Wydaje mi się, że w teorii to może być niewzruszony, ale jak powiesz mu, że masz skurcze to się okaże kto kogo będzie musiał wspierać żebyście do szpitala dojechali. U mnie jest niby tak samo, ale jak mojemu Mężowi mówię, że mam skurcz Braxtona-Hicksa to już panika w oczach i już by mierzył czas co ile te skurcze
reklama
anit80
Fanka BB :)
Ja też dzisiaj miałam ciężki dzień, po prostu nie miała na nic siły. Chciałam odkurzyć i kurze wytrzeć ale na dobrych chęciach poprzestalam . Obrałam tylko ziemniaki do obiadu i zrobiłam mizerie. Chciałam wyjść wieczorem na spacer ale u nas ślisko i troszkę się bałam. Biodro zaczęło mnie boleć od wczoraj ale nie jest tragicznie i faktycznie lepiej chodzić ale wtedy boli kręgosłup
Jutro mam wizytę, więc dzisiaj była depilacja i tak wyglądam jakbym chciała chyba samobójstwo popełnić
Bettina mój ostatnim razem tak zapier..... do szpitala że myślałam że po drodze urodzę U mnie w takich sytuacjach to ja bardziej opanowana.
Torba spakowana tylko będę musiała kosmetyczkę i laczki dorzucić.
Jutro mam wizytę, więc dzisiaj była depilacja i tak wyglądam jakbym chciała chyba samobójstwo popełnić
Bettina mój ostatnim razem tak zapier..... do szpitala że myślałam że po drodze urodzę U mnie w takich sytuacjach to ja bardziej opanowana.
Torba spakowana tylko będę musiała kosmetyczkę i laczki dorzucić.
NowaNatka
mkvet u nas do szpitala tylko dla siebie biore rzeczy bo dla bobasa daja wszystko ubranka tez a torba na porodowke .,co spakowalas? bo u nas tez wszystko zapewniaja ale i tak spakowalam podpaski podklady na materac itp..
a co do straszenia meza ostatnio w nocy stekalam jak przewracalam sie z boku na bok,maz zapytal co sie stalo.w nerwach odpowiedzialam ze rodze zerwal sie na rowne nogi i juz chcial mnie wywiesc na ip z wielkimi oczami.wiec nie straszymy panow heh
a co do straszenia meza ostatnio w nocy stekalam jak przewracalam sie z boku na bok,maz zapytal co sie stalo.w nerwach odpowiedzialam ze rodze zerwal sie na rowne nogi i juz chcial mnie wywiesc na ip z wielkimi oczami.wiec nie straszymy panow heh
Bettina2701
Ja nie zapomnę jego miny jak powiedziałam, że mam skurcze przepowiadające hahaha myślałam, że padnę
Anit z tą depilacją teraz to masakra jakaś hahaha
U nas TŻ w sytuacji kryzysowej jest opanowany, z niego schodzi jak już jest po wszystkim. A ja przeżywam na "świeżo" Niech ta zima się kończy już bo nie potrzeba nam dodatkowych stresów w drodze do szpitala
Anit z tą depilacją teraz to masakra jakaś hahaha
U nas TŻ w sytuacji kryzysowej jest opanowany, z niego schodzi jak już jest po wszystkim. A ja przeżywam na "świeżo" Niech ta zima się kończy już bo nie potrzeba nam dodatkowych stresów w drodze do szpitala
Tak niby jeszcze " chwila" ale lepiej być przygotowanym żeby właśnie potem nie latać dlatego mam zamiar w tym tygodniu to zrobić. W ogóle to moja druga dzidzia . Z pierwszym lezalam już w szpitalu po terminie 4 dni przed porodem więc nie było tej paniki i całego stresu związanego z dojazdem do szpitala itd a teraz moze być różnie dlatego mam troche obawy ale jakoś to będzie . Mam nadzieję ze nie zasypie śniegiem, 15km do szpitala jednak mam :-)
Mkvet na pewno o n iczym nie zapomnialas, a nawet jesli, to masz jeszcze czas na przypomnienie sobie
Kamisia czytalam, ze torbe do szpitala powinno sie miec spakowana trzy tygodnie przed terminem porodu, ja mialam juz wczesniej i boje sie, ze nie bede pamietac gdzie co mam :> wiec tez sie nie spiesz, albo mape sobie zrob moze
Bettina no mi też zostalo jeszcze tylko tak naprawde szczoteczke do zebow upchnac. Swoja droga ciekawe czy Twoj maz zachowa zimna krew jak zaczniesz rodzic. Moj tez jest opanowany i w sumie nie przypominam Go sobie zeby kiedys panikowal bardziej niz ja a z tymi bolami, no coz, musimy jakos wytrwac, w koncu nie jestesmy same, a w kupie sila!
Anit ostroznie z ta depilacja, bo jeszcze sobie krzywde zrobisz, ja sie ostatnio strasznie pocielam :/
Kamisia czytalam, ze torbe do szpitala powinno sie miec spakowana trzy tygodnie przed terminem porodu, ja mialam juz wczesniej i boje sie, ze nie bede pamietac gdzie co mam :> wiec tez sie nie spiesz, albo mape sobie zrob moze
Bettina no mi też zostalo jeszcze tylko tak naprawde szczoteczke do zebow upchnac. Swoja droga ciekawe czy Twoj maz zachowa zimna krew jak zaczniesz rodzic. Moj tez jest opanowany i w sumie nie przypominam Go sobie zeby kiedys panikowal bardziej niz ja a z tymi bolami, no coz, musimy jakos wytrwac, w koncu nie jestesmy same, a w kupie sila!
Anit ostroznie z ta depilacja, bo jeszcze sobie krzywde zrobisz, ja sie ostatnio strasznie pocielam :/
NowaNatka u mnie podobno też dają dla Malucha, ale można mieć własne, więc chyba wolałabym własne.
A dla mam to jest lista:
Dziewczyny a czemu nie używacie kremów do depilacji? Tak ciężej się pociąć;P
A dla mam to jest lista:
- koszule (najlepiej rozpinane z przodu)
- skarpety
- szlafrok
- ręczniki
- płyny do picia
- majtki jednorazowe (siatkowe)
- klapki pod prysznic
- podstawowe przybory toaletowe
Dziewczyny a czemu nie używacie kremów do depilacji? Tak ciężej się pociąć;P
anit80
Bettina a teraz mi się przypomniało odnośnie pogody. Tydzień temu jechałam na badania właśnie do szpitala w którym będę rodzić i rano jechał ze mną M a u nas śnieg nasypal a do tego mróz i niczym nie posypane no i te 17 km jechaliśmy, jechaliśmy i jechaliśmy i ja sobie myślę jezu jak będę miała skurcze i będzie taka pogoda to mój bedzie w takim stresie że będę musiała sama jechać albo wyciągnie sanki i będzie mnie ciągnął
Mkvet i NovaNatka moge wiedziec gdzie rodzicie? Ciekawa jestem gdzie daja rzeczy dla maluszkow dla mnie to by bylo fajne rozwiazanie
Mkvet ja ostatnio bez kremu tak z braku laku, musialam sie ratowac maszynka no i wyszlo jak wyszlo ;/
Mkvet ja ostatnio bez kremu tak z braku laku, musialam sie ratowac maszynka no i wyszlo jak wyszlo ;/
reklama
olaolala podsyłam Ci link: http://www.lodz.pro-familia.pl/
Ja też raz zrobiłam podejście z maszynką, ale później było mi głupio i zostaję przy kremie
Ja też raz zrobiłam podejście z maszynką, ale później było mi głupio i zostaję przy kremie