reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Mkvet u nas jest podobnie z kąpielą, tylko bez psa. :)

U nas pogoda do południa słoneczna, potem się zachmurzyło, ale półgodzinny spacer zaliczony.

Antoś o 8 rano miał atak kolki, płakał okropnie... już tracę wiarę w cokolwiek jak on mi tak płacze :(

PaniAg też mam straszny problem z wypróżnieniem się. Kupiłam sobie Dulcobis, bo można stosować jak się kp. Tak w ogole podaje stronkę na której można sprawdzić jakie leki są bezpieczne w czasie kp Link do: Laktacyjny Leksykon Leków (wpisuje się składnik leku a nie jego nazwę!)

Zuzanka z doświadczenia w pracy w żłobku wiem, że jeśli jedno dziecko zachoruje na ospę to potem leci cała reszta... Co prawda, im wcześniej przejdzie się ospę tym lepiej, dla starszej córki by to było nawet wskazane, gdyby sobie teraz pochorowała, ale dla maluszka to chyba nie byłoby bezpieczne.

A co do jazdy samochodem to wystarczy, że posadzę Antosia w foteliku a on już śpi, tak samo z wózkiem ;)

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Krótko co u nas. Niestety nutramigen się nie przyjął. Theo wymiotował koszmarnie. W niedzielę wróciłam do mieszanki,która miała wcześniej. Od razu krzyk i bóle brzuszka. Wczoraj byliśmy znowu u lekarza. Dostaliśmy ostatnie mleko jakie możemy. Mieszankę elementarna neocate. Jak to nie pomoże,to czeka nas szpital i dalsze diagnozy :-( W poniedziałek echo serca Theo. Nie muszę chyba pisać jak bardzo się boję...

Ogólnie beznadziejnie. Mam nadzieję,że u Was lepiej. Pozdrawiam Was i wszystkie maluszki serdecznie :**

Magda współczuję bardzo ale po 1 trzeba było próbować przynajmniej zagęścić Nutramigen... dziecko na nim gazuje żołądek i ten wypycha mleko, stąd wymioty.
Po 2 dziecko potrzebuje 3-5 dni na przyzwyczajenie się do nowego mleka i żeby lekarz mógł stwierdzić czy jest lepiej czy nie.
A po 3 każde mleko wprowadza się systemem małych kroków dosypując je powoli do dotychczasowego...
Nie dziwię się, że biedak cierpi i płacze skoro ma fundowane takie akcje.
Mam nadzieję, że będzie lepiej czego Ci życzę.

Magda wspolczuje, cierpienie maluszka to cos okopnego i ta cholerna bezradnosc, bo nie wiesz i nie mozesz mu pomoc...

Dziewczyny jak dawkujecie espumisan swoim maluchom? Mi pediatrka kazała 4x5, ale nie skutkuje taka dawka :/

Olaolala ja podaje mojemu małemu espumisan 4 razy dziennie po 13 kropli. Podaje co około 6 godz. W zależności ile śpi, w dzień jest to przeważnie co 6 godzin natomiast w nocy jest to różnie czasem 6,7 lub 8 godz. Tymek ma szczęście nie ma typowych kolek tylko czasem sie preży i puszcza bączki :biggrin2:.
Wczoraj przyszedł z Niemiec Sab Simplex jak skończy mi się espumisan to będę podawać sab też 4 razy dziennie ale myślę że jak na razie po 8 kropli.

Mój mały za to coraz mniej śpi w dzień. Rano już nie mogę swobodnie zjeść śniadania i wziąć prysznic. Ratuje mnie jedynie spacer i sen po spacerze. Wczoraj ze spacerem spał 5 godz. :biggrin2: Chyba odsypiał przedpołudniową aktywność. Teraz też śpi po spacerze jak na razie 3 h ( łącznie ze spacerem).

W poniedziałek mamy pierwsze szczepienie. W związku tym mam pytanie jakie wybrałyście szczepionki 5w1 czy 6 w1 ?? Ja jeszcze nie wiem na jaką się zdecydować.

Czy Wasze Dzidziusie też tak niespokojnie śpią? Zosia w ciągu dnia ciągle wydaje dźwięki i się kręci jak śpi w swoim łóżeczku, przerywane to jest tylko kilkoma minutami spokoju. Jak uśnie przy mnie to leży spokojnie przez cały czas..

I jeszcze mam jedno pytanie. W sumie krwawienie połogowe już zaczęło mi się zmniejszać, a dziś pojawiła się krew ze skrzepami krwi, niektóre dosyć duże. Dzwoniłam do lekarza, powiedział że mam się nie martwić, jutro i tak idę na kontrolną wizytę. Ale ja oczywiście się martwię... Czy któraś z Was tak miała?

Ostatnia edycja:
Mkvet ja tak miałam co już myślałam że wszystko zbliża się ku końcowi zaczynało się na nowo. Też były skrzepy i krew i też się zastanawiałam czy jest ok. Po jakimś czasie wszystko przeszło i teraz jest już spoko w sobotę mam kontrolną wizytę bo mija 6 tygodni (mam nadzieję że w końcu wezmę kąpiel a nie prysznic;)). Tak więc kochana nie martw się tylko ciesz maleństwem.

Mkvet u mnie tak było pod koniec krwawienia. Potem 5 dni spokoju i miesiączka.
Ja byłam dzisiaj u ginekologa, wszystko super wygląda, blizna też. Na następnej wizycie chyba się zdecyduje na wkładkę domaciczną. ..

Ola odbierz priv
mi espumisan kazala przed kazdym kormieniem ale nie czesciej niz co 2h

Mkvet juz pisalam ze moja caly czas wierzga hehe tak samo bylo w brzuszku, na rekach spokojnie usypia. nawet jak zje cycka jest 5min spokoju i znow wymachuje, przeciaga sie, i przebiera nogami i przez to ulewa. Polozna wymacala i stwierdzila ze juz tak ma. My sie smiejemy ze oboje z mzem mamy motorki w tylkach i nie potrafimy na miejscu 5min posiedziec wiec po kim ona ma byc spokojna. Polozna jak ona lezala i sie krecila przez sen uciskala delikatnie brzuszek zeby sprawdzic czy to z powodu bolu ale nic nie znalazla wiec chyba ten moj typ tak ma:) Z krwawieniem mialam tak ze na koniec dwa dni nic a potem znow duzo i tak pare razy
ja po wizycie, gin stwierdzil ze "jakbym nie rodzila " hehe

Anit ja mam w czwartek, chyba wezme 5w1. duzo osob , ktore bardziej sie znaja( maja kontakt z lekami itd) mi polecala. Poza tym ma wpisane w wypisie malej ze kwalifikuja ja do szczepionki ecelularnej wiec zobaczymy moze uda sie za darmo:)

reklama
Co do szczepionki to my też 5w1 plus Engerix na Wzw (taką miał w szpitalu) plus rota. Potem meningo i pneumo. Takie mamy zalecenia od ciotki a ona szczepi dzieci i tym samym systemem swojego wnuka szczepiła, mam pełne zaufanie.

Do góry