNA;):).
Mąż mi wczoraj oznajmił że w sobotę do pracy idzie no i wszystkie moje plany wzięły w łeb:realmad:. Chciałam wyskoczyć na zakup i poprać zimowe szale i czapki żeby je spakować.
Ostatnio coraz częściej mi się marzy żeby nad morze wyskoczyć jeszcze przed sezonem. Pospacerowałbym sobie na promenadzie w Ustce. Spokój i świeże powietrze. Już zaczęłam mamę namawiać na wyjazd;)

Ola z pewnością radości jakby było "mamo zabierz..." to by nie machał tylko się darł.

A czy wasze maluchy też robią taką śmieszną podkówkę do płaczu? Mojej to nawet czasami mina mopsa wyjdzie:):):)

reklama
Magmich moze masz racje, to pewnie radosc ;) a nie zastanawialas sie zeby zabrac mala ze soba na zakupy? Ja chcialam tak dzis zrobic, ale troche obawiam sie jazdy autobusem z wozkiem...
Magmich a daleko macie nad morze? My planujemy taki wyjazd, przed sezonem, w czerwcu :)

Moj Antek nie robi podkowki, ale wiem o czym mowisz ;) slodka minka musi byc i pewnie wtedy serce Ci mocniej bije ;) ;)

Ola do mojej ulubionej Ustki (ze względu na warunki dla dzieci) mam około 220 km i też o czerwcu myślałam żeby jeszcze tłumów nie było. Co do zabrania młodej na zakupy to ogólnie czemu nie tylko że nie wszędzie mogę wózkiem wjechać a chciałam oblecieć sklepy z butami bo mi się balerinki rozwaliły i nie mam w czym chodzić jak się cieplej zrobi:)

To fakt, nie wszystkie sklepy sa przyjazne matkom z dziecmi :/ ja ostatnio zakupy ciuchowe robie przez internet, dwa dni temu przyszly mi buty i sukienka na komunie chrzesnicy, a ja nawet nie mam kiedy tego przymierzec :D

Aaaale masz blisko do Ustki, my tam mamy okolo 550 km :/ najblizej mamy do Trojmiasta, jesli chodzi o morze, ktore uwieeeeelbiam :)

Oj ja też uwielbiam morze. W góry jadę raz na jakiś czas żeby mąż się nacieszył. Ostatnio jak byliśmy w górach to nasza córka miała 18 mc i za chiny nie chciała w wózku siedzieć więc chodziliśmy wszędzie tempem żółwia stepowego:):):).
Ola a prezent na roczek już wybrałaś? Teraz jeszcze o komunii piszesz to wydatków troszkę się nałożyło.

Aschlee ja nie szczepie. Na razie Theo ma odroczone wszystko. Później pomyślę,czy w ogóle zaszczepie.

Carolajna super,że lekarz nie znalazł nic poważnego. Życzę Ci chwili wytchnienia z całego serca.

Magmich jak to nie możesz gdzieś wjechać wózkiem? Kto Ci broni? :-O

Ola myślę,że to oznaka radości z tą karuzela. Według mnie reakcja prawidłowa :-)

Ola do mojej ulubionej Ustki (ze względu na warunki dla dzieci) mam około 220 km i też o czerwcu myślałam żeby jeszcze tłumów nie było. Co do zabrania młodej na zakupy to ogólnie czemu nie tylko że nie wszędzie mogę wózkiem wjechać a chciałam oblecieć sklepy z butami bo mi się balerinki rozwaliły i nie mam w czym chodzić jak się cieplej zrobi:)
Mieszkam koło Ustki ;))

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Magda bronią mi schody albo zbyt mało miejsca w sklepie bo wszędzie towary porozkładane i potem patrzą na ciebie krzywo bo przejść nie idzie.

Caro jak ja Ci tej Ustki zazdroszczę. To gdzie ty mieszkasz? Wpadnę na kawkę jak będę jechać a latem to nasza częsta trasa.:):):).

Magmich u nas właśnie płacz zaczyna się od podkówki, okoliczności kiepskie ale wygląda to słodko ;-) ;)
Co do szczepionek czytałam, że od przyszłego roki prevenar na pneumokoki ma być refundowany.

Dziewczyny jak u takiego maluszka złapać mocz do badania? :szok: Mówimy o dziewczynce oczywiście. Macie jakieś sprawdzone sposoby?

reklama
Magmich koło Słupska, rzut beretem.
ATTACH]

Zdjęcie z przed tygodnia jakoś ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1460721308438.jpg
    1460721308438.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 59
Do góry