reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Nova u nas leci szósty tydzień i od tego tygodnia mała zaczęła przesypiać w nocy 5-6h wcześniej było podobnie jak u Ciebie max 4h. Może Twoja córcia też zacznie korzystać dłużej z nocnego wypoczynku.

reklama
Cześć dziewczyny. Mam do was pytanie - czy któraś z was zmagala się w trakcie ciąży z cholestaza?
Sama jestem przyszłą mamą majowa i od 2 miesięcy mam zdiagnozowana ta chorobę. Chciałabym się podpytac jak to u was wyglądało. Ja obecnie jestem na takim etapie ze nie wiem co mam robić. Od 2 miesięcy biorę leki, wyniki najpierw długo trzymały się na poziomie ok. 600 i 300, dwa tygodnie temu spadły do 230 i 120. Cały czas jestem w domu - mój ginekolog twierdzi, że jeśli nie wzrosną powyżej 1000, to spokojnie mogę sobie do samego końca czekać w domu. Dla świętego spokoju poszłam jeszcze na konsultacje do innej lekarki - bardzo dobrej pani profesor i ona ma całkiem inne podejście - powiedziała, że już w 34 tygodniu by mnie profilaktycznie położyła w szpitalu. No i teraz mam mętlik w głowie i nie wiem co mam robić. Dlatego gdyby któraś z was mogła mi na priv napisać jak to u was wyglądało, to będę bardzo wdzięczna.

Olaolala ja po poprzednich porodach też plamiłam około 6 tygodni. Po tym czasie dostałam okres po około 1-2 tyg. A jednego syna karmiłam prawie do roku i okresy regularne w sensie do 23-25 dni :hmm:

Anit80 echh jak zyc? nie ma sprawiedliwosci...To czekam na rozwoj wydarzen, na szczescie nic mnie dzis juz nie boli.

Ja dzis mam cos malo mleka w piersiach, zwykle sa bardziej ociezale. Nie wiem czemu, moze przez przemeczenie? Stres?

Nova - heh... Ja akurat w długi nocny sen maluchów nie wierzę ;) W sumie N śpi w nocy tak 2 godz + 3 godz + 3 godz i uważam że jest całkiem nieźle. W każdym razie nie oczekuję więcej.

Ola w tej ksiazce o karmieniu bylo,ze ok 6 tyg juz sie nie czuje nabierania mleka , piersi sa miekkie a mleko jest. No ale to w teorii ...

U mnie dzis mleko doslownie tryskalo jak z butelki.

Karmie nadal piersia i butelka ( 3 do 5 butelek na dobe, pije od 4o do 1oo mll)

A spi dlugo ale wybudzam w dzien po 3 godzinach, jest jedna albo dwie drzemki a w nocy wybudzam po 4,5 godz. Szkoda mi go ale do miesiaca tak trzeba jak za duzo nie przybiera ( dolna granica normy)

PaniAg, nie martw się przybieraniem. Daniel przez pierwszych 12 dni w domu nie przybrał ani grama. Potem ledwo co i był na 10 centylu, później wskoczył na 25 i się trzymał a od 2 dni jest na 50 centylu, ładnie nadrobił. Ważne, że przybiera.

Mój za to lepiej już sypiał, nawet po ponad 6 godzin a teraz w nocy budzi się co 2,5 -3,5 godz. A dzisiaj w dzień to wogóle spał jak zając, raptem po 15 min i na spacerze całą godzinę . Byłam już dzisiaj tak wykończona psychicznie i fizycznie że oczywiście się poryczałam.

Dzwoniłam do przychodni po receptę na szczepionkę i przez telefon mi powiedziano że dostane Infanrix IPV+HiB a jak poszłam to była wypisana na Pentaxim bo lekarz stwierdził że lepiej dostępna i się trochę wkurzyłam bo ja sie na tym nie znam ale jak przeczytał że też takie podajecie to spoko wyluzowałam :biggrin2:.

Co do karmienia mm to dobrze że nie mam żadnej mieszanki w domu bo dzisiaj przy moim kryzysie to podałabym już butelkę chociaż w cyckach mleczko jest.:biggrin2: Ale już po prostu nie wiedziałam co Tymeczkowi dolega. Teraz w końcu grzecznie śpi a ja mam tylko cichą nadzieje że ode śpi dzisiejszy dzień :yes:

reklama
hej Mamusie:) jak tam Wasze pociechy ? Anit moj bobo skonczyl 7 tyg i w nocy potrafi przespac ok 5h wiesz w koncu jestem wyspana . tez juz zaczynalam przezywc kryzys po potrafil sie co godzine budzic.
wiec czekaj cierpiliwie nadejdzie czas ze sie wyspisz.

a co do karmienia to karmie piersia no moj bobo sporo wazy bo juz 6kg:O
jestesmy juz po szcezpieniu maly przez 3 dni byl mega marudny.

piszcie co u Was jak sie czujecie w roli mamy ,juz sie przyzwyczailyscie czy jeszcze nie?;p

Do góry