reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Caro, Zuzanka dzięki wielkie, uspokoiłyście mnie.
Swoją drogą mogłoby się wydawać że przy drugim dziecku człowiek spokojniejszy bardziej doświadczony i nie powinien sie stresować wszystkim w praktyce jednka jest inaczej.

reklama
Magmich moj Antos tez charczy, czasem mam wrazenie jakby resztki pokarmu mu jakos tam zalegaly.

Zuzanka wydaje mi sie, ze ranka sie goi, sucha jest, gazik czysty... w piątek mamy kontrolę.
Achhh myslalam, ze ktoras z Was poleci mi cudowny lek na zahamowanie wypadania wlosow i tym samym zapychania prysznica ;)

A w jaki sposob czyscicie noski maluszkow? Ja kupilam gruszke, ale polozna powiedziala, ze moze uszkodzic sluzowke i polecila fride...

Iiii jeszcze jedno kiedy mozna zabrac na basen takiego malucha? Bo szczerze mowiac czekam az ten pepek mu odpadnie i wyruszylabym z nim na basenik :)

Kamisia gratuluję!
Mój młody ma dzisiaj 6 tygodni. Ale leci czas; )

Załączniki

• 1457372515895.jpg
    1457372515895.jpg
    77,2 KB · Wyświetleń: 138
dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki podnoszą już mocno główkę? Haniak mój skończy jutro 4 tygodnie i strasznie słabo jej idzie podnoszenie i przekręcanie główki jak leży na brzuszku. Pediatra coś napomknął o słabym napięciu mięśniowym. próbuję z nią "ćwiczyć" podnoszenie główki, ale ryk jest przestraszny jak ją przewracam na brzuch... jak to u Was wygląda?

Mamy też zlecone badanie moczu.. rozbawił mnie lekarz zaleceniem "proszę mocz łapać do pojemniczka, najlepiej ze środkowego strumienia" :D nie mam pojęcia jak tą akcję z sukcesem przeprowadzić u 4 tygodniowego dziecka :D

Carolajna, skąd taki piękny niebieski kocyk wytrzasnęłaś?

Betula u mnie na odwrot Vivien bardzo mocno trzyma glowke sama ,jak ja nosze to tez odciaga glowke od mojej klatki a jak jej ja trzymam to sie denerwuje bo nic nie widzi

Caro ale Bombelek slodko sp

Kamisia gratki :)

reklama
Aschlee, przy noszeniu czy odbijaniu też większego problemu nie ma, muszę jej tą głowę pilnować bo nią rzuca na prawo i lewo... :) za to leżąc na brzuchu przewracanie głowy sprawia jej trudność i to mnie zastanawia.

olaolala, ja polecam Katarek,a po odciągnięciu wodę morską (Disnemar Baby ma fajny delikatny "psikacz") na nawilżenie śluzówki nosa.

Do góry