reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Witam po ciezkim wieczorze. Antoś zorganizowal mi wczorajwzy wieczor i noe spal od 18.3o do polnocy. Bez ryku, z wielkim glodem i seria kup po karmieniu. Taki cykl trwal prawie 6 godz. Nie chcialo mu sie spac ;)
Za to jak padl to dwa razy po 4 godziny spal.

Milego dnia dziewczyny!

reklama
Betula!!!! Kobieto, co ja bym bez Ciebie zrobiła!! :))) pewnie do tej pory męczyłabym się z tymi woreczkami. Ale poszłam za Twoją radą i łapałam siu siu do kubeczka :) Raniutku umyłam Antosiowi sisiorka, psiuknęłam octeniseptem, podmuchałam (jak radziłaś) i po 10 sekundach zaczął sikać, trochę się obsikał, ale to dobrze, bo środkowy strumień udało mi się złapać w pojemnik :) wsystko to za pierwszym razem. Dziękuję Ci za radę :D jestem Twoją dłużniczką! ;) ach taka z siebie dumna byłam, hehe ;)

Demolka my łapaliśy siusiki, wedlug mnie, niepotrzebnie, ale jak byłam u pediatrki z bólami brzucha Antosia, to ona aby wykluczyć jakieś problemy z pęcherzem zleciła to badanie moczu. Tak jak pisałam, dla mnie to badanie jest niepotrzebne, bo boli go brzuch a nie pęcherz...

olaolala, ciesze się z tegoż wielkiego sukcesu :D
nam tez się udało dziś rano łapnąć, ale nie było tak kolorowo...mam nadzieję, że próbka nada się do badań (cewka moczowa w dziewczynek jest w niespecjalnym miejscu, żeby siuśki złapać z pozycji leżącej...)

Pod względem łapania z chłopakami jednak chyba łatwiej ;)

My morfologie i mocz robimy kontrolnie - jako badania nieinwazyjne, a dużo mówiące o ogólnym stanie zdrowia.

Cześć Dziewczyny! Podczytuję Was regularnie, ale nie miałam do tej pory siły napisać.
Carolajna oby okazało się, że to nic poważnego. Daj znać jak tylko będzie wiadomo więcej.
Poród okazał się dla mnie dosyć ciężki, bo zostałam nacięta i dodatkowo pękłam. Mieli straszny problem z tym, żeby mnie pozszywać więc straciłam dużą ilość krwi i skończyłam z anemią. Próbuję się teraz jakoś zregenerować. Dobrze, że Mąż teraz ze mną jest przez 3 tygodnie, bo sama miałabym poważny problem, żeby zajmować się Zosieńką. Cale szczęście nasza Córeczka jest zdrowa i bardzo grzeczna. Noce mamy spokojne, bo je do 24.00 , później jedna pobudka koło 3-4.00 i później śpi do rana. Wczoraj byłyśmy na pierwszym spacerku krótkim, a dziś już na 25min. Za jakąś godzinę pewnie przejdziemy się jeszcze raz. Cały spacer śpi. Ciężko mi uwierzyć, że jeszcze chwilę temu miałam wrażenie, że czas stoi w miejscu a teraz dzień za dniem mija bardzo szybko.

Załączniki

• WP_20160305_09_52_35_Pro.jpg
    WP_20160305_09_52_35_Pro.jpg
    359,4 KB · Wyświetleń: 96
Mkvet u nas rozklad dnia Antosia wyglada podobnie, gdyby nie jego kolki byłpoby idealnie... a biedaczek meczy sie :(

Ola A Ty karmisz piersią, prawda? Próbowałaś wyelminować z diety mleko krowie? Niekoniecznie to jest przyczyna ale może warto spróbować?

Caro zdrówka dla Danielka.

Demollka u mnie podobnie bałagan to mnie dobija o swoim wyglądzie nie wspomnę.

U nas dzisiaj pogoda beznadziejna śnieg deszcz i szaruga z oknem więc spacerku nie było. Za to mała dała mi popalić w ciągu dnia nie śpiąc od 12.30 do 16.30. Do tego głowa mi pęka.
Wczoraj byliśmy na USG stawów biodrowych. Lekarz stwierdził że wszystko w normie i zalecił kontrolę za dwa miesiące. Za to w książeczkę wpisał coś o ograniczonym odwodzeniu obustronnym.

Mnie tez glowa boli. Maly marudny, tylko by na cycu lezal. Budzi sie przy odlozeniu do lozeczka. Dopiero teraz od 9.oo sie udalo. Chociaz slysze ze cos juz kwęka.

reklama
PaniAg jak moj Antos zaczyna kwękać po odłożeniu do łóżeczka to (wiem, brutalne:( ) nie zwracam uwagi i po chwili przestaje i zasypia

Do góry