reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Nowa - życzę Ci, żeby jak najdłużej Ci tak spał. Ja tam myśli o po wyspaniu się odkładam na "za rok" ;-)
A jak Twoje odczucia związane z byciem mamą? U mnie już dużej różnicy nie ma ;)

Anit - i jak noc? Moja też ostatnio w dzień marudna. Coraz mniej śpi, więcej patrzy i zdecydowanie więcej marudzi. Na szczęście chusta dobrze na nią działa, więc udało mi się wczoraj na 2 godzinki wyjść na plac zabaw. Dziś planujemy powtórkę :)

reklama
Zuzanka juz przywyklm do bycia mama i nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej:) dzis jade na zakupy poprawic sobie humorek bo nie wchodze w zadna bluzke tak mi urosly piersi:O
u nas na marudnosc dzidziusia sprawdza sie bujaczek fisher price mam nawet spokoj na godzine . maly sie buja mama sprzata;D

Ja za to chyba jeszcze nie przywyklam, bo nie moge zniesc tego placzu. I dlatego dzis znowu bylismy u lekarza. Kazal uzbroic sie w cierpliwosc, bo te jego doligliwosc powinny minac w 3 mz. Ciekawa jestem, do tego momentu zwariuje!

Na wadze na szczescie przybiera, wazy 4830, a tydzien temu bylo 4500.

W nocy na szczescie jest ok, zasypia po mekach po 23 a budzi sie dopiero okolo4 rano.

PaniAg widocznie nie zbyt uwaznie czytalam ksiazke ;) a karmisz swojego Antosia z butli swoim mlekiem czy mlekiem modyfikowanym?

A i jeszcze lekarz stwierdzil, ze maly ma skaze bialkowa i mamy ograniczyc swoja diete... :/

Dziewczyny, prosze, poleccie jakis sposob na uspkojenie malucha z kolka, bo na mojego Antka dziala tylko "winda" czyli bujanie z gory na dol. Tylko wtedy sie uspokaja. Suszarka juz nawet nie dziala. A z ta winda na dluzsza mete tragedia, podnoszenie ciezarow ;)

Ola, karmie mlekiem modyfikowanym z butli. To jest jako ostatecznosc,kiedy wyssie obie piersi i dalej jest marudny, gdyby nie byl glodny to by mu starczalo a potrafi setke wypic. Jak zje z piersi duzo to z butli potem doje 5o mll. Tak czy siak przed kazda butla jest zawsze piers. Nie znioslabym jego placzu kiedy jest niedojedzony a piersia sie tylko potem bawi, wypada mu i sie denerwuje. Duzo tych butelek znowu nie je wiec nam to pasuje.

Byc mama bardzo mi sie podoba. Dzis Antos konczy 3 tygodnie. Pierwsze dwa byl z nami maz. Ten tydzien przychodzila moja mama. A nastepny chce sama,bo nie potrzebuje poki co pomocy.

Dzis piekna pogoda to wychodzimy na balkon ;)
Ale do 14.oo bobasa mam z glowy bo spi xD

Ola - a na jakiej podstawie lekarz stwierdził skazę? Z ciekawości pytam.
Żadne z moich dzieci typowych kolek nie miało, niemniej nr długotrwałe marudzenie pomagała nam przede wszystkim chusta (działa choć oczywiście nie natychmiast). Na N działa szum, ale tylko jeden (taki jak z nieistniejącej stacji radiowej).

U mnie stwierdził skazę ale błędnie jak się okazało. W sumie to była wstępna diagnoza ale po podaniu specjalistycznego mleka okazało się, że to nie jest to.

U nas na kolki był SabSimplex a teraz stosujemy Colic Calm, oba dobre a Colic moim zdaniem lepszy.
Mam jeszcze termofor z pestek wiśni no i kojący szum Szumisia, ulubiona piosenka a przede wszystkim kojące ramiona mamy.
Kupa się pięknie wyregulowała.
Młody dzisiaj spał 6h w nocy... drugi raz w ciągu 7 tyg ;) ;)

Wiem ze ten czas krótkiego snu muszę po prostu przeczekać, teraz jest inaczej bo mam starsza córkę, wiec w nocy zajmuje sie młodsza, w dzien starsza i kiedy spac?
Do tego starsza ma ostatnio straszne ataki złości, nie umiem nad nia zapanować, chyba tak okazuje zazdrość, bo siostrę ciagle całuje i głaszcze
Olaolala sama chciałbym wiedzieć, ja podaje krople, masuje i duzo nosze, czasem kąpie, tak mi poradziła kiedys położna

my po szczepieniu az lezka malej poleciala i mi serce w gardle ugrzaznelo ech... dostalismy wszystkie szczepionki za darmo!! oprocz pneumo, bo mala jest traktowana jako wczesniak.
ale przybiera juz ladnie tak jak normalnie donoszone dziecko dzis wazymy juz 4200!! jest juz co nosic.

Moja wstaje tez co 2-3h ale wieczorem przed 18 wybudzam ja i przetrzymuje do 19 do kapieli i potem spi do 24 cigiem

Ola mam nadzieje ze bedzie jepiej:)
a do mnie chwilami nie dociera ze mam dziecko i patrze na nia i rycze ze szczescia hehe hormony chyba:)

reklama
PaniAg skoro mały jest głodny to tez bym tak robila. My nie karmimy mm, bo Antek ładnie przybiera na wadze.

Zuzanka skaze stwierdzil po krostkach na buzce, powiedzial zebym na dwa tyg.odstawila produkty bialkowe i obserwowala skore malego. Chociaz wydaje mi sie, ze od wczoraj ma mniej tych krostek...

Novaspace tez tak robie, ale dziala tylko bujanie na "winde".

Carolajna u nas szumI Mis jest za cichy. Sprawdza sie tylko przy usypianiu, ale i tak fajny jest! ;)

Sab simplex dzis wchodzi w ruch :)

Do góry