reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Śpicie dobrze? Ja mam kolejną nieprzespaną noc. Wiatr hula, deszcz dudni o parapet a ja z boku na bok....

Dziś wstałam o 4.oo zjeść banana i kromkę chleba tak mi burczało w brzuchu ( kolacji nie miałam sił jeść,bo bylismy pozno w domku po intensywnych zakupach) i tak jakos sen odlecial i nie spie. Ale zaraz sprobuje zasnac. Bobas tez nie spi, pobujało go w dzien to sie wyspał a ja? :)

Mąż wstał ok 3.oo bo ma wyjazd służbowy wiec tym bardziej sie rozbudzilam a moze nie spalam wcale.
No nic, dzis jak wstane odpoczywam calutki dzien i wieczór,bo do 21.oo bede sama. Dobrego dnia!

reklama
Magda - trzymam kciuki za wizytę, bardzo bardzo!

Satin - chyba ja zrobiłam Ci psikusa z tym znikającym postem, bo jeszcze go edytowałam ;-)

Natka - to jest niestety minus małej różnicy wieku między dziećmi - zdecydowanie trudniej się położyć, a jest to prawie niemożliwe jak jestem z nimi sama. Odpukać przez większość czasu jest ok, ale od wczoraj :-| nie wiem czy Młoda zmieniła pozycję czy jak, ale zupełnie nie mam siły.

Bettina - mnie też ostatnio babeczka w Biedronce puściła. Tj właściwie stała za mną, ale taką (bardzo grzeczną swoją drogą) przemowę zrobiła, że w 6 osób mnie przepuściło. Miło :-)

Anit - ale masz dziś dobrze - rozumiem że jeszcze spisz :-)

PaniAg - współczuję nocy. Ale też tak miewam, wstaje do dzieci, one zasypia ją, a ja patrzę w sufit (albo zaglądam do lodówki ;-))
Spokojnego dnia w takim razie :-)

Ale dobrze że dzisiaj wolne, jeśli miałabym iść do pracy to wzięłabym urlop na żądanie. Od 2 do 5 nie spałam i teraz już nie śpię. Mąż mówił ze nam dzisiaj pospać ale zapomnieli zachowywać się rano cicho :no: . Jeszcze poleżę sobie przynajmniej do 10 :-) Pogoda jakaś masakra, już wolałabym mróz.
Zuzanka może mój Tymek też się przekręcił że ja tak opadłam z sił.

Unas tez wieje leje brzydko i ponuro ;-)
Dziewczyny jak odróżnić zimno od opryszczki ??? Bo mam właśnie na wadze ale kilka dni temu pisałam ze strasznie mam popękane usta i mnie pieką i tak się zastanawiam czy od tego to może być

Bozienka - a zimno to nie potoczna nazwa opryszczki? Nigdy nie miałam, ale tak mi się wydaje. A spękane usta (tak do krwi) już mi się z dwa razy w ciąży zrobiły. Zwykle jak za mało piję, albo jem. Pomaga natłuszczanie i poprawa zachowań ;-)

Anit - no u mnie tak po wizycie... Wydaje mi się, że długim usg doktorek mógł przekonać malucha do diametralnie zmiany ułożenia bo nie mam pojęcia jak inaczej to tłumaczyć... Oby tak nie zostało do końca.

Magda trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę, na pewno wieści będą dobre :tak:

PaniAg moje noce ostatnio wyglądają podobnie. A ile się dodatkowo nasapię zanim uda mi się przewrócić na drugi bok. :zawstydzona/y:

Co do pogody to u mnie po 6 śnieg leżał wszędzie. Gdyby nie to, że się przebudziłam i go widziałam to bym potem nie uwierzyła, że faktycznie był bo zanim ja wstałam ostatecznie to już po śniegu nawet śladu nie było. ;-)

Bozienka zimno i opryszczka to to samo, różnie ludzie nazywają. To taka jakby duża ropna krosta, na początku nic nie widać ale czuć, że coś tam piecze pod skórą i za kilka godzin albo następnego dnia podchodzi ropą i potem skóra pęka w tym miejscu i strupki się robią. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Jeżeli to opryszczka to ja polecam zovirax (nie daj sobie wcisnąć w aptece zamienników niby z podobnym składem, nie działają tak samo skutecznie!) i kapsułki capivit a+e, trzeba je rozkroić i smarować tym olejkiem co jest w środku, można też łykać. No ale to stosowałam nie będąc w ciąży. Jak masz całe usta popękane to na pewno nie opryszczka :no:

Madziu czekamy nadobre wiesci z wizyty.

Bozenko
mojemu mezowi zawsze wychodzi zimno i w aptece dostal na to masc .gdy czuje ze cos pod skora sie dzieje smaruje mascia i rana sie nie otwiera .

dzis gadalamz kolezankai mnie nastraszyla co do becikowego placonego przez 12 mc ze mi sie nie bedzie nalezec .dobra wytlumacze od poczatku .
pracowalam na umowe o prace przez15mc,umowa mi wygasla a ja tego dnia co wygasla dalaml4 ciazowe,zus placi mi teraz swiadczenie chorobowe do dn porodu ,kiedy opuszcze szpital jestem bezrobotna i ide do Up zarejestrowac sie.nowe becikowe jest dla osob bezrobotnych ale czy w moim przypadku tez dostane?
kolezankamowila ze mam zrezygnowac z l4 zapisac sie jako bezrobotna i UP da mnie na urlop macierzynski bez prawa do zasilku i twtedy dostane becikowe.
jak dla mnie to bez sensu rezygnowac z l4 .zglupialam totalnie czy ktoras z Was orientuje sie w temacie?

reklama
Do góry