reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Carola ciężko zwolnić z takich obrotów jak miałaś a wierz mi jak patrzę po sobie to aż nie wierzę że tyle na tyłku w jednym miejscu zagrzeje hehe jakby mi ktos rok temu powiedział że tak oklapne to bym wyśmiała:-)

Demolka :-( chciała bym ale niestety :-( dzwonilam dzisiaj i nie chcieli mnie przełączyć do mojego oddziału i jedynie mi powiedziela ze ona ma wstystemie jeszcze ze mam zablokowane a jak jej powiedziałam ze protokół juz został podpisany przez szefowa to nie umiała mi powiedzieć ile to może trwać i nawet powiedziała ze jeżeli to był ostatni dokument to mają hmm 30 dni wiec nie wiem czy od podpisanego protokołu mogą jeszcze chcieć jakieś papiery ?? Bo z tego co die orientuje z dniem podpisania protokołu kończy się kontrol ale może jestem nie do informowana :-( juz mam dość 57 dni mi zostało i co i dupa wypłaca mi kiedy w lutym ?? Zła od rana jestem jak nie wiem

Witajcie dziewczyny :) byłam już z Wami w październiku ale jakoś tak się złożyło ze nie pisalam.
Przypomnę się ze mam termin na 29 luty i czekam na drugą córkę Lilianke. Przezylam ostatnio chwile grozy i totalnego załamania bo było podejrzenie ze maleńka może urodzic się z poważną wada genetyczna mianowicie zespołem downa. Tydzie temu byłam na szczegółowych badaniach u genetyka i on całkowicie wykluczył wadę, twierdzi ze wszystko jest ok. Tak naprawdę odetchnę dopiero jak zobaczę ma własne oczy ze jest dobrze.

Witam się i ja po ciężkiej nocy (córcia strasznie kaszlała więc wszyscy nie wyspani).
Magda super że masz taką opiekę.

Bozienka24 współczuje z tym ZUSem tam zawsze mają straszny bałagan zresztą jak w każdym urzędzie na wszystko mają czas a ludzi mają gdzieś.:angry:

Carolajna - biedna... Najgorzej jak się wypada z takiej hiperaktywności, nie wiadomo co z sobą zrobić. Ale już bliżej niż dalej :-)
Bozienka - współczuję... Ja właśnie się wczoraj dowiedziałam, że będę miała najniższy chorobowy i macierzyński (niezależny od płaconych składek ) bo ponieważ dlatego, że załapałam się na jakiś jeden wyjątek w przepisach (nawet pani z ZUS mi współczuła jak mi o tym mówiła) :-| ale... Wczoraj miałam załamkę (szczególnie że to nie pierwsza kiepska wiadomość w ostatnim czasie) , a dziś jakoś wszystko ze mnie zeszło. Jakaś taka "olewka" mi się włączyła - chyba poziom stresów przekroczył dopuszczalne normy i organizm je odłączył ;-)
Magdalena - trzymam zatem kciuki, a by obecna diagnoza się potwierdziła i dzidzia urodziła się w pełni zdrowa.

dzis dzwonilam do kochanego Zusu okazalo sie ze mam zailek chorobowy tylko di dn porodu pozniej nie nalezy mi sie nic.do tego moge sie starac o kuroniowke,i nowe becikowe moze sie bedzie nalezec.ogolnie po porodzie wszystko sie okaze:baffled:chora polska czlowie nie wie jak zyc po porodzie co bedzie

Bez sensu z tym zusem :baffled:
Bozienka myślałam, że lada chwila od podpisania tego protokołu już zrobią przelew a oni to odwlekają jak tylko mogą.
Natka kiepsko, że nic Ci się nie będzie należeć. Dzwoniłaś do urzędu pracy, żeby się dowiedzieć czy da się jakoś te becikowe z tytułu bezrobocia uzyskać? Też muszę w końcu skontaktować się z zusem i dowiedzieć jak to będzie ze mną po porodzie. :baffled:

Magdalena ostatecznie dobrze, że genetyk nic nie wypatrzył ale pewne to będzie dopiero po porodzie, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.

Carolajna książkę jakąś poczytaj :-D

Bettina nalezec mi sie bedzie albo asilek dla bezrobotnych za przepraxcowany czas albo becikowe przez 12mc . MOPSie mam sie dowiedziec co i jak bo 2zasilkow brac nie moge a z up nalezec mi siebedzie tylko nizszy .wiec az na takim lodzie nie zostane chyba:rofl2:
a co do wizyty to dobrze ze nie caly tydzien i masz te echo serca robione. gdyby bylo cos nie cierpiace zwloki to bys na oddzial trafila .wiec na zapas sie nie denerwuj kochana

reklama
Witam się wieczorowa pora :) tez jesteście tak okropnie zmęczone? Ja to już na nic nie mam sily. Podziwiam te mamusie które jeszcze chodzą do pracy. Moja córka na szczęście jest juz większa i nie wymaga tyle pomocy przy wszystkim ale mimo wszystko trochę roboty jest. Musze zrobić wyniki tsh może znowu odezwała się nadczynność tarczycy.

Do góry