reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Anit ja w 2 paku. Jutro znowu mamy oxy podaną więc już spać nie mogę ze strachu przed bólem ; ((((((
Mam nadzieję, że szybko pójdzie.

reklama
Witamy się wieczornie albo i nocnie jak kto woli :biggrin2:
Na początek gratulacje dla nowo upieczonych mamusiek duzo zdrówka dla Was i dzieciaczkow!. Ależ było nadrabiania... Widać że humorki dopisuja. :biggrin2: A u nas ciężki czas. Bóle nie do opisania począwszy od biodra kręgosłupa skończywszy na brzuchu i bólu krocza nóż ruszyć się nie było można w dodatku zaliczyliśmy mały upadek wiec moze dlatego to wszystko...a gdzie tu jeszcze miesiąc wytrzymać... w dodatku wczoraj skurcze sie nasilily i juz prawie wylądowaliśmy na ip ale na szczęście przeszło. Tak samo się zastanawiałam jak któraś któraś Was czy brać nospe Aale odpuscilam. Szczerze myślałam ze wlasnie z drugim dzieckiem będzie lepiej bo właśnie wiesz co Cię czeka a czuję zupełnie odwrotnie mało wiele coś to panika i strach jak to będzie. Nie wiem co za dziwny okres nastał mam nadzieję ze minie i w miarę spokojnie sie wszystko jakoś potoczy bo nerwów ostatnio co niemiara wszystko drażni i małe problemy rodzinne to hormonu czy jak ech... dzis na szczescie już lepiej postanowiłam odpuścić ale nie wiem jak długo wytrwam w tym przekonaniu :hmm: To wammtroche zamulilam to forum Ale po prostu musiałam sie wygadać. :evil: Wybaczcie:-) :) Pozdrawiam wszystkie i każda z osobna :-) :)

Magdalena ja będę teraz 3 raz rodzić i chyba tym razem boję się najbardzie, pierwszy raz brak świadomości i poziomu bólu, drugi raz świadomość tylko jak długo to będzie trwało. Teraz jako dojrzała kobieta;-) ;) to najbardziej obawiam się o zdrowie małego i swoje.

Caro życzę bardzo szybkiego rozwiązania i obyś jak najmniej się nacierpiała. :wink:

Kamisia jak dla mnie, która rodziła już 2 razy to po części się zgadza że poród trwa krócej, natomiast co do bólu to jak dla mnie on nie był bardziej tylko po prostu ból skumulowal się w krótszym czasie i może dlatego rodzące mają takie odczucia że drugi poród przebiega szybciej ale jest boleśniej. :wink:

Anit jako doświadczona na pewno masz rację i trochę jestem spokojniejsza. a rodzilas bez znieczulenia tak?
Tak, bez znieczulenia. Wiadomo za pierwszym razem przeważnie dają się wymęczyć kobiecie, za drugim razem nie było czasu :wink: po 6 przyjęcie na oddział, wywiad, później pod ktg, odpieli mnie po 7 a o 8.15 tuliłam już synka :happy:.

Witam,
ja dzisiaj wstałam z lekkimi bólami w podbrzuszu i krzyżu cały czas mam wrażenie że chce mi się do ubikacji do tego jakoś dziwnie nerwowa chodzę.

Magmich hormony na końcówce dają o sobie znać, ja ciągle jestem jakaś poddenerwowana z tego stresu.
Dzisiaj chyba miałam najgorsza noc przez cały okres ciąży. :baffled: Od wczoraj tak mnie boli krocze, ciągnie, rwie, że aż płakać się chce, nie mogę chodzić. Czy aż tak silny ból w tym miejscu zapowiada, że to zaraz koniec i coś się zacznie? :unsure: Czy czop zawsze ma barwę brązową lub zabarwioną krwią? Możliwe, że mogłam go przegapić albo jeszcze nie odszedł? Już 40 tydzień a u mnie ciągle nic :no2:

reklama
Hej. mag ja tak juz chodzę 2 dzień i odczuwam dziwny nie pokój . Do tego bole krzyża są silniejsze ;(
Caro mam nadzieje ze jutro akcja nabierze rozpedu

Do góry