reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina moja też 3 tygodnie kończy. Mąż się małej pytał czy imprezkę planuje ale jakoś mu nie odpowiedziała:):):);)
U nas też pogoda beznadziejna ale pocieszam się że już bliżej wiosny niż dalej.

Magdalena właśnie takie kropelki zamówiłam wczoraj na Gemini ale jak czytałam ulotkę on-line to było że po 1mc.

reklama
My dzisiaj pójdziemy na spacer i może nawet zrobimy dłuższy niż zazwyczaj. Wczoraj byliśmy 25 min bo strasznie wiało a dzisiaj jak na razie jest przyzwoicie, 5 stopni i nawet słoneczko się przebija.

U mnie rano trochę śnieg straszył ale przeszło, wiatru nie ma więc mimo niskiej temperatury chyba jednak wyjdziemy chociaż na godzinę. Czekam aż Hania wstanie. :blink:
U nas na krócej niż godzina nie opłaca się wychodzić bo za dużo zachodu przy dźwiganiu wózka z drugiego piętra :-p

Anit co złego w smoczku? My daliśmy jeszcze w szpitalu i czasem nie idzie jej uspokoić bez niego. Jak pomaga to ja nie widzę nic złego. A jak Twoje dziecię nie chce to może będzie z tych bezsmoczkowych dzieci :blink:

Zasypia albo tylko udaje że będzie spać. :biggrin2:
Nie jestem zadowolona z tego że mu podałam smoczek ale za chwile nie będę mogła do WC pójść sama :baffled:

Załączniki

• 2016-02-26 11.30.41.jpg
    2016-02-26 11.30.41.jpg
    124,4 KB · Wyświetleń: 90
Bettina ja nie widzę nic złego w smoczku ale zaraz pewnie usłyszę fale krytyki że będzie miał krzywe zęby, nieprawidłowy zgryz itd.itp. co jest nie prawdą.
Mój 8 letni syn też był karmiony piersią i miał smoczek tylko nie pamiętam od kiedy a jak miał 1.5 roku to sam wyrzucił do śmieci i wcale za nim nie płakał.

To się nie przejmuj tą krytyką, każda matka ma prawo podejmować sama decyzje co do swojego dziecka i innym nic do tego. A Tobie też potrzebna jest chwila wytchnienia, chociażby w wc ;-) ;)

Moja pierwsza córka w ogóle nie uznawała smoczka, na palcach można policzyć ile razy miała go w buzi. Teraz jednak widzę że Eryka czasami potrzebuje tego uspokajacza (chociaż też wolałam tego uniknąć) to jej daje jak zaśnie to go wypluwa. Zazwyczaj w nocy korzystamy ze smoka a to co inni myślą mam gdzieś.
Także Anit słuchaj swojej intuicji i nie przejmuj się opinią otoczenia.

Anit80 smoczek jest jak najbardziej ok u maluszków o ile w ogóle go akceptuja. Przecież czasami to można szału dostać jak dziecko ma zły dzień i nie da się go niczym uspokoić, albo jest chore. Wiadomo że to nie jest gadżet dla 4 latków ale ja mojej do spania dawałam do ukończenia 2 lat. Jak skończyła dwa to rozstalismy się jednocześnie z pieluchami i ze smoczkiem i to całkowicie bezboleśnie. Wady zgryzu owszem ale to jak dziecko trzyma smoka przez cały dzień i przez kilka lat. A co Ty się ludzkimi opiniami przejmować bedziesz. Absolutnie nie zwracaj uwagi.

reklama
Też uważam, że nie ma się co przejmować opiniami innych, tym bardziej, że ile ludzi tyle opinii. Czasem trzeba zacisnąć zęby i zwyczajnie olać innych(bo wdawanie się w polemikę zazwyczaj też do niczego nie prowadzi).

Ja dziś zaliczyłąm dwu godzinny spacer, dokładne sprzątanie mieszkania. I już nic nie poradzę na to, że mój Maluch po prostu nie chce wyjść... Od miesiąca właściwie mam tak czysto w domu, że to sprzątanie to tylko z nudów :p

Teraz dla odmiany czas na relaks. Pooglądam film, zjem obiad, a wieczorem mają wpaść znajomi... Już nie mam siły myśleć nawet o tym kiedy urodzę...

Zazdroszczę Wam już Maluchów po tej stronie brzucha!

Do góry