reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
eh.. dzis cos czuje sie oslabiona,albo tapogoda,albo juz sama nie wiem.
Jak wasze samopoczucie?
pozdrawiam i zycze udanego dnia

Witam się i ja, samopoczucie niezłe chociaż tradycyjnie jestem nie wyspana i gardło nadal boli:happy:. Ja na plusie mam narazie 6 kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 9 kg a po powrocie ze szpitala miałam 10 mniej. (nie ukrywam że przez te 5 lat nadrobiłam z 8:zawstydzona/y:). Ja planuje na wiosnę kupno roweru i gubienie kilogramów, byle by silnej woli starczyło :-D bo z tym różnie bywa, no i przydałoby się jakieś towarzystwo do jazdy.
Magda - kciuki zaciśnięte za wizytę i pozytywne wieści.

NowaNatka, ja dzis tez sie czuje osłabiona,śpiąca i bez sił....

Wagowo 7.5 kg. Ale przed ciaza wazylam 71.5 kg
Przeprowadzki i stresy po ślubie i waga mi skoczyla do takiej liczby,ze nigdy tyle nie mialam. Przy 160 cm moja srednia to 62 kg. A diety i stresy, jojo doprowadzily do tego co mam teraz...

Teraz nie mowie na głos,ze jestem załamana. Ważne,ze dziecko zdrowe. Pretensje mam do siebie o wage sprzed ciazy....

Witam wszystkie przyszłe mamy. Dopiero zaczynam więc spróbuje poniżej dodać suwaczek..:) termin mamy na 19 lutego, nie znamy płci i nie poznamy do końca, chyba, że lekarz się wygada:) będzie podwójna niespodzianka.. tym bardziej nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć czy córcia czy synuś..

34bwrjjglnqquqm2.png

Ja na razie mam 7,5 kg do przodu, przy wzroście 175 i wadze przed ciążą 69 to chyba nie dużo przytyłam.. ale jeszcze ponad dwa miesiące.. dzidzia ponoć duża jak na swój wiek bo już 1600 g waży..ponoć jesteśmy wielkością trochę ponad tydzień do przodu... ciężko będzie przepchnąć taką kluskę:)

34bwrjjglnqquqm2.png

Natka - badania generalnie zależą od tego co wcześniej było zalecane, jeśli wszystkie wyniki robiłaś wcześniej i nic nie wymaga dodatkowej kontroli to tylko GBS (ten wymaz o którym Magda pisała), ale mi gin mówił, że to po 35 tc.

Magdalena - ja mam na razie +10, co przy moim 155 i drobnej generalnie budowie, jest też niezłym wynikiem. Ale w każdej ciąży tak przybierałam, ostatecznie wychodziło ok +16. I w ciągu niecałego roku wracałam do punktu zero (bez żadnych starań, tylko kp) . Oby teraz też tak łatwo poszło.

Magmich - ja tak sobie rower planuję od 3 lat, ale z maluchami jakoś mi to nie wychodzi ;-)

Liptus - witaj :-) a jeśli mogę zapytać, to dlaczego płci Wam lekarz nie podaje?

reklama
Do góry