reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Aschlee trzymaj się i informuj na bieżąco. Ja w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i dietę + insulinę córka urodziła się dzień po terminie z wagą 2375g i 50 cm. Teraz cukier mam na granicy normy ale nie kierowano mnie do poradni diabetologicznej. W 32 tygodniu mała waży około 1500g.

Ja dzisiaj zabrałam się za sprzątanie pokoju starszej córki do tego jestem mega nie wyspana i czuję się zupełnie wypompowana z mocy. W planie miała jeszcze sprzątanie łazienki ale nie wiem czy podołam.

PaniAg nie bardzo wiem o jakich pampersach mówisz. Ja miałam te duże bellamama a potem już zwykłe podpaski oczywiści night bo największe.
Nie wiem jak jest u Was ale u mnie do szpitala trzeba zabrać własny kubek, talerz i zestaw sztućców.

reklama
anit noc spokojna? Bez skurczów?

Dzięki mkvet, noc była spokojna pospałam jak zwykle do 6.15 a później jeszcze drzemka od 8-10.20 bo siostra zadzwoniła i mnie obudziła, w sumie to ona dzwoni codziennie o tej porze z pytaniem jak się czuje i jest moją zegarynką. :rofl:

Aschlee mój Tymuś w 32 tyg. ważył 2200 g wiec myślę że sporo. Jak mam skurcze to się cieszę że w razie w "w" on taki duży ale jeśli urodzę o czasie to matko święta jak ja dam radę. :szok:

Co do rozstępów to odpukać mam tylko ze tak powiem "te stare ". O oby tylko one były :rolleyes2:

anit to dobrze. Chyba takie pojedyncze nawet bolesne skurcze już mogą się zdarzać....
A ja dowiem się w środę ile Maleństwo moje waży. Czekam na usg:)
Wreszcie taki dzień, że miałam dużo energii i dużo zrobiłam:)

Asch moja wazy w 30 tygodniu 1500 gram ale z VIvi mylili sie o 400 gram w gore, mysle ze teraz jest podobnie, i jest większa
Trzymam kciuki, najbardziej Ci współczuje pobytu w szpitalu w okresie świątecznym ale jak trzeba to trzeba :-) bedziesz miala prześliczna córeczkę w nagrodę, dawaj znac, głowa do góry

A ja jestem wykończona ale nie moge zasnąć, tez ostatnio mam problemy ze snem a to ostatnie tygodnie by sie jako tako wyspać, nie umiem zasnąć, a jak zasnę budzę sie co chwila :-/

A ja już po spaniu. Wczoraj miałam ból głowy ale to z nerwów. Tak jakoś wewnętrznie byłam poddenerwowana. Poszłam spać bardzo szybko bo przed 22 i się obudziłam o 1 :no2:. I znowu martwi mnie coś, mianowicie poszłam do toalety i patrzę w lustrze że mam strasznie nisko brzuch:unsure:. Chciałam jutro ( w sumie już dziś) tyle zrobić. No i niestety bo przeraziłam się nie na żarty. Mąż jest już od jutra w domu i go wykorzystam a jak zrobi tak będzie, już teraz to odpuściłam.

Umnie tez nocka do dupy :-( zasnelam dopiero po 2 w nocy miałam skurcze nie które były bolesne mały przy tym się strasznie wiercil spokojny był dopiero brzydkie skurczu naszczęście przeszło i mam nadzieje ze nie wróci juz ;-) idę zaraz na przedstawienie do szkoły do syna i dzisiaj nic więcej nie robie

Też mam za soba noc nieprzespaną. Trzy pobudki do wc! Harce Małego i ból lekki pachwin jak po rowerze. Zasnęłam nad ranem. Eh, jakieś głypiw sny miałam przez ten nocny, świszczący wiatr ...

reklama
hej .dolaczam do grupy nie przespanych dziewczyn bol spojenia i jeszcze o 6 pobudka .ubealam sie i pojechalam na pbranie krwi .zmeczona jestem a tu jeszcze bigos robie .

milego dnia!!
ASCHLLE jak tam samopoczucie??

Do góry