reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Do 6 mca życia smoczek nie ma wpływu na zgryz. Co prawda my używałyśmy do 2 r.ż. Teraz zobaczymy jak długo ale bez smoczka ani rusz. Mały do zasypiania lubi.

reklama
PaniAg fajny Twoj maly mezczyzna i rzeczywiscie bujna czyprynka! :)

Magmich i Bettina fajnie, juz 3tyg dzieciaczki sa z wami, a my sie dalej turlamy w dwupaku ;)

Ja mialam dzis kolejna wizyte i bez zmian wszystko he he szyjka dluga i zamknieta, nic sie nie ruszyło. Dowiedzialam sie, ze jak w przyszlym tyg nie urodze to beda mi wywoływac porod. Teraz mam tylko obserwowac czy dzidzia sie rusza i we wtorek znow kontrola.

Ja tez nie widze w smoczku nic zlego. Niektóre dzieci maja bardzo silny odruch ssania i im to pomaga, wiec po co meczyc siebie i maluszka?

Hej
Ja dzisiaj walczę drugi dzien bez laktatora, mała budziła sie ze zegarkiem w ręku co 3 godziny, prawy sutek bardzo nadal boli, ale zaciskam zeby, w koncu przejdzie
Co smoka, to próbowałam dac pierwszej córce, nie chciała, teraz czasem daje i sie uspokoji , ale rzadko.
A szkoda, bo wole taki uspokajacz niż cyc

Moja Malutka
ImageUploadedByForum BabyBoom1456493928.108221.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1456493928.108221.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1456493928.108221.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 466
Sliczne bobaski.

Nova ale ma sliczne wloski.Moja tez ma ciemne ale nie tak duzo ;)

Gratuluje wszystkim nowym Mamusiom.

PaniAg duze Malenstwo ;)

Nova ale ślicznotka. :blink: Kolejny dzieciaczek z czupryną bujną, fajnie wyglądają takie maluchy z taką ilością włosków :laugh2:

Byłyśmy na spacerze ale tylko godzinę, śnieg zaczął sypać i musiałyśmy wracać. :hmm: Szkoda bo mimo, że temperatura w okolicach zera to całkiem ciepło.

U nas smoczek stosowany jest z powodzeniem. Mała lubi z nim zasypiać, jak zaśnie to jej go wyciągam i tyle. Czasem mam wrażenie, że ona ciągle by coś ssała bo jak nie ma smoka to piąstki bierze do buzi i ssa :-p

Pani Ag - jeszcze raz gratuluję i życzę szybkiego dojścia do formy :) Śliczny chłopak :)

Nova - ale słodziak :) i jaka czupryna :) trzymam kciuki za karmienie

My przedwczoraj (14 dni) byliśmy na pierwszej wizycie i mamy +600g od wagi urodzeniowej. Cieszy mnie to bardzo, bo N ciągle ulewa.
Co do kp to wiem, że są różne spojrzenia na tę kwestię - ja uważam zasypianie przy cycu za zupełnie naturalne i w sumie nigdy mi to specjalnie nie przeszkadzało. A może po ponad trzech latach jestem już przyzwyczajona ;-).
Co do smoczka to moim zdaniem jest ok, o ile rodzice znają umiar. Dziwnie wyglądają dla mnie np dzieci barwiące się w piaskownicy, gadające przez smoka (takie 2-3 latki). Ale też nie znam sytuacji, więc nigdy bym się nie posunięła do komentowania lub radzenia rodzicom.
Moi są akurat bezsmoczkowi. O. dlatego, że smoka nie akceptowała, a ja nie widziałam powodu, żeby ją zmuszać. M. może i by ze smoka korzystał, ale był na tyle spokojny, że nie było potrzeby . Teraz N. zapowiada się znowu na awanturnicę, która ciał obcych nie uznaje.

Seforka - wpływ laktozy w pożywieniu mamy na skład mleka wydaje mi się trochę wątpliwy, ale jeśli może pomóc to czemu nie :)

reklama
Do góry