reklama
LilithGoth
Fanka BB :)
A ja wlasnie dostalam paczke z.niemiec.od.babci ... tak pozno to jeszcze prezentow nie dostalam . Jutro cykne fotki i sie pochwale
Carolajna tylko nie płacz i się nie denerwuj że mało je bo to nic nie da.
Ja pamietam te stresy jak mi wszyscy mówili ze to niemożliwe żeby dziecko tak mało jadło. Trzymali mnie w przychodni i pielęgniarka patrzyła jak karmię, kazali odciągać pokarm i liczyć ile ml zje. Robili badania bo wzrostowo była w górnej granicy siatki centylkowe a wagowo na najniższym. Nasze karmienie piersią trwało około 5 min i było po sprawie jak już odmiarzalam porcje to było 15-25ml.
Duża butelka w zasadzie nigdy nie była potrzebna. Może z 10 razy zdażyło się, że wypiła więcej jak 150ml( już koło 2 lat). Teraz już przywykłam do sytuacji i nie daję się zastraszyć. Jest szczuplutka ale rozwija się bardzo dobrze. Ma bardzo wyszukane smaki i "normalne" porcje je tylko z ulubionych potraw. Reszta to tyle żeby przeżyć nawet w słodyczach jest wybredna co mnie akurat cieszy
Ja pamietam te stresy jak mi wszyscy mówili ze to niemożliwe żeby dziecko tak mało jadło. Trzymali mnie w przychodni i pielęgniarka patrzyła jak karmię, kazali odciągać pokarm i liczyć ile ml zje. Robili badania bo wzrostowo była w górnej granicy siatki centylkowe a wagowo na najniższym. Nasze karmienie piersią trwało około 5 min i było po sprawie jak już odmiarzalam porcje to było 15-25ml.
Duża butelka w zasadzie nigdy nie była potrzebna. Może z 10 razy zdażyło się, że wypiła więcej jak 150ml( już koło 2 lat). Teraz już przywykłam do sytuacji i nie daję się zastraszyć. Jest szczuplutka ale rozwija się bardzo dobrze. Ma bardzo wyszukane smaki i "normalne" porcje je tylko z ulubionych potraw. Reszta to tyle żeby przeżyć nawet w słodyczach jest wybredna co mnie akurat cieszy
Magdalena777
Ja w szpitalu póki co nic się nie dowiedziałam na temat tego co mi jest. Jedynie poznałam szacowana wagę córki 3400. Ma jeszcze 3 tyg wiec będzie kolo 4 jak dotrwamy. Leżę cały czas pod ktg. Zero skurczy. Ciśnienie się unormowalo, jedynie obrzęki i dusznosci pozostaly
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Magdalena to już są dobre wieści skoro ciśnienie unormowane. Oby tak dalej. Ślicznie rośnie córcia. Mam nadzieję, że będziesz miała dla nas same dobre wieści.
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Z tym niejedzeniem jest ok dopóki dziecko nie traci na wadze dziewczyny. Mój Marcel tak miał. Do dziś jest szczuplutki, choć już lepiej je. Niemniej jednak kiedy u Niki waga spadała,wylądowała w szpitalu w wieku 5 tygodni. Mam nadzieje, ze Theo w poniedziałek będzie choć troszkę więcej miał na wadze.
Bettina Haruna gratulacje!to teraz tulnić i modlią się o sen hehe
ok Magda was zmartwienia, ucaluj małego od cioci i Ali,która wisi na cycku i jest strasznym przytulaskiem.
Carola ato naprawdę mało,my w 4 dobie miałyśmy 30ml. A teraz to jak cysterna hehe ale może Mu tyle starcza bo masz bardzo treściwy pokarm.
ok Magda was zmartwienia, ucaluj małego od cioci i Ali,która wisi na cycku i jest strasznym przytulaskiem.
Carola ato naprawdę mało,my w 4 dobie miałyśmy 30ml. A teraz to jak cysterna hehe ale może Mu tyle starcza bo masz bardzo treściwy pokarm.
LilithGoth
Spac nie moge :/
Sasiedzi obok w domku impreze maja i troche glosno muzyka leci a ja uwielbiam cisze do spania. M chrapie, Marcel kopie, kaszel męczy....ehhh cos czuje ze baaardzo późno usunę.
Madzia dobrze ze cisnienie unormowali, moze jednak dortwasz do konca.
Juz coraz mniej nas zostalo.
Sasiedzi obok w domku impreze maja i troche glosno muzyka leci a ja uwielbiam cisze do spania. M chrapie, Marcel kopie, kaszel męczy....ehhh cos czuje ze baaardzo późno usunę.
Madzia dobrze ze cisnienie unormowali, moze jednak dortwasz do konca.
Juz coraz mniej nas zostalo.
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Lilith współczuję! Życzę Ci jednak by udało się zasnąć :-)
U nas godzinę temu znowu był godzinny płacz. Nie wiem jak mam go nakarmić z.tym.zatkanym nosem. Sól fizjologiczna i odciągnie nie pomaga. Jak nawet coś zje,to zwymiotuje bo płacze ciągle i łyka powietrze. Zasypia głodny że zmęczenia. Wyć mi się chce :-(
U nas godzinę temu znowu był godzinny płacz. Nie wiem jak mam go nakarmić z.tym.zatkanym nosem. Sól fizjologiczna i odciągnie nie pomaga. Jak nawet coś zje,to zwymiotuje bo płacze ciągle i łyka powietrze. Zasypia głodny że zmęczenia. Wyć mi się chce :-(
reklama
LilithGoth
Moze spróbuj kupic jutro w aptece masc zeby mu sie lepiej oddychalo...jest taka od.pierwszych dni zycia ale.nazwy kompletnie nie pamietam..koedys nazywala sie.pulmex baby a teraz jakos inaczej.Lilith współczuję! Życzę Ci jednak by udało się zasnąć :-)