reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2025

Dzień dobry wszystkim ☺️ w dniu spodziewanej miesiączki (20-06) zrobiłam test i wyszedł pozytywny🤗 wczorajsza beta 319. Ból piersi przez ostatnie dwa dni, a dziś ból zatok i głowy. Mimo tego jestem podekscytowana i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Do ginekologa mam zamiar wybrać się za ok 2,5 tyg. Myślicie, że to będzie dobry moment czy jeszcze poczekać z wizytą?

reklama
Dzień dobry wszystkim ☺️ w dniu spodziewanej miesiączki (20-06) zrobiłam test i wyszedł pozytywny🤗 wczorajsza beta 319. Ból piersi przez ostatnie dwa dni, a dziś ból zatok i głowy. Mimo tego jestem podekscytowana i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Do ginekologa mam zamiar wybrać się za ok 2,5 tyg. Myślicie, że to będzie dobry moment czy jeszcze poczekać z wizytą?
a czy masz jakieś przejścia związane z poronieniem np? Jeśli nie, to na spokojnie za 2.5 tyg możesz się wybrać. Jesli tak, to wybierz się wcześniej, być może lekarz zadecyduje o włączeniu leków. Ja od 5 tyg przyjmuje leki

Powtórz sobie przyrost ,progesteron i umów się za 2 tyg, trzymam kciuki ! ♡ gratulacje!

Ja byłam w poniedziałek w 6 tc to już było serduszko. Normalnie miałam wizytę umówiona na 8 tydz, ale zycie mnie zmusiło do wcześniejszej wizyty ;) w pierwszej ciazy tez tak byłam:)

Dziewczyny czy to normalne że nie mam w ogóle mdłości czy jest za wcześnie? 8 tydzień 😄 czuję bóle w krzyżach, też nie wiem czy to ok
Ja mam to samo. 8w + I 0 mdłości, troche senna, piersi nabrzmiale a tak to nic sie nie dzieje :)

Skan zrobiony tydzien temu serduszko biję:)

Jedynie to mnie nurtuje to co jakis czas taka lekko, bardzo jasna brazowa wydzielina ktora mozna zobaczyc na papierze ale czasmi pojawiajaca sie brazowymi jakby klaczkami ze sluzu :/ lekarz powiedzial ze to normalne, mam kolezanki ktore tez tak mialy przez kilka pierwszych tygodni ciazy.

Dziewczyny czy miałyście może plamienia w ciąży ? Ja obecnie mam i bardzo się tym zestresowałam
Jak wygkada to plamienie? Jakj kolor ? Ja mam od polowy 6 tyg lekko brazowo podbarwiony sluz z ciemno nrazowoymi sluzowymi jakby klaczkami (czasami, nie ma ich duzo). Ale podobno to jest nie powod do stresu

Jak wygkada to plamienie? Jakj kolor ? Ja mam od polowy 6 tyg lekko brazowo podbarwiony sluz z ciemno nrazowoymi sluzowymi jakby klaczkami (czasami, nie ma ich duzo). Ale podobno to jest nie powod do stresu
Dokładnie bardzo podobna jaka opisujesz. Też taka delikatnie brązowa z brązowymi kłaczkami. Podobno mam się nie martwić 🙈

Cześć dziewczyny, przychodzę ze styczniowek bo termin miał być na 28.01. Teraz wychodzi jakoś 10 luty. U mnie od poczatku jest pomieszanie z poplątaniem bo beta przyrastała u mnie słabo ponizej norm od początku. Byłam tydzień w szpitalu od 10 do 15 czerwca na wywołanie poronienie, ale pokazal sie pecherzyk,potem jakiś kropek i wypuścili mnie do domu. Wychodzac do domu wg usg byłam 4+6. We wtorek poszłam do swojego lekarza i powinno być 5+3 a okazało się że jest 6+1 i biło jiz serduszko. Jedynie co to mnie martwi że biło ponoć troche wolno,ale lekarz mówi że może się rozbuja. Przepisal mi acard. Duphaston biorę od początku. I kolejną wizyta 26 w te środę. Siedze jak na szpilkach. Czy któraś miała kiedyś podobna sytuację i dobrze się to skończyło? Dodam że 1 ciaze poroniłam (puste jajo) 2 ciąża nie badałam bety, objawy od początku, bol piersi wymioty i mam córeczkę z września 2021. Nadal kp na noc. Teraz objawów w sumie nie mam oprócz czasami bobu podbrzusza I zmęczenia większego.

reklama
Dokładnie bardzo podobna jaka opisujesz. Też taka delikatnie brązowa z brązowymi kłaczkami. Podobno mam się nie martwić

Ja w UK mam inna opiekę niz w PL. Mam dopiero oierwsze spotkanke z polazna za tydzien czyli bedzie to 9 tydz.

Jak pisalam do rodzinnego o plamieniu i chcialam sprawdzic poziom progesteronu i zepbic podstawowwe badania to powiedzial ze nie ma potrzeby i zebym czekala na pierwsza wizyte z polazna wtedy bedzie wszytsko zlecone :/

Do góry