reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Widzę ze nas wszystkie juz meczy to czekanie. Ja się trzymałam dzielnie póki byłam w domu i miałam robote, dziecko a teraz jak tu się wszystkie wokoło rozpakowują to mnie trochę ściska ze ja jeszcze nie. Tym bardziej ze takie nudy tu.

reklama
Anit cudeńko Twój maluch.

U nas ze spaceru nici bo już wieje jak diabli.
Mały je ale znowu niespokojny i od 1 w nocy ani chwili spokoju. No cóż, uroki. Ja się staram cieszyć tym, że mnie potrzebuje i każda chwilą bliskości, miną szybko przecież.

Olaolala masz prawo jechać do jakiegokolwiek szpitala.

IAnit ale.masz fajnego facecika :)

Ola mysle ze.Jutro to juz powinni Ci zrobic cc.

Ja bylam w sklepie i przy okazji zaszlam do przychodni...pielegniarka zmierzyla mi cisnienie i bylo 140/82....powiedziala ze jezeli to rozkurczowe bedzie wieksze to mam sie zglosic na ip....o ni huhuhu nigdzie.nie ide...jutro ma byc ladna pogoda i mam zamiar wyskoczyc juz na.ostatnie zakupy...jak wszystko zalatwie to pokde na ip :p
Zapisalam sie tez do lekarza rodzinnego zeby mi te skierowanie na badania wypisala zeby 19.02 juz od razu cc zrobili bo tak to zanim badania i wyniki beda to bede czekala do 12:00 jak nie lepiej..a tak to juz okolo 9:00 bede juz miala Marcelka.

Teraz w domu zmierzylam i mam 142/93 ... nosz mam nadzieje ze to tylko tak dzisiaj.
Maly dzisiaj wyjatkowo spokojny jest...na szczescie jak jutro bedzie takie cisnienie M ma wolne i w razie wu pojedziemy na.ip.

Ostatnia edycja:
anit Ty tak nie wymyślaj:p nie ma prześcigania:p Śliczny ten Twój Maluch. Oby z karmieniem zaczęło iść gładko:)
beemik no przecież Ci powiem... jeśli będę w stanie ;)
Ola chyba Ci tego nie zrobią... nie mogą Cię przecież tak odsyłać. Pewnie dlatego ustalili wtorek a nie poniedziałek bo to taki spokojniejszy dzień.
Lilith obyś nie musiała jechać na ip.
Magdalena pomyśl, że to jeszcze chwila tylko, bo nawet jeśli 3 tygodnie...to to są TYLKO 3 tygodnie. Ja też nie mogę się już doczekać z jednej strony, a z drugiej staram się cieszyć każdym dniem oczekiwania.

Witam mamusie po weekendzie :happy: Mieliśmy bardzo intensywny i rodzinny czas była szwagierka a wczoraj zrobiliśmy sobie wypad na basen i obiadek rodzinny. Ogólnie całkiem fajny weekend przynajmniej trochę zapomniałam o tych ciążowych dolegliwościach i myślach czy ten ból "to już "... Strasznie ostatnio denerwują mnie pytania "jak się czujesz"itp noszz szlag trafia. U mnie aplikacja wskazuje 18dni do porodu... Stwierdziliśmy że już tyle wytrzymam i fajnie gdyby mala urodziła sie jednak w marcu, nawet mamy rocznice slubu 5 marca ;-) ;) To tylko albo aż trzy tygodnie...Niemniej jednak wiadomo nie mamy na to wpływu i sama zadecyduje :happy: Póki co objawów porodowych brak. W srode odbieram ostatnie wyniki badań a w czwartek kolejna wizyta i ktg.
Magdalena oj pamiętam jak w pierwszej ciąży też leżałam w szpitalu z podejrzeniem zatrucia ciazowego ale na szczęście na tym się skończyło i dostałam tabletki na obniżenie ciśnienie oczywiście kontrolowac musiałam kilka razy dziennie. Miejmy nadzieję , że szybko Was wypuszcza tętno w porządku tak? Lepiej jak maluszek posiedzi jeszcze w brzuszku .
Olaola oczywiście kciuki za jutro na pewno sie uda i niedlugo będziesz tulic malenstwo. ajj zazdroszCze troszke ;-) Czekamy Naa wiesci wypocznij porządnie.
Lilith kontroluj te ciśnienie bo z tym nie Ma żartów w razie cos na ip Masz jeszcze jakieś inne objawy typu bol.głowy zawroty mroczki przed oczami?

Dobrze wiedziec, ze moge jechac do kazdego innego szpitala, w razie co tak zrobie!
Mkvet ja mam nadzieje, ze mi tego nie zrobia, ale w Polsce można się chyba wszystkiego spodziewać. To, że mi będą kazali jechac do domu i wrocic za np. 2 dni to jeszcze przezyje (bo sobie pojade do innego szpitala), ale jesli powiedza, zebym zostala i poloza mnie na odzial, a cc zrobia mi na drugi dzien, to juz tego tol nie zniose! :)

Magdalena oby Cię jednak jutro wypuścili, bo w domu to zawsze inaczej, mimo, ze masz sie oszczedzac. Ale ja tez nie cierpie lezec w szpitalu :/

Lilith moze lepiej to jakos skontrolowac, bo z cisnieniem nie ma zartow...

reklama
Kamisia..lekko glowa boli i momentami mam takie kolatania serca ze mam wrazenie ze zaraz mi wyskoczy...moze to.od przeziebienia to cisnienie takie wysokie, mierze sobie co godzine i zobaczymy co dalej

Do góry