reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Chyba nie mialyscie co do tego wątpliwości że z pełnią to bujda. Pogadać sobie można ale chyba nie wierzycie w takie czary mary :)
Jeśli nawet któraś rozpakowalaby się to byłby to zbieg okoliczności i nic wiecej.

Tak z innej beczki to czy stosowała któraś z Was kiedykolwiek olejek busjana? Interesują mnie efekty. Chciałabym ogarnąć się przed latem a mam co zrzucać. Czytałam ze niby jest dobry na brzuch ale pytanie ile z tych odpowiedzi na forach to wpisy sponsorowane. Po pierwszej ciazy nosiłam tylko pas poporodowy i nic więcej ale to było 9 lat temu i teraz boję się żeby nie zwisa mi skóra na brzuchu.

Wiesz Magdalena- niby człowiek wie, że bujda, ale zawsze zostaje nadzieja...:D
Ja pierwsze słyszę o takim olejku...ale patrząc na skład to bardzo naturalny.

Ja tez w domku, za to wyspana za wszystkie czasy,bo niedawno wstalam. Pełnia sprawila tylko,ze byl pełny pęcherz ha ha ha;)

U mnie na ktg tylko ruchy dziecka byly widoczne, lekarz zdziwiony, ze dalej zadnych skurczów nie mam. Nastepna wizyta w piatek-nie wiem po co tak szybko, ale jak kaza to trzeba ;)
Ale bedziemy miały uparciuszki w domu, wcale im sie nie spieszy, aby z takim charakterkiem miały w zyciu lzej ;)

Magdalena nie slyszalam o tym olejku, ale mysle, ze jak po pierwszej ciazy nie mialas problemu z powrotem do dawnej sylwetki to teraz tez tak bedzie. Nasza skora jest elastyczna i mysle, ze taki pas poporodowy w połaczeniu ze zdrowa dieta, ruchem i jakimis zwyklymi mazidłami np.olejem kokosowym w zupełnosci wystarczy. W razie czego mozna dodatkowo uelastycznic skóre zabiegami kosmetycznymi np.zelazkiem antycellulitowym-nie boli a dziala cuda tylko niestety troche kosztuje :(

Hej dziewczyny
Mojej Małej stuknie jutro tydzien :-) w nocy budzi sie czesto, nad ranem bolą mnie tak sutki ze działam z laktatorem, i wiem wtedy ile wypiła i ze jest najedzona... Juz sie zastanawiam czy nie robić tak ciagle, ale jak mala przyzwyczaji sie do butli to potem nici z cyca... A
Narazie jest spoko, bo mam laktator elektryczny na miesiac, u mnie w szpitalu dają na niego receptę. I wczoraj wypożyczyłam tez sobie wagę dziecięca z apteki, 3euro na miesiac wiec jest spoko i kontroluje przyrost :-)

Kati zycze powodzenia, trzymam kciuki
Reszcie dziewczyn w dwupaku: cierpliwości :-)

Ja nie mam zadnej siary... czasami pod wieczor mam takie zaschniete bialo-zólte grudki jakby od mleka na sutkach wlasnie, ale nic mi nie leci.

Novaspace o to nowosc z tym laktatorem-tez jest wypozyczony czy kupilas w szpitalu, ze tylko na miesiac? Ja mam w razie czego reczny, ale nie wiem czy sie przyda...

Ze mnie się leje siara już od 30 tygodnia, ten tydzień muszę już nosić wkładki.

Nova i przyrasta już ta Twoja Mała?
W Łodzi wypożyczenie laktatora na dzień kosztuje 4,50.

reklama
Nova uważaj lepiej z tym elektrycznym, nie używaj go zbyt często bo w nich siła ssania jest tak duża ze po skończeniu karmienia Twoje piersi będą wyglądały jak kiwi w skarpetce. Nie wiem czy tak jest zawsze ale moja przyjaciółka tak ma do dziś dnia a dziecko już duze. Mówi ze to od laktatora bo jechała na nim 3 miesiące. Ja używałam reczny i to króciutko a też piersi nie były w idealnym stanie po zakończeniu karmienia. Wiadomo że jak boli to musisz ale ograniczaj go do minimum.

Do góry