reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Kurczę Magda i Carolajna współczuje Wam problemów z maluszkami-oby się wszystko unormowało i dużo siły dla Was:no:

Magda Theo przesłodki-też już bym chciała mieć swojego bobasa:zawstydzona/y:

Magdalena777 a jak sytuacja u Ciebie-daj znać:blink:

reklama
Carolajna tylko nie płacz i się nie denerwuj że mało je bo to nic nie da.
Ja pamietam te stresy jak mi wszyscy mówili ze to niemożliwe żeby dziecko tak mało jadło. Trzymali mnie w przychodni i pielęgniarka patrzyła jak karmię, kazali odciągać pokarm i liczyć ile ml zje. Robili badania bo wzrostowo była w górnej granicy siatki centylkowe a wagowo na najniższym. Nasze karmienie piersią trwało około 5 min i było po sprawie jak już odmiarzalam porcje to było 15-25ml.
Duża butelka w zasadzie nigdy nie była potrzebna. Może z 10 razy zdażyło się, że wypiła więcej jak 150ml( już koło 2 lat). Teraz już przywykłam do sytuacji i nie daję się zastraszyć. Jest szczuplutka ale rozwija się bardzo dobrze. Ma bardzo wyszukane smaki i "normalne" porcje je tylko z ulubionych potraw. Reszta to tyle żeby przeżyć;) nawet w słodyczach jest wybredna co mnie akurat cieszy

Ja w szpitalu póki co nic się nie dowiedziałam na temat tego co mi jest. Jedynie poznałam szacowana wagę córki 3400. Ma jeszcze 3 tyg wiec będzie kolo 4 jak dotrwamy. Leżę cały czas pod ktg. Zero skurczy. Ciśnienie się unormowalo, jedynie obrzęki i dusznosci pozostaly

Z tym niejedzeniem jest ok dopóki dziecko nie traci na wadze dziewczyny. Mój Marcel tak miał. Do dziś jest szczuplutki, choć już lepiej je. Niemniej jednak kiedy u Niki waga spadała,wylądowała w szpitalu w wieku 5 tygodni. Mam nadzieje, ze Theo w poniedziałek będzie choć troszkę więcej miał na wadze.

Bettina Haruna gratulacje!to teraz tulnić i modlią się o sen hehe
ok Magda was zmartwienia, ucaluj małego od cioci i Ali,która wisi na cycku i jest strasznym przytulaskiem.
Carola ato naprawdę mało,my w 4 dobie miałyśmy 30ml. A teraz to jak cysterna hehe ale może Mu tyle starcza bo masz bardzo treściwy pokarm.

Spac nie moge :/

Sasiedzi obok w domku impreze maja i troche glosno muzyka leci a ja uwielbiam cisze do spania. M chrapie, Marcel kopie, kaszel męczy....ehhh cos czuje ze baaardzo późno usunę.

Madzia dobrze ze cisnienie unormowali, moze jednak dortwasz do konca.
Juz coraz mniej nas zostalo.

Lilith współczuję! Życzę Ci jednak by udało się zasnąć :-)

U nas godzinę temu znowu był godzinny płacz. Nie wiem jak mam go nakarmić z.tym.zatkanym nosem. Sól fizjologiczna i odciągnie nie pomaga. Jak nawet coś zje,to zwymiotuje bo płacze ciągle i łyka powietrze. Zasypia głodny że zmęczenia. Wyć mi się chce :-(

reklama
Lilith współczuję! Życzę Ci jednak by udało się zasnąć :-)

U nas godzinę temu znowu był godzinny płacz. Nie wiem jak mam go nakarmić z.tym.zatkanym nosem. Sól fizjologiczna i odciągnie nie pomaga. Jak nawet coś zje,to zwymiotuje bo płacze ciągle i łyka powietrze. Zasypia głodny że zmęczenia. Wyć mi się chce :-(
Moze spróbuj kupic jutro w aptece masc zeby mu sie lepiej oddychalo...jest taka od.pierwszych dni zycia ale.nazwy kompletnie nie pamietam..koedys nazywala sie.pulmex baby a teraz jakos inaczej.

Do góry