reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hehe może :) można to nazwać pożyteczne z pożytecznym:) Powiem Ci Olka tak ja się urodziłam 2 tygodnie przed terminem siostra bliźniaczka mojej mamy urodziła syna 3 tygodnie przed więc liczyłam że mi coś w genach skapnie a tu nic.:(

reklama
Hej dziewczynki :) ale dużo dzisiaj pisalyscie. Ja po nieprzespanej nocy, calutki dzień przelezalam chociaż zasnąć i tak nie dałam rady.Przed chwila zmierzyłam brzucha i mam 120cm. Na szczęście nie mam ani jednego rozstępu tak jak w poprzedniej ciazy. W obydwu mam 30kg na plusie wiec sama się dziwię. Smarować się niczym nie smaruje. W pierwszej ciazy miałam tylko na łydkach małe rozstępy , ale jak schudłam, zniknęły bez śladu. Mnie mama przestrzegała żeby dużo wody pic i nawilżac się od środka i chyba to działa bo kolo 3 litrów wody dziennie wypijam. Rozstępy rozstępami ale mnie przeraża myśl jak zrzuce te 30 kg. Wtedy poszło łatwo ale byłam 9 lat mlodsza.
U mnie przepiękna pogoda dzisiaj była, słonko i cieplutko jak wiosną.

My już w domku. Po drodze zgłosiliśmy nowego obywatela w USC.
Maluch jadł już, śpi sobie smacznie. Zwierzaki nasze w szoku, że co ja im tu niby przywiozłam ;)))
Ja miałam ponad 20 kg na plusie, w "pasie" 128 cm.
Po wyjściu ze szpitala ledwo 6,5 kg na minusie... zobaczymy jak będzie spadać.

Magmich a w ktorym jestes tygodniu? Bo jakos nie moge Cie namierzyc na liscie...
Czesc Magdalena :) Moja siostra w jednej i w drugiej ciazy przytyla po 30 kg i za kazdym razem bez problemu tracila te kg, a miedzy jej dziewczynkami jest roznica 6 lat. Moze u Ciebie tym razem tez tak łatwo pójdzie :)
Carolajna fajnie, ze juz w domku. A jak Ninka zareagowala na braciszka? ;)

Ja w pierwszej ciazy przytylam 28 a zrzucialm zaledwie 10, w drugiej przytylam 11kg i schudlam 32 kg teraz przed ciaza przybralam 10kg a w ciazy przytylam 8kg...mam.nadzieje zrzucic jakies 20kg po porodzie...chodakowska pojdzie w ruch jak nic

Ja w pierwszej przytyłam 20 i po zakoncżeniu karmienia była ostra dieta i ćwiczenia i się udało wrócić do formy. Teraz też już mam 19 kg. A co by to było gdybym sobie pozwalała na zachcianki;)

Wanna wymyta, umywalka też, lustro i płytki wyszorowane (kibelek zostawiłam mężowi;))na coś jeszcze mam energię tylko od schylania zgaga mnie chwyciła:). Na jutro zaplanowałam pranie bo widzę że się nazbierało.
Tak się zastanawiam czy jeszcze przed porodem pościeli nie przebiorę hmm.... może w weekend.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 9 kg a teraz też mam coś koło 8 na plusie ale ogólnie przy moim wzroście moja waga mnie przeraża. Ciutę mi się przybrało jeszcze przed ciążą więc będzie co zrzucać;)

reklama
Te kilogramy powinny spadac z nawiązką bez wysiłku, jako pocieszenie po trudach ciąży i porodu....

U mnie 11.5 kg na plusie.... Na koncu przybralam mega szybko....

Smaruje sie palmersem od 3 mc,wczesniej olejkiem z alterry. Rozstepow nie mam,bo w zyciu ciagle chudne i tyje i sie skóra chyba nauczyła rozciągać;)

Do góry