reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola wyniki w środę był ok, a faktycznie boli mnie z lewej strony ale nie cały czas tylko jakby od czasu do czasu zakuło jak siedzę cicho o jest ok. Na siusiu też zbytnio nie latam aż sama się dziwie bo w ciąży to chyba powinnam biegać no stop. Jeszcze i do głowy przyszło, że może w nocy sie odkryłam i zmarzłam bo jak się ogrzeje to jest lepiej.

Miejmy nadzieję że drugie połówki mózgu się odnajdą po porodzie:)
Anit ja miałam na dzisiaj podobne ambitne plany na sprzątnie ale nic z tego nie wyszło;)

reklama
a ja teraz leze istekam jak mnie krzyz boli;\\
slyszalam ze w pelnie rodzi wiecej kobiet wiec UWAGA:))

Caro co u Cb??
was tez kazdy pyta kiedy urodzicie?? noz kurcze pytanie normalnie z kosmosu;o

Nowa a co powiesz na pytanie "ooo jeszcze nie urodziłaś?" To dopiero kosmos aż się chce wypalić że już po wszystkim tylko z przyzwyczajenia sobie poduszkę włożyłam.

Ale z tą pełnią to już tyle się nasłuchałam że chyba torbę spakuję:)

Mnie dzisiaj czeka wieczór z Madagaskarem 2 bo córcia już od kilku dni o tym gada.

Przerwę sobie zrobiłam :biggrin2::wink: ale jestem już przy końcu, została mi tylko łazienka :rolleyes2: i zaraz wskakuje do wanny na relaks :yes::biggrin2:

Ja ostatnio spotkałam znajomą i
Ona do mnie "a Ty w ciąży jesteś"
a ja - "nie, tak przez święta przytyłam":-p:biggrin2:

Na pytanie jak się czujesz odpowiadam -"jak kobieta w 9 m-cu ciąży " :biggrin2::-p

Lilith ja mam ten komfort że córka jest w zerówce która teraz okazała się nieobowiązkowa więc zatrzymałam ją w domu i jak na razie unikam dziwnych pytań:D:D
A pytanie kobiety na końcówce ciąży o to jak się czuje zaliczam do kategorii bardzo dziwnych bo nie wiem czy oczekuje się odpowiedzi że dobrze czy wyliczenia wszystkich dolegliwości jakie mi towarzyszą;)

Anit ja mam tak samo ciągle słyszę " a Ty w ciąży jesteś" a jak mówię że za dwadzieście-kilka dni rodzę to ostatnio babeczka parsknęła najpierw śmiechem potem przepraszała hehe
Mamusie dzisiaj coś cichutka pewnie tulą swoje Skarby:)

Lilith ja mam ten komfort że córka jest w zerówce która teraz okazała się nieobowiązkowa więc zatrzymałam ją w domu i jak na razie unikam dziwnych pytań:D:D
A pytanie kobiety na końcówce ciąży o to jak się czuje zaliczam do kategorii bardzo dziwnych bo nie wiem czy oczekuje się odpowiedzi że dobrze czy wyliczenia wszystkich dolegliwości jakie mi towarzyszą;)
Alan tez chodzi do zerówki, jak bym.chciała to tez zatrzymalabym go w domu ale przynajmniej jak.jest w szkole mam.chwile wytchnienia...o ile mozna.nazwac wytchnieniem 5 godzin sam na sam z trzy latką :p

No właśnie Caro chyba dzisiaj w ogóle się nie odezwała :confused:

Zazdroszcze tym mamusiom co już tulą swoje szczęścia :happy:, ale jeszcze troszeczkę i już wszystkie będziemy w pełni szcześliwe :biggrin2::yes:

reklama
Heh dziewczyny to ja Wam powiem coś lepszego. Jak wyszłam z domu sama 2 tygodnie po urodzeniu Amelki a moje dwie sąsiadki do mnie: to na kiedy masz termin? To dopiero mi się milutko zrobilo. Taki brzuch mi został ze wyglądałam jakbym ciągle jeszcze chodziła w ciazy.

A co do nieświadomości to moim zdaniem jest lepsza bo szłam do porodu zadowolona i pewna że nie będzie tak zle a teraz trzese portkami bo wiem jak jest. Pozostaje tylko nadzieja ze drugi raz teoretycznie powinien być łatwiejszy ale czy bedzie...oto jest pytanie

Do góry