reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Dzien dobryyyy.
Nawet sie wyspalam dzisiaj....o dziwo bo ostatnio nie.moglam spac a od poniedzialku zasypiam jak male dziecko i prawie cala noc spie z jedna przerwa na siku.
Zadzwonilam do swojej ginki jak zaprowadzalam Alana do szkoly i jej mowie ze ten moj kaszel w ogole nie przechodzi a te syropy ciazowe i domowe sposoby nie pomagaja a za dwa dni cc...powiedziala mi zebym kupula sobie flegamine i ze ani mi ani dziecku nie zaszkodzi zwlaszcza ze to tylko dwa dni...a moze cos pomoze...no nic bede lykac do jutra zobaczymy czy cos to pomoze.

Dzisiaj leze i pachne...nic nie bede robic czysto w domu, obiadu nie robie bo zostaly mi placki z wczoraj i zupa jarzynowa.

Ciekawe jak tam nova...czy juz tuli czy jeszcze nie.

Magda ja tymi skrzepami się nie przestraszyłam raczej bólem. Podczas miesiączki często miałam takie skrzepy i obfite krwawienie:-( :( miałam nadzieję że po porodzie to się zmieni. Zobaczymy jak się oczyścić organizm co będzie dalej.

Carolajna dzisiaj Tymek ma 13 dni :wink: , a czym mu robiłaś pępek? Ja smaruje wódka na patyczku. W szpitalu robili oktaniseptem i ja po szpitalu też robiłam. Ale położna mówiła że faktycznie oktanisept odkaża ale nie osusza. Posmarowała mu gencjaną i mówiła żeby wódką robić.

Lilith no nie wierzę -leżysz i pachniesz :-D

Nova pewnie już tulisz maleństwo. Życzę Ci dużo siły i szybkiego powrotu do formy.

My dzisiaj noc ciężko przetrwaliśmy, mały cały czas przy cycku siedział , pociumkał i spał a jak odłożyłam to znowu szukał. Rozbudzałam go ale nic nie dawało. Cyc=spanie :baffled:

Anit Octenisept. Oczywiście, że zasusza! Przecież ja też ma ranę po cc stosuję... najpierw psikałam, wacik lub guzik do odkażenia a potem patyczkami do uszu.

Anit a widzisz czasami potrafie zaskoczyc :) z tym ze na pewno cos sie do roboty znajdzie :p ale na obecna chwile odpoczywam.

Ja w poprzednich cc nie psikalam niczym mylam tylko szarym mydlem rane...ale teraz zakupilam octanisept wypróbuję moze szybciej przyspieszy gojenie rany.

Mam stresa juz...a powinnam byc spokojna w koncu to.juz trzecie dziecko a zachowuje sie jak by to mialo byc pierwsze.

Ciekawa jestem jak jutro spedze dzien :p pewnie bede caly dzien cos robic zeby o tym nie myslec.

Anit ja pamietam ze Oli na noc pokarm odciagalam i dawalm jej butelke, bylam wtedy pewna ze zjadla odpowiednia ilosc i dala pospac cala noc... nie pamietam przy niej nocy nie przespanych bo spala cala noc wlasnie po kp ale z butelki

Lilith mój Tymek też już przespał w nocy nawet 5 h, a dzisiaj jakaś masakra była :-( :( Teraz odsypia cyconek mój.

Załączniki

• 2016-02-17 10.28.38.jpg
    2016-02-17 10.28.38.jpg
    112,9 KB · Wyświetleń: 79
Carolajna , tak karmie piersia i odbijam go po kazdym jedzeniu i nosze go w pionie przez conajmniej 10 minut po jedzeniu a i tak zawsze musi mu sie ulac :(

Nova powodzenia!!!!!!!!

reklama
Do góry