reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hania ma 2 miesiące i 10 dni. Od wczoraj ona praktycznie ciągle śpi :confused: Zapisałam nas do lekarza, niech ją obejrzy.
Betula w normalnych warunkach Hania ma dwie drzemki po 30 min i jedną długą 2-3h jak jesteśmy na spacerze.

reklama
Betula, moj tez spi najlepiej na spacerze a bez spaceru zeby go uspac musze sie niezle nameczyc i to pospi tylko 3o min. Ale wczoraj udalo sie jakos w foteliku z auta, kolysalam z pol godziny i pospal 3 godz.

Powoli zaczynaja mnie bolec plecy. Samo odbijanie po jedzonku i rece opadaja....

U nas ze spaniem to zależy od dnia. Jak jest foch,to śpi wyścigowo. Zdarzają się dni gdy śpi w dzień sporo. Zawsze jednak usypia sam. Tzn po przytulaniu odkładam go nie śpiącego. Wiem już po starszych dzieciach,że to zaprocentuje w przyszłości ;-) E dni szkoły śpi głównie w drodze,także w domu jest wtedy aktywny.

Bettina, jakiś czas temu Moja też miała ok 38 (nie przekroczyla tej temp) i ciągle spała. Trwało to 2-3 dni i potem jej przeszło. Także może to nic poważnego. Też się wtedy martwiłam, a teraz się martwię, że za mało śpi ;)

Też czuję kręgosłup, niestety moja nie lubi leżeć na brzuchu, to i odbijanie na kolanie jej nie pasuje... jaśnie Hanisława akceptuje tylko wiszenie na ramieniu :)

Ja na szczęście dostałam w spadku bujaczek, cos ala fotelik samochodowy i Bogu dziękuję, bo Mała w tym spi (bujana nogą - jak teraz), albo chociaz przez chwile posiedzi tak, że moge zjesc sniadanie...

a tak poza tym, to nie wiedziałam, że dzieci mogą byc tak gburowate jak mój Haniak :D Mała ma 2 miesiące i już ma zmarszczki od marszczenia brwi... groźne miny robi nawet przez sen :D

Teraz np śpi od 8.40 i tylko popłakuje albo stęka przez sen. Tak jak by coś ją bolało.
Najwyżej lekarz mi powie, że panikuję. Panikujących matek takich maluszków to pewnie ma na pęczki ;-) ;)

Rozpogodziło się a my drugi dzień nie wyjdziemy na spacer. :-( :(

Moja Hanula najczęściej ma taką gburowatą minę jak ma czapeczkę po kąpaniu założoną. I z taką miną zasypia, komedia po prostu ;-) ;)

Aschlee25 tak, my szczepimy na wszystko.

Jesteśmy po lekarzy, wszystko ok, był skok i 3 dniówkę miał.
Poza tym mega charakterny i taki jego urok. Jedzeniem się nie przejmować, je ile potrzebuje a przybiera ślicznie. Dzisiaj 6240 ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Heh moj tez ma gburowate miny od samego foto na usg po dzis. Zmarszczki, mina jak diablik zabijajacy spojrzeniem, pękam nieraz z niego....Na szczescie sa tez usmiechy.

Nie szczepimy na nic poza te obowiazkowe.

Noga i fotelik to tez nasze usypianko. Odlozony spiacy czy malo spiacy do lozeczka pospi 3 minuty i sie drze. Chyba ze w nocy,po butli to czasem sie uda odlozyc nie spiacego i zasnie. Rzadko! Zazdroszcze.,..

My szczepimy na pneumo, menigo jeszcze jest czas aby się zastanowić ale raczej tak. Tylko najpierw zobaczę jak Hanula zareaguje na pneumo.

W dzień jak widzę, że już jest zmęczona daję smoka, przykrywam i w 10-15 min powoli sobie zasypia na jakieś 30 min, na spacerze to wiadomo, chwila i oczy zamknięte. ;-) ;) W normalnych warunkach wieczorem odkładam do łóżeczka pół śpiącą, ja siedzę obok a ona powoli zasypia. Jak jest ryk z niewiadomych powodów to na rękach aż zaśnie mocno bo wtedy jest nieodkładalna :baffled:

reklama
Ja ja jeszcze nie wiem jak u nas ze szczepieniem. Tzn.ja zaszczepilabym na wszystko, co mozliwe, ale maz nie chce, bo twierzi, ze to wyludzanie pieniedzy jest i takie tam, dziwne poglady ma co do tych szczepionek dodatkowych :/

Moj Antek jak obudzi sie okolo 8 rano to potem zasypia tak okolo 10 na 30-40 minut, zje i dalej spac i tak potrafi do 16:30 - 17 czasami, ale nie zawsze, z przerwami na jedzenie no i jak go obudze ubierajac zeby wyjsc na spacer, po czym w wozku znowu spi... W dzien sie wyspi, a wieczorem marudka, chociaz wczoraj mial jakos dziwnie, dobry humor :) podejrzane...

Betula sprobujcie z pilka gimnastyczna :) u nas hit od dwoch dni :)

Czy Wasze maluchy jak "bawią się" np. karuzelką to leżą spokojnie wpatrując się w nią? Bo mój Antek, jak wlacze mu karuzelke to o malo co nie wyskoczy z lozeczka, tak macha nozkami, raczkami i dyszy jakby gdzies biegl :>
zastanawiam sie czy to objaw radosci i tego, ze mu sie podoba, czy raczej "mamo zabierz mnie stad"

Do góry