reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2025

Hej dziewczyny. Jak wasze samopoczucie w taki upał? Jak dajecie radę? Co jecie w taki gorąc?
Ja dziś akurat jeszcze dzień wolny , więc głównie leżę. Mamy w domu klimatyzację która mnie ratuje… dziś miałam taką zachciankę na zupkę chińską że zjadłam ją po czym było mi tak słono że zjadłam ćwiartkę arbuza 😂😂😂 moje smaki są po prostu tak dziwne że aż sama się sobie dziwię jak coś mogę z taką ochotą jeść xD przynajmniej w taki upał nie mam problemu z wodą bo ja piję na okrągło

reklama
Hej dziewczyny. Jak wasze samopoczucie w taki upał? Jak dajecie radę? Co jecie w taki gorąc?
Bylam na spacerku ale usiadłam na ławeczkę, duszno , a teraz burza się zaczęła, najgorzej że ja mam mdlosci a w upały nie mam apetytu, a jak nie jem to mam gorsze mdłości, więc ciężko 😂 a Ty jak się czujesz?

Bylam na spacerku ale usiadłam na ławeczkę, duszno , a teraz burza się zaczęła, najgorzej że ja mam mdlosci a w upały nie mam apetytu, a jak nie jem to mam gorsze mdłości, więc ciężko 😂 a Ty jak się czujesz?
Mdłosci lekkie czy turbo? 🤣 Ja nie mam w ogóle apetytu, np. Dzisiaj zjadłam kilka gryzów pizzerki i pół miseczki rosołu... Ja mam lekkie mdłosci i to rzadko w ciągu dnia na szczęście ale coś czuję że jeszcze wszystko przede mną.... A gdzie taka burza teraz?

Już po wizycie u lekarza. Wg usg kropka jest młodsza niż wynika z usg, co było do przewidzenia z moim cyklem (6t 5d). Jest bijące serduszko. Następna wizyta za 2 tygodnie, jak zrobię listę badań. Bez problemu mogę w tym samym miejscu zrobić darmowe usg prenatalne i pappa, co mnie cieszy, bo ominie mnie przychodnia na nfz, w której są chore czasy oczekiwania i kolejki.

Kurczę, ja dziś dostałam opryszczkę w nosie… trochę się stresuję. Lekarz od razu zadzwonił i powiedział, żeby jutro przyjść o 19 bo musi sprawdzić serce dziecka. Dostałam heviran na receptę plus maści. Dziewczyny, miałyście opryszczkę w ciąży? To nie jest moja pierwsza, ale wiem że i tak może być niebezpieczna :(

reklama
Mdłosci lekkie czy turbo? 🤣 Ja nie mam w ogóle apetytu, np. Dzisiaj zjadłam kilka gryzów pizzerki i pół miseczki rosołu... Ja mam lekkie mdłosci i to rzadko w ciągu dnia na szczęście ale coś czuję że jeszcze wszystko przede mną.... A gdzie taka burza teraz?
Ja jestem z Gdańska ♡ też jadłam pizzę , apetyt u mnie okropny, nie mogę patrzeć na niektóre rzeczy, a mdlosci mam takie że aż słabo mi się robi, czytałam że to od stężenia bety i niestety jestem super wrażliwa... hehehe oby Cię ominęło!

Do góry