reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Hej, u mnie tez dzis piekna pogoda, zaraz ide na spacerek, ale doslownie na pare minut, bo dluzej nie mam juz sily, ale chociaz sloneczkiem sie naciesze :-)

Ja mam materac piankowo-lateksowy z firmy Hevea. Mial bardzo dobre opinie ze wzgledu na material z jakiego jest wykonany jak i samego producenta. Gryczanego na pewno bym nie kupila ze wzgledu na mozliwosc zalegniecia sie robakow, a kokosowy tez do mnie nie przemawia. Zobaczymy jak sie sprawdzi...

U mnie 37tc+1d i wizyty mam co 2 tygodnie. Ciekawe kiedy to moje malenstwo zechce sie urodzic, ale do 40tc jeszcze poczekam chociaz po cichu licze na szybszy termin ;-)
Dziewczyny jestesmy lutówkami, wiec dotrwajmy chociaz do lutego! ;-)
Swoja drogą podziwiam was, ze tak szalejecie z porzadkami. Ja ugotuje obiad to potem odpoczywam, to samo mam jak cos sprzatam, nie moge az tyle rzeczy robic naraz. Wsłuchuje sie po prostu w swoj organizm.

Dobry pomysł z tym wiesiołkiem-musze o tym poczytac, rozumiem,ze to ułatwia poród? Ja sie zastanawiam nad masazem krocza, zeby podczas porodu nie popekac, chociaz nie mam pojecia jak go dokładnie wykonac...

Beemik wcześniej też bardzo ciężko było mi cokolwiek zrobić, długie stanie było męczarnią, teraz jakoś mam więcej energii chociaż kręgosłup dalej boli bardziej lub mniej a brzuch ciąży. Ja dużo rzeczy robię na siedząco, mam taki mały taborecik i wędruję z nim po całym mieszkaniu. ;-) ;)I często robię przerwy, żeby usiąść i odpocząć, absolutnie nie robię nic ponad siły.

Materac mam taki co był w zestawie z łóżeczkiem, kokos pianka gryka firmy chyba Danpol. Jedyne co mnie zastanawia to na której stronie noworodek ma spać? :confused:

Śluz zabarwiony na brązowo to czop? Długo jeszcze od odejścia trzeba czekać? :zawstydzona/y:

Bettina może to być kilka godzin ale równie dobrze kilka dni. Mam nadzieje że w Twoim przypadku mówimy o godzinach:)

Materac mam kokos - gryka poprzednio też miałam taki.

No i fajnie, w końcu jakieś konkrety :-D Może być i kilka dni byle zdążyć przed wywoływaniem :-p

Magmich i na której stronie dziecko spało, kokosowej czy gryczanej? :blink:

Bettina mi odszedł w niedzielę a w poniedziałek urodziłam :-) tylko miałam już skurcze co 15-20 minut o ile dobrze pamiętam bo to było dość dawno. ech ciekawi mnie jak teraz będzie. oby U Ciebie szybko się rozkrecilo :-)
dzięki za odpowiedzi dziewczyny

reklama
Koleżanka dzisiaj urodziła. Miała termin na wczoraj i przyjechała na rutynowe ktg, na ip lekarz szybko po pielęgniarki poleciał i na wózku ją na porodówkę wieźli a niedługo później już dziecko było na świecie. A ona w szoku bo czuła się normalnie i nic nie wskazywało na poród :-D
Też bym tak chciała :-p

Demolka moja Hania bardzo rozciąga nóżki i co jakiś czas cały brzuch mi na boki faluje, mam wrażenie jak by się tam w środku poprawiała i przyjmowała wygodniejszą pozycję. Śmiesznie to wygląda :laugh2:
Kamisia aż strach mówić mojemu, że ten czop odchodzi bo w panikę zaraz wpadnie :rolleyes2:

Do góry