reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
o nie moge hahahaha :D

PaniAg mnie rozbawiła, chyba chce żebym szybciej urodziła :D :D

To Ci wymyślił :p przynajmniej dzidzia się kołysze :p

PaniAg jak możesz tak bezczelnie dzieckiem trząchać :shocked2:;-) ;)
U mnie Hania jak za długo śpi i się nie rusza to specjalnie trzącham całym brzuchem, żeby dała jakiś znak od siebie, ciekawe co by Twój mąż na to powiedział :-p

Bettina ja tez tak robie ale jak on nie widzi,bo zaraz panikuje ,ze mu cos sie stanie xD

Ola,kazda chce przed terminem ciut urodzić by z balastu sie wyswobodzić heheheh;)

Mam wyniki morfologii,ufff bede żyć, wszystkoe są dobre!

A ja się dzisiaj lenie strasznie bo się jakoś dziwnie czuje i nie pytajcie co znaczy dziwnie b nawet nie potrafię wyjaśnić. Mam wrażenie że mnie nerka boli od czasu do czasu i się zastanawiam czy to coś poważniejszego czy poprostu mała mi ją skopała.

Oj z tym balastem to PaniAg w samą dychę trafiła. Dziewczyny chyba nam się szare komórki kurczą co podobno na końcówce jest normą i wróci do stanu pierwotnego kilka tygodni po porodzie. Czyli co teraz mamy pół rozumku czy jak?:):)

hej dziewczyny :)
ktoras pytala o branie nospy ,bralam ją ale tylko jk mnie brzusio bolal lub jak sie robil w ciagu godziny twardy dluzej niz 5 razy .teraz nie biore bo caly czas sie napina i to jest normalne.

Bettina moj M dzis dzielnie wypral dywan.upralam osatnie ubranka i teraz juz moge rodzic a ta nieswiadomosc to rzeczywiscie nie wiem czy taka dobra sprawa bo mam wrazenie ze jak pojade na porodowke to bede sie czula kompetnie zielona w tym temacie. a co do bolu . . miewam bole kosci jak by mnie rozwialo od srodka i to jest bolesne az stekam a co dopiero tu rodzic, nie wyobrazam sobie tego bolu jaki jest przy drugiej fazie porodu. oby poszlo nam szybko.

wogole od kilku dni moj brzuch przybiera tak dziwne krztalty ze jestem w szoku . raz jest taki stozkowaty az dziwnie bo wyciaga sie do przodu:p raz jeden bok sie stawia ehh betti tez tak masz?? w sumie to juz koncowka ciazy wiec moze tak sie dziac

zapomnialam zapytac gina jak dzidzius sie ulozyl bo zawsze kopal mnie w zebra a teraz od tygodnia kopie mnie w bok brzucha . mam nadzieje ze nie przeszkodzi mi to w porodzie SN

PaniAg oj tak strzał w dziesiotkę. Gratuluję dobrych wyników

Magmich noooo mamy małe rozumki, jak Kubuś Puchatek, ja jeszcze do tego lubię miodek :p
a co do bólu to jak mialam zakazenie ukladu moczowego, to oprocz bakterii w moczu, bolalo mnie w lewym boku, tez myslalam, ze to nerka. Jak Twoje wyniki moczu?

NowaNatka dzidzia tak Ci się wypina i brzusio przybiera kształty górzysto-różniste ;) Gdyby lekarz widzial cos nie tak w ulozeniu Twojego dzidzi to na pewno by powiedzial ;)

Oj widzę wesoło się zrobiło :happy: No i bardzo dobrze, ja to zawsze nazywam głupawką.
Mój mały też różnie się układa w brzuszku, ostatnio to chyba nawet próbował się rozprostować i to w poprzek , więc go poklepałam i pytam no ale mały jak Ty chcesz to zrobić :biggrin2::laugh2:

Ja w końcu wstałam z łóżka i zabieram się za sprzątanie góry, pranie wstawiłam teraz odkurzanie, kurze i łazienkę wymyć, a M już podłogi pozmywa:wink:. Może jak się poruszam to coś się ruszy :yes:

reklama
Eh, ja sie czuje jak z polowa mozgu od samego poczatku ciaży....;)

A nospa na mnie nigdy nie dzialala... Przez cala ciaxe zadnych tabletek nie bralam. Tylko folik i teraz żelazo.

Do góry